آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۲۵۳۹۲
جدی در گفتگو با دانشجو:

تغییر جنس بارش‌ها، دلیل عمده خشکسالی در کشور است

یک کارشناس محیط‌زیست گفت: دلیل خشکسالی این نیست که میزان بارش‌های ما کم شده و بلکه جنس بارش‌های ما در کشور تغییر کرده است

پدرام جدی کارشناس محیط زیست، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سیلاب بخشی از رفتار اکوسیستم است و در اقلیم ایران ما نیز موضوع شناخته شده ای بوده و چیز عجیبی نیست.

وی اضافه کرد: توجه و پرداخت به سیل باید با این نگاه باشد که ما همیشه سیلاب را در کشور داشتیم و خواهیم داشت و بالاخره کشوری که دارای ۱۳ اقلیم دنیا است، طبیعی است که رفتارهای اکوسیستمی متفاوتی را هم خواهد داشت.

این کارشناس حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که بخاطر رفتارهای انسان و تغییرات اقلیمی که در سطح دنیا وجود دارد و ما هم متأثر از آن هستیم، بخشی از رفتار جوی و اقلیمی دستخوش تغییرات و عدم پایداری شده است.

جدی همچنین یادآور شد: در سال‌های اخیر ما در نقاط مختلف کشور شاهد تنش‌های متعدد خشکی بوده و به تبع آن شاهد مشکلات اجتماعی و اقتصادی هم بوده که به دلیل خشکسالی‌ ایجاد شده است.

 

موضوع کاهش بارندگی مطرح نیست!

وی اضافه کرد: دلیل خشکسالی این نیست که میزان بارش‌های ما کم شده و بلکه جنس بارش‌های ما در کشور تغییر کرده است و یعنی میزان کاهش بارندگی های ما زیاد معنی‌دار نیست اما جنس بارش‌ها تغییر کرده است.

این کارشناس حوزه محیط زیست یادآور شد: تغییر جنس بارش‌ها یعنی اینکه به چه شکلی و به چه نوعی ما شاهد بارش برف و باران در کشورمان هستیم که عمدتا در فصول مختلف مدل بارش‌ها فرق کرده است و در زمستان که باید برف ببارد باران می‌آید و به جای آن در پاییز به جای باران برف می‌آید.

جدی در ادامه خاطرنشان کرد: از لحاظ مکانی عمدتا بارش‌ها از غرب کشور است و بیشتر به جنوب شرق کشور سوق پیدا کرده و بارش‌هایی که در طول سال پراکنده بوده است، در طی یک یا دو روز و آن‌ هم در طی نیم ساعت به میزان ۴۰ میلی لیتر بارش خلاصه شده است.

وی تصریح کرد: تغییر جنس بارش‌ها باعث شده است تا ما شاهد یک سری خسارت‌ها باشیم و از طرفی تغییراتی که مثل راهسازی، تونل‌ سازی، کشاورزی غیر اصولی، از بین بردن مراتع و چرای بیش از حد ما در روی زمین ایجاد کرده‌ایم، موضوع را تشدید کرده است.

این کارشناس حوزه محیط زیست اضافه کرد: وقتی سرعت بارش بالا باشد، حجم بارش‌ها در مقیاس زمان و واحد سطح زیاد بوده و پوشش گیاهی هم از بین رفته باشد، مشخص است است که ما شاهد تخریب بافت خاک با سیلاب خواهیم بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار