به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سلسله نشستهای عصرانه تشکلها با مسئولین شهری با موضوع نقش تشکلهای مردمی در مدیریت بحران با حضور احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران، سید احمد علوی عضو شورا و رییس ستاد توان افزایی و سازمانهای مردم نهاد، نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، علی نصیری رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و جمعی از اعضای سازمانهای مردم نهاد در محل ستاد توان افزایی شهر تهران برگزار شد.
احمد صادقی در این نشست گفت: امروز خیلی خوشحال هستم که در این جمع حضور دارم، بنده نه به عنوان مسئول بلکه به عنوان کسی که افتخار داشته و دارم یک دوامی و داوطلب باشم سخن میگویم. اینکه تا کنون حرفهایی که ما مسئولین در قبال تشکلهای مردم نهاد زده ایم بیشتر جنبه شعارگونه داشته و در تاریخ تشکلها هم هیچ دولتی از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد آنطور که باید استفاده نکرده و در خوشبینانهترین حالت یک نگاه غیر تخصصی به این تشکلها داشته اند.
صادقی افزود:، اما در مقابل، تشکلها و سازمانهای مردم نهاد به این وعده وعیدها دلخوش نکرده اند توانسته اند کار خود را انجام داده و تا امروز نیز دوام آورده اند.
صادقی افزود: من امروز نمیخواهم به این بپردازم که چرا وضع اینگونه است بلکه میخواهم بگویم چه باید بکنیم و آسیب شناسی درستی انجام دهیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت:یکی از آسیبها این است در خیلی موارد قانون و حاکمیت تکلیف و نوع ارتباط سازمانها و ارگانهای دولتی با تشکلها و سازمانهای مردم نهاد را مشخص نکرده و لذا اگر هم یک سازمانی بخواهد از ظرفیت این مجموعهها استفاده کند با مشکل مواجه میشود.
وی افزود: این موضوعی بود که تا کنون ما از آن غفلت کردیم و در نگارش اسناد جامع و تفصیلی و اسناد موضعی و موضوعی بیشتر کلی نگری کردیم.
صادقی گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست که ما بدون استفاده از توان مردمی و ظرفیت تشکلهای مردم نهاد توان رویارویی با بحرانها را نداریم لذا حضور این مجموعهها که از دل مردم هستند، آموزش دیده اند و در پایینترین سطح میتوانند حتی الامکان از خانوادههای خود شروع کنند بسیار اثر گذار است؛ لذا در تدوین طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران باید تشکلهای مردم نهاد را در جایگاه ویژهای ببینیم.
صادقی در ادامه سخنان خود گفت: موضوع بعدی که مهمتر است این میباشد که ما در شورای شهر به فکر طرح هاو لوایح و مصوبات حمایتی از سمنها نباشیم بلکه به این فکر کنیم که چگونه موانع و مشکلات را از سر راه آنان برداریم.
وی افزود: سمنها نیازی ندارند که از آنان حمایت کنیم بلکه ما هستیم که نیازمند حمایت آنان هستیم پس باید شرایط را برای حمایت آنان از مدیریت شهری فراهم کنیم و مشکلات و موانع را از سر راه آنان برداریم.