به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام عین اللهی در آیین بزرگداشت روز پزشک که با حضور رییس مجلس و جمعی از مقامات کشوری و جامعه پزشکی در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: افزایش بهره وری در مراکز بهداشتی و درمانی بخش دولتی، یکی از اهداف وزارت بهداشت است تا منفعت آن به کشور و مردم برسد.
وی با اشاره به تعامل وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، انجمنهای تخصصی و علمی و بوردهای تخصصی برای تدوین راهنماهای بالینی و دستورالعملهای درمانی گفت: سال گذشته در چنین روزهایی، ۱۰ درصد نسخهها الکترونیکی بود، اما امروز، بیش از ۹۰ درصد نسخهها الکترونیکی است و با اجرای طرح دارویار، این پیشرفتها بیشتر هم شده است.
افزایش دو برابری تختهای مراقبتهای ویژه کودکان در زمان شیوع اُمیکرون
وزیر بهداشت یادآور شد: یکی از اقدامات وزارت بهداشت در دوران پاندمی کرونا به ویژه در یکسال اخیر، افزایش تعداد تختهای بیمارستانی بود. همزمان با شیوع سویه اُمیکرون، نگرانیها از افزایش گرفتاریهای کودکان افزایش یافت که به همین سبب، تعداد تختهای مراقبتهای ویژه کودکان در کشور، دو برابر شد.
به گفته دکتر عین اللهی اخیرا با موافقت و مصوبه سران قوا، قرارداد خرید ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس به تایید رسیده که در حال تامین آن هستیم.
افزایش انتخاب رشته داوطلبان آزمون دستیاری از ۱۰ به ۱۰۰ رشته محل
وی خاطرنشان کرد: در آزمون دستیاری سال گذشته، ۱۰۰۰ ظرفیت، به دلیل آیین نامههایی که موجب میشد افراد انتخابهای زیادی نداشته باشند، خالی مانده بود و هر داوطلب، حق ۱۰ انتخاب رشته داشت، اما از امسال هر داوطلب میتواند ۱۰۰ رشته محل را انتخاب کند و امیدواریم که ظرفیتهای پذیرش آزمون دستیاری، خالی نماند. سهمیه بومی جداگانهای در آزمون دستیاری به دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص یافته تا بومیها در مقاطع تخصصی تربیت و در مناطق خودشان، ماندگار شوند.
وزیر بهداشت یادآور شد: وضعیت دستیاران، مناسب نبود که حقوق دستیاران در این یکسال، دو برابر افزایش یافت و بیمه تکمیلی رایگان هم برای دانشجویان پزشکی ارائه شد.
برخی مراکز تحقیقاتی انحصاری بود
دکتر عین اللهی ضمن تاکید بر لزوم حمایت از پژوهشگران جوان، گفت: با تلاش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، زمینه خوبی برای مراکز تحقیقاتی و حمایت از محققان و پژوهشگران فراهم شده البته برخی مراکز تحقیقاتی در بعضی دانشگاههای علوم پزشکی، کاملا انحصاری و مقالات، منحصر به چند نفر بود، اما زمینه شکوفایی همه محققان در مراکز تحقیقاتی ایجاد شد و مراکز تحقیقاتی باید محصول محور باشند.
تا پایان سال ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی در کشور تکمیل و راه اندازی میشود
وی تولید کیت تشخیص اُمیکرون را یکی از افتخارات کشور دانست و افزود: در حوزه بهداشت، از ۸۵ پروژه بهداشتی در یکسال اخیر، بهره برداری شده و تا پایان امسال، ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی در کشور، تکمیل و راه اندازی میشود که توسعه این زیرساختها به تقویت شبکه بهداشت و درمان و اولویت پیشگیری، کمک شایانی میکند.
وزیر بهداشت به جلسه بررسی زیرساختهای بهداشتی استان تهران با استاندار و شهردار تهران اشاره کرد و گفت: در آن نشست که با حضور روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران برگزار شد، تصمیمات خوبی اتخاذ شد تا بتوانیم، زیرساختهای بهداشتی را در استان و کلانشهر تهران تقویت کنیم.
برنامه ما تجمیع و یکپارچگی سامانهها است
دکتر عین اللهی گفت: یکی از مشکلات ما، سامانه ملی پایش برنامههای سلامت بود. یکی از برنامههای ما، تجمیع و یکپارچگی سامانهها همانند ابر سامانه تیتک است تا اطلاعات و آمار، تجمیع و زیرساخت مناسبی برای اجرای پزشکی خانواده، ایجاد شود.
وی گفت: در یکسال گذشته، حدود ۶۷ هزار نفر از نیروهای وزارت بهداشت با استفاده از ظرفیت قانون ایثارگران، تبدیل وضعیت شدند.
وزیر بهداشت از تجهیز آزمایشگاههای غذا و دارو به ویژه در مناطق مرزی خبر داد و گفت: نسخه فارماکوپه داروهای شیمیایی بعد از ۶ سال به روز و برای اولین بار دارونامه داروهای سنتی و طبیعی کشور منتشر شد.
دکتر عین اللهی اظهار داشت: بر پایه دیپلماسی سلامت با سایر کشورها به ویژه همسایگان تعامل داریم. همه به قدرت ایران در حوزه سلامت باور دارند، اما کشورهای منطقه نیز اثرگذار هستند و تعاملاتی با کشورهای مختلف داریم. نشست ۵G نیز با حضور برخی کشورهای همسایه دو هفته آینده در تهران برگزار میشود.
توجه ویژه اسلام به جایگاه پزشکی و پزشکان
وزیر بهداشت با اشاره به توجه ویژه دین اسلام به جایگاه پزشکی و پزشکان، گفت: در قرآن کریم آیهای وجود دارد که اگر کسی یک انسان را نجات دهد همانند نجات بشریت است که نشان دهنده جایگاه ویژه پزشکی است. همچنین از امام صادق (ع) حدیثی نقل شده که ایشان میفرمایند هر شهری نیازمند سه نفر و متخصص در امور دنیوی و اخروی است؛ فقیه آگاه و پارسا، فرماندار نیکو و پزشک آگاه و مورد اعتماد.
دکتر عین اللهی ادامه داد: امام خمینی (ره) از پزشکی به عنوان یکی از مشاغل مقدس یاد کردند که اگر پزشکان به تکالیف انسانی خود عمل کنند، این شغل، بسیار شریف و همانند عبادت است. ایران تاریخ پزشکیِ پر افتخار و با سابقهای دارد و علم پزشکی در کشور ما، علمی ریشه دار و ارزشمند است.
وی با بیان اینکه ایران امروز قویترین قدرت پزشکی منطقه است، گفت: قدرت پزشکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است و به ویژه در دوران بعد از انقلاب اسلامی، قدرت ما افزایش یافته و توانسته ایم نه تنها نیازهای کشور را برطرف کنیم بلکه پذیرای بیماران سایر کشورها در ایران هستیم که بخشی از پیشرفتهای کشور در حوزه سلامت، مدیون ادغام آموزش در بهداشت و درمان است.
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت کرونا در سال گذشته و در آغاز مسئولیت خود در وزارت بهداشت، گفت: سال گذشته در شرایط بحرانی و موج وحشتناکی از کرونا قرار داشتیم بگونهای که مقام معظم رهبری در اولین جلسه با اعضای هیات دولت، فرمودند مهمترین و فوریترین مساله برای دولت، باید کنترل کرونا باشد چراکه روزهای بسیار دلهره آوری را تجربه میکردیم و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر، قربانی این بیماری میشدند و از سوی دیگر فشار بسیار زیادی به سیستم بهداشت و درمان کشور وارد شد.
دکتر عین اللهی با یادآوری کمبود واکسن کرونا در کشور و سفر برخی افراد برای تزریق واکسن به بعضی کشورهای همسایه، گفت: سال گذشته در همین ایام با کمبود واکسن و صفهای طولانی مراکز واکسیناسیون روبرو بودیم و در زمان شروع بکار دولت، اکثریت مردم واکسن تزریق نکرده بودند، اما با تلاشهای مجموعه دولت به ویژه وزارت خارجه، حمل و نقل و دستگاههای اقتصادی واکسن به مقدار قابل توجهی در کشور تامین شد.
وی تصریح کرد: تا آذرماه سال گذشته حدود ۱۳۲ هزار بیمار کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند، اما از شهریور که واکسیناسیون عمومی با کمک و حمایت مردم، سرعت گرفت تا امروز، بیش از ۱۵۳ میلیون دُز واکسن تزریق شده که کاهش قابل توجه شمار جانباختگان نشان دهنده تاثیر واکسیناسیون و حمایتهای ویژه کادر سلامت است.
واکسیناسیون در ایران عامل رشد اقتصادی
وزیر بهداشت واکسیناسیون وسیع را عاملی برای برداشتن محدودیت ها، رونق کسب و کار و بازگشایی مراکز آموزشی دانست و افزود: بزرگترین صدمه کرونا بعد از قربانی شدن بیماران، تعطیلی مراکز آموزشی بود. اخیرا بانک جهانی عنوان کرده که واکسیناسیون کرونا در ایران، مهمترین عامل رشد و بهبود وضعیت اقتصادی کشور بوده است.
دکتر عین اللهی یادآور شد: در شروع کار دولت سیزدهم، در اوج پیک پنجم، کارمان را آغاز کردیم آنهم در شرایطی که روزانه تا ۵۰ هزار بیمار شناسایی میشدند و بیش از ۸ هزار نفر در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانی بستری بودند، اما با اقدام جهادی و کمک مردم، واکسیناسیون به سرعت در کشور انجام و رکوردهای بی نظیری هم ثبت شد بگونهای که تزریق روزانه واکسن به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دُز و تزریق هفتگی هم به ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دُز رسید.
ایران یکی از ۶ کشور برتر دنیا در مهار کرونا
وی ادامه داد: ایران یکی از رکورد داران تزریق واکسن کرونا نسبت به جمعیت دنیاست و امروز هم در جلسهای که با نمایندگان سازمانهای بین المللی داشتیم، اذعان میکردند جمهوری اسلامی ایران جزو ۶ کشور برتر مهار کرونا در جهان است و این افتخار، علیرغم تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان به دست آمد و در این شرایط دانشمندان ایرانی توانستند چنین دستاوردی را برای کشور رقم بزنند.