به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در جلسه با اعضای بسیج دانشجویی استان بوشهر با اشاره به ظرفیت نخبگان این استان گفت: شما دانشجویان بسیج دانشجویی به عنوان نخبگان جامعه، خودتان را اینگونه رشد ندهید که یک روزی قرار است کارمند فلان اداره یا مجموعه شوید؛ یعنی آمال شما این نباشد که روزی یک جایی استخدام شوید.
رضایی ضمن اشاره به روح آرمانخواهی دانشجویان بسیجی، عنوان کرد: همین که شما در بسیج دانشجویی وقت میگذارید و آرمانخواهی میکنید، نشان از تفاوت ارزشمند و مثبت شماست که باید به فکر کارآفرینی و بزرگ اندیشی و انجام کارهای بزرگ با روحیه جهادی و انقلابی باشید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نماینده دانشجویی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، سهم دانشگاه در حل مشکلات استان را اساسی دانست و افزود: ورود دانشگاه برای حل مشکلات، بحث مفصل و طولانی است که اساسا دانشگاه به وجود آمده است با این هدف که مسائل و مشکلات ما را حل کند و این یک رابطه دو طرفه است که یکجاهایی دانشگاه کوتاهی کرده است و در جای دیگر مراکز تصمیمگیر و تصمیمساز تکیه گاه خود را دانشگاه قرار ندادهاند.
وی ادامه داد: کشورهایی که به اصطلاح به عنوان کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در دنیا شناخته می شوند، پس از تولید علم در دانشگاه، صنعت در کنار دانشگاه قرار گرفته و یک ارتباط کاملا مستقیم به وجود میآید که منجر به پیشرفت و تولید ثروت میشود.
این مقام مسئول ضمن تایید صحبتهای دیگر نماینده دانشگاه خلیج فارس در خصوص عدم اعتماد صنعت به دانشجویان و با یادآوری توانمندی نیروهای بومی در استان بوشهر تصریح کرد: اساساً یک نگاه خود تحقیری در داخل کشور حاکم است که توان داخلی نادیده گرفته شده و اعتماد به خارج همواره بیشتر میشود و این اشتباه در کشور به یک فرهنگ تبدیل شده است که در این سالهای اخیر شاهد بودیم برخی افراد با وجود اینکه مرگ بر آمریکا میگویند و زبانی آمریکا را طرد میکنند؛ ولی در عمل آمریکا شیفتگی زیادی به آمریکا نشان میدهند که نمونه آن همان مسئولی است که فرزند خود را برای ادامه تحصیل به آمریکا میفرستد.
رضایی گفت: در حالی که در کشور ۷۰ کارخانه سیمان وجود دارد، ۳ تا از این کارخانهها در استان بوشهر وجود دارد که در وضعیت مطلوبی هم به سر میبرند و با این حال استان بوشهر در حوزه سیمان پیشرو میباشد تا جایی که ظرفیت توسعه آن هم وجود دارد.
این مقام مسئول در خصوص افزایش ظرفیت رشتههایی چون پزشکی و دندانپزشکی در استان بوشهر، اذعان کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی با یک نگاه عادلانه، بدون نگاه صنفی و بدون نگاه تعارض منافع یک کار کارشناسی انجام دهد که افزایش ظرفیت رشته پزشکی و دندان پزشکی تا چه حد امکان پذیر است؟! در حالی که ما در استان با کمبود مراکز آموزشی مواجه هستیم و حتی ساختمان دانشکده دندانپزشکی سالهاست که نیمه کار رها شده است و در حال حاضر هم نمیتوانیم با ظرفیت فعلی، به خوبی دانشجویان را آموزش دهیم، افزایش ظرفیت در این رشتهها با کمبود امکاناتی که وجود دارد، یک چالش اساسی است.
ابراهیم رضایی اضافه کرد: ما ۲ سال است که به دنبال پیگیری آموزشی شدن بیمارستان شهید گنجی برازجان هستیم؛ چرا که بیمارستان شهید گنجی میتواند تا حدود زیادی به جبران کمبود فضای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی کمک کند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر تغییر مدیریت در کشور بیان کرد: در طی سالهای گذشته کشور به بدترین شکل ممکن اداره شده و این همیشه غصه اصلی من بوده است؛ برای مثال یک کارگر در بیمارستان شهدای خلیج فارس یا بیمارستان شهید گنجی برازحان تا ۶ ماه حقوق نمیگیرد و دیگری در فلان پست، حقوق نجومی دارد.
ابراهیم رضایی طرح مردمی سازی یارانه دولت را یک اقدام جدی دولت برای مقابله با دلالان و قاچاقچیان عنوان کرد و اضافه کرد: با وجود همه نقدهایی که نسبت به این طرح دارم؛ ولی از آن دفاع میکنم؛ چرا که گندمی را که دولت به زحمت از کشورهایی چون، شیلی، آرژانتین، روسیه و برزیل و دیگر کشورها وارد و توزیع میکرده با صرف یارانه مردم، یک کیسه آرد در روستای بشیرآبادِ شهرستان دشتستان ۳۵ هزار تومان خریداری و همین کیسه در مرزها ۹۵۰ هزار تومان معامله میشد؛ که این یعنی تا شعاع ۳۰۰ کیلومتری و خارج از مرزها از یارانه ما استفاده میشده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ضعفهای مدیریتی که به اسم نظام و انقلاب نوشته میشود، ادامه داد: نهضت جهاد تبیین که حضرت آقا فرمودند در همچین مواقعی لزوم پیدا میکند که شما دانشجویان به عنوان پیشرو در جامعه، ابتدا باید خود مطلع شوید و بعد از آن مردم را روشنگری نمایید؛ چنانچه هر طرحی که دولت بخواهد اجرا کند، اگر همراهی مردم در آن نباشد، با شکست روبهرو میشود.
وی با اشاره به لزوم یادآوری واقعیتها به مردم، قدرت رسانهای دشمن را خطر جدی برای گمراهی مردم دانست و اشاره کرد: یک نگاه غلط در استان بوشهر این است که اگر فردی از تهران بیاید، نگاه و برنامه او را قبول دارند؛ ولی فردی در استان با رزومه قوی و برنامه جامع را نمیپذیرند در حالی که ما در تلاشیم این نگاه را اصلاح کنیم.
این نماینده مجلس ضمن تاکید بر لزوم شفافیت بیان کرد: از زمان حضور خود در مجلس تا کنون تمام آرای خود را بر روی سایت خود قرار دادهام و از محدود نمایندگانی بودهام که به شدت مطالبه شفافیت کردهام؛ اما جمع بندی کارشناسی من این است که یک جاهایی برای اینکه اقدام پوپولیستی نداشته باشیم، عوام فریبی نداشته باشیم و امنیت ملی ما حفظ شود تا دشمن سوء استفاده نکند، رایگیری شفاف نداشته باشیم؛ اما باید یک ساز و کار به وجود آید که در جاهایی که باید شفافیت اتفاق بیفتد، سوء استفاده صورت نگرفته و دور زدن شفافیت حداقلی باشد.
وی با اشاره به کمبود معلم در استان بوشهر به عنوان یکی از چالشهای اساسی آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: همانطور که حضرت آقا فرمودند معلم فقط باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی وارد بدنه آموزش و پرورش شود و در حالیکه توسعه دانشگاه فرهنگیان مهم و ضروری است؛ اما به راحتی امکان پذیر نیست؛ چرا که در استان بوشهر با کمبود شدید هیئت علمی مواجه هستیم و اکثر استادها، حق التدریسی هستند و افزایش ناگهانی ظرفیت دانشگاه فرهنگیان به بی کیفیت شدن منجر خواهد شد؛ ولی ما در مجلس به دنبال حمایت از توسعه دانشگاه فرهنگیان با ایجاد زیرساختها هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما در دشتستان به دنبال راهاندازی مرکز شهرستانی دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر هستیم و از تهران هم از این مرکز بازدید به عمل آمده که مورد تایید بوده و امکانات خوبی در سطح خود دارد و امیدواریم امسال امکان استفاده از این مرکز برای کمک به افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان بوشهر، به وجود آید.
این مقام مسئول گفت: اعتقاد من این است که صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در استان بوشهر مهمتر از تولید پولی که برای نمونه برای آسفالت کردن یک راه، ساخت مدرسه و مثلا به کارگیری چند جوان استان در صنایع دارند، باید به رشد استان کمک کنند؛ یعنی بستری برای تقویت اقتصادی استان به وجود آورند که خدماتی مثل حمل و نقل دریایی و زمینی و امثال آن برعهده شرکتها و جوانان این استان باشد؛ چون نهایتاً منبع نفت و گاز یک روز تمام میشود؛ ولی بستر رشد اقتصادی باید در استان همواره وجود داشته باشد.
رضایی در تایید صحبت یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در خصوص تفکیک وزارت صنعت و بازرگانی، بیان کرد: جمع بندی من پس از مشورت و صحبت با کارشناسان مختلف بر تفکیک این دو میباشد؛ یعنی نظر من این است که وزارت بازرگانی باید جدا شود از این جهت که ما در صادرات غیر نفتی یک چالش جدی داریم که میتواند اقتصاد ما را متحول کند؛ مثلاً صادرات کشاورزی در استان بوشهر میتواند اقتصاد مردم استان را متحول کند.
وی در این خصوص ادامه داد: صادرات محصولات استان بوشهر تاثیر جدی در وضعیت معیشت مردم خواهد داشت و ما به دنبال این هستیم که تمرکز در حوزه صادرات نفتی را کاهش دهیم و مدیریت وزارت صنعت و بازرگانی از سمت یک وزارتخانه تاکنون تجربه موفقی نبوده است و همین دلیل نابهسامانی سالهای اخیر است؛ چرا که مدیریت و کنترل این دو در کنار هم با سختیهای بسیاری روبهرو بوده و تا حدودی ناممکن به نظر میرسد.
رضایی افزود: در حضور رئیس جمهور من عرض کردم اگر شرکت نفت واقعاً در پی انجام یک کار اساسی برای استان بوشهر بود، باید یک بیمارستان مجهز راه اندازی میکرد؛ در حالی که در استان بوشهر با ذخایر عظیم نفت و گاز، یک مرکز درمانی درست و حسابی از سمت شرکت نفت و گاز ایجاد نشده است.
وی در خصوص اهمیت وجود دانشگاه، عنوان کرد: عقب ماندگی نیروی استانی یک علت ریشهای عدم توسعه استان است؛ مثلاً زمان راه اندازی دانشگاه در استان بوشهر را با استانهای همسایه مقایسه کنید، همین دانشگاهها هستند که مدیرکل، وزیر و نیروهای کارآمد را تربیت میکنند که منجربه مدیریتهای کلان کشوری شده و به دنبال آن در توسعه استان بسیار موثر خواهد بود.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر تصریح کرد: در بحث نبود پایانههای تخصصی صادرات معادن، تنگنظریهایی در استان وجود دارد و همین حالا سرمایه گذاری که در حال تولید محصول برای صادرات است با موانع مختلف جلوی او گرفته میشود تا صادرات صورت نگیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای ارتباط دانشجو با مسئولان را حضور مداوم آنها در دانشگاهها است ادامه داد: همچنان که حضرت آقا بارها و بارها بر حضور مسئولان در دانشگاهها تاکید کردند میتوان تفاوت دانشجو با مردم عادی و محیط بیرون از دانشگاه را متوجه شد؛ چرا که این تفاوت در بیان صریح و بدون محافظ کاری دانشجوست که مسئول را بازخواست کرده و مسئول هم در مقابل پاسخگو میشود و در صورت اشتباه به دنبال جبران میافتد.
رضایی با اشره به اینکه بسیج دانشجویی محل انسان سازی است عنوان کرد: قدر بسیج دانشجویی را بدانید؛ چرا که دانشجو در بسیج دانشجویی، مدیریت کردن، کار فرهنگی، کار علمی، کار اجتماعی، کار سیاسی و... را میآموزد و بسیج دانشجویی محلی است که انسان را به معنای واقعی رشد میدهد؛ برای مثال همین طرح ولایت کشوری دورهای بسیار اثرگذار در طول زندگی دانشجویی میباشد که در رشد و تقویت مبانی فکری و اعتقادی کمک شایانی میکند.