به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، امروز نخبگان دانشگاهی کردستان با دکتر عبدالسلام کریمی، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب دیدار و مطالبات خود را مطرح کرند.
در این دیدار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، معاون استاندار کردستان، فرماندار سنندج، روسای دانشگاههای کردستان و جمعی از نخبگان دانشگاه کردستان حضور داشتند.
دکتر امیر رشیدی در این دیدار ضمن اشاره به رتبهها و جایگاه دانشگاه کردستان در سطح جهانی و کشوری، اظهار کرد: فعالیتهای ۳۰ ساله این دانشگاه جزو دستاوردهای کشور است و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به وضعیت اشتغال در کردستان، افزود: مردم کردستان از نظر اقتصادی تحت فشار هستند و خوشبختانه این استان ظرفیتهای زیادی دارد که میتوان از آنها در راستای حل این مشکلات بهره گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان به مشکلات نبود زمین آبی در کردستان علیرغم آب زیاد اشاره و عنوان کرد: امیدواریم در سفر رئیس جمهور این مسئله مهم مورد توجه قرار گیرد تا بتواند بخشی از مشکل اشتغال استان را حل کند.
* ضرورت راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات کردی و بکارگیری فارغ التحصیلان
دکتر یدالله پشابادی، مدیرگروه رشته زبان و ادبیات کردی در این جلسه ضمن اشاره به اینکه رشته زبان و ادبیات کردی از سال ۹۴ راهاندازی شده و ۴ دوره فارغالتحصیل داشته است، اظهار کرد: به دلیل عدم راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات کُردی، بسیاری از فارغالتحصیلان این رشته برای ادامه تحصیل به کشورهای ترکیه و عراق سفر میکنند.
وی به تلاشها و پیگیریهای انجام شده برای راهاندازی این رشته در دانشگاه کردستان پرداخت و خواستار توجه ویژه به این امر به عنوان مطالبه دانشجویان و فارغالتحصیلان این رشته شد.
پشابادی همچنین ضمن اشاره به عدم درج رشته زبان و ادبیات کردی در آگهیهای استخدامی، خواستار پیگیری این موضوع به منظور بکارگیری فارغالتحصیلان توانمند این رشته در مشاغل مختلف شد.
* جمعیت دانش آموخته کردستان از میانگین کشوری بیشتر است
دکتر حامد قادرزاده عضو هیات علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه جمعیت دانش آموخته کردستان از میانگین کشوری بیشتر است، اظهار کرد: متاسفانه زیرساخت لازم برای جذب این افراد وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده نیروی انسانی تحصیلکرده کمتر جذب استان میشود، عنوان کرد: توسعه استان و توسعه متوازن کشور برای جبران این نقیصه مهم است.
قادرزاده به عقب ماندگی تاریخی کردستان نیز گریزی زد و عنوان کرد: کمک به همافزایی بین اقوام، ارزشآفرینی خاصی خواهد داشت و کردستان بیش از هر استان دیگری نیازمند این هم افزایی است.
* سه دهک بالای جامعه قبولی دانشگاههای خوب را به خود اختصاص دادهاند
دکتر عادل سیوسهمرده رئیس دانشگاه علمی و کاربردی کردستان به مشکلات بومیگزینی در استان اشاره و اظهار کرد: امروزه مشکل جدید داراگزینی ایجاد شده و سه دهک بالای جامعه ۸۰ درصد قبولی دانشگاههای خوب را به خود اختصاص دادهاند و این مشکل، کردستان را تهدید میکند.
دکتر نعمت عزیزی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان نیز در ادامه اظهار کرد: به رغم اینکه کردستان از همه جهات استان برخوردار و غنی است، از نظر شاخصهای توسعه انسانی جزو استانهای آخر کشور است و این نتیجه توسعه نامتوازن و تبعیضآمیز کشور با محوریت دولتمردان است.
وی افزود: سهم واقعی کردستان به نسبت سرانه، فضا، عرصههای محیطی و جغرافیایی رعایت نشده و این موجب شده از جمیع جهان عقب بماند.
* اقوام و اقلیتها در سیاست گذاریها تاثیرگذار باشند
دکتر حسین دانشمهر، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: انتظار میرود جریان گفتمانسازی صورت گیرد تا از دل آن نهادها و قوانینی بیرون بیاید که رویهها را تغییر دهد.
وی با تاکید بر اینکه اقوام و اقلیتها باید در سیاستگذاریها تاثیرگذار باشند، گفت: برنامههای هفتم توسعه در حال تدوین هستند، اما هیچ نشستی در این باره در سطح استان و استانهای همجوار برگزار نشده تا اولویتها تعیین شوند.
دانشمهر به شرایط ناپایدار زیست در کردستان و بروز آسیبهای اجتماعی گریزی زد و خاطرنشان کرد: هر جا به مدیران بومی اعتماد کردند، نتیجه آن را مردم و نظام دیدهاند و این مطالبهای ابتدایی است که هم نخبگان دانشگاهی و هم مردم دارند.
دکتر یوسفی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان گفت: این دانشگاه نماینده افکار رهبری است، اما متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته و توسعه نیافته است.
* کردستان مستعدترین استان برای استفاده آب در بخش کشاورزی است
حبیب الله محمدی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان از عدم مدیریت و تخصیص آب سدهای کردستان به این استان انتقاد کرد و گفت: آب همه سدهای استان به استانهای دیگر انتقال داده میشود و این در حالیست که کردستان مستعدترین استان برای استفاده آب در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی موجود در استان، تصریح کرد: ایجاد اشتغال موجب کاهش آسیبها و بیکاری تبعات منفی زیادی برای استان خواهد داشت.
* دانشگاه موتور محرکه توسعه نو است
دکتر کیومرث ایراندوست عضو هیات علمی دانشگاه کردستان عنوان کرد: استان کردستان در بسیاری از شاخصهای انسانی پایین است و این زیبنده استان نیست.
وی افزود: باید در نظر داشته باشیم که امروزه مفهوم توسعه تغییر کرده و اگر میخواهیم با این نگاه این را درک کنیم، دانشگاه موتور محرکه توسعه نو است.
* دولت برنامه جدی برای حمایت از اقشار آسیب پذیر داشته باشد
همچنین شرافت کریمی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان نیز در این دیدار اظهار کرد: پدیده حاشیهنشینی روز به روز عمیقتر میشود و حمایت اجتماعی از این افراد صورت نمیگیرد و این در قشرهای آسیب پذیرتر موجب افزایش بزهکاری شده است.
کریمی تصریح کرد: انتظار میرود دولت برنامههای جدی برای حمایت از قشرهای آسیبپذیرتر داشته باشد و این نگاه تبعیض آمیز رفع شود.
هیمن شهابی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان به معضل فرار نخبگان پرداخت و اظهار کرد: عدم بکارگیری نخبگان یکی از دلایل است و این درد بزرگی است.
وی نیروی انسانی را مهمترین عامل توسعه کشور دانست و افزود: اگر نیروی متخصص در جای مناسب داشته باشیم شاهد کاهش پدیده فرار نخبگان خواهیم بود، اما اگر تعهد را پیش برده و تخصص نداشته باشیم، در واقع کار بی فایدهای صورت گرفته است.