به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ائتلاف «دوله القانون» به ریاست «نوری المالکی» درباره اظهار نظر برخی شخصیتهای سیاسی در خصوص امکان تغییر نامزد مورد توافق «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) برای تصدی نخستوزیری موضعگیری کرد.
به نوشته وبگاه «المعلومه»، ائتلاف دوله القانون اعلام کرد که چارچوب هماهنگی همچنان به نامزدی «محمد شیاع السودانی» برای تصدی پست نخستوزیری پایبند است و تغییر وی در شرایط کنونی نقش فعال این چارچوب را از بین خواهد برد.
«جاسم محمد جعفر» از رهبران ائتلاف دوله القانون در این خصوص با تاکید بر اینکه چارچوب هماهنگی و ائتلاف دوله القانون همچنان به نامزدی السودانی پایبند است، گفت: «این که گفته میشود، چارچوب هماهنگی یک زن را به عنوان نامزد نخستوزیری جایگزین محمد شیاع السودانی خواهد کرد، صحت ندارد و این امر وارد نیست».
وی افزود: به نظر من، انتشار چندین توئیت از سوی برخی از شخصیتهای مختلف در رابطه با احتمال جایگزینی السودانی، شاید صرفا پیامهایی برای همنوایی با سید مقتدی الصدر باشد. زیرا انتخاب جایگزین برای السودانی دشوار است و این امر نیازمند توافق جدید است که زمان زیادی میبرد. تغییر السودانی در شرایط کنونی، نقش فعال چارچوب هماهنگی را از بین خواهد برد.
پیشتر، «محمود الحیانی» عضو ائتلاف الفتح درباره امکان تغییر نامزد کمیته هماهنگی گروههای شیعی عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی» و تعیین نامزد دیگری به جای السودانی گفته بود: «جریان صدر معتقد است که محمد شیاع السودانی نامزد چارچوب هماهنگی وابسته به ائتلاف دولة القانون است و به همین دلیل با آن مخالفت میکند و این موضوع از توئیتهای صالح محمد العراقی معروف به وزیر صدر نیز مشخص است».
وی افزود: «جایگزینی السودانی با نامزد دیگر ممکن است، اما این امر بدون انجام گفتگو و دیدار (احزاب سیاسی) برای دستیابی به یک راهحل ممکن نیست».
وی همچنین گفت که دیدار «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح با سید «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر میتواند بخش بزرگی از این بحران را حل کند و میتوان پارلمان را منحل و انتخابات مجدد برگزار کرد».
الحیانی همچنین تأکید کرد که چارچوب هماهنگی مخالف برگزاری مجدد انتخابات نیست، اما بایستی گفتوگویی جهت دستیابی به راهحل صورت گیرد.
پس از بینتیجه ماندن روند تشکیل دولت جدید عراق پس از انتخابات ۲۰۲۱ از اکتبر گذشته، اخیرا چارچوب هماهنگی شیعیان عراق، اقدام به معرفی محمد شیاع السودانی به عنوان نامزد نخستوزیری کرده بود. جریان صدر ضمن مخالفت با این امر، ساختمان پارلمان را اشغال کرد تا بغداد وارد مرحله جدیدی از بنبست سیاسی شود.