امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: اگر بخواهم از مسئله روابط مسئولان با نوجوانان و جوانان حرف بزنم باید بگویم که فقط به جوانان گوش بدهیم و با زبان نسل جدید با آنها صحبت کنیم.
وی تصریح کرد: از نگرشهایی که در گذشته به جوانان داشتیم و فکر میکردیم که هر چیزی را که به بزرگترها و پیران میگوییم میشود به جوانان گفت دست برداریم.
این جامعه شناس اضافه کرد: نسل جوان از دیدگاه جامعه شناسی دیگر دوره سنت گرایی و سنتخواهی و دنبال آن رفتن را پشت سر گذاشته و به مرحله خود مختاری رسیده است.
قرائی مقدم تاکید کرد: یکی از جامعه شناسان مشهور جوامع را به ۳ دسته شامل "جوامع سنت خواه، جوامع دنباله رو و جوامع خودمختار" تقسیم بندی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: جوانان و به ویژه کشور با این همه تحصیلات عالیه و دانشگاهی که از طریق دیگر رسانههای جمعی به دست آوردهاند، به مرحله خود مختاری رسیدهاند و از انگیزه، فکر و عقیده و برداشت خودشان پیروی میکنند.
این جامعه شناس همچنین یادآور شد: جوانان چیزهایی را که خودشان منطقا و عقلا قبول دارند، پیروی میکنند و بنابراین باید با زبان و منطق آنها به خواستههای منطقی شان جواب داد و آن خواستهها را برآورده کرد و با زبان جوانان باید با آنها حرف زد.
قرائی مقدم اضافه کرد: مسئولان نگذارند که این شکاف اصلی که مرتبا در حال افزایش پیدا میکند و اکنون به زیر ۱۰ سال رسیده است و ما باید بپذیریم که جوان دیگر جوان ۲۰_۴۰_۵۰ سال قبل نیست.
وی خاطرنشان کرد: امروز جوان میاندیشد، فکر میکند و مسائل را مورد تجزیه تحلیل قرار میهد و همه چیز را میفهمد و نکاتی که از رسانهها و رادیو و تلویزیون دریافت میکند را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و نتیجه میگیرد.
این جامعه شناس تاکید کرد: جوان امروز همه چیز را میسنجد؛ مثل مسئله اقتصاد، معیشت، بیکاری، آینده شغلی و ... را مورد فکر قرار میدهد و به همین دلیل باید بپذیریم که نسل جوان دیگر دنبال سنت خواهی و سنت طلبی و دنباله روی از ما و گذشتگان نیست.
قرائی مقدم اضافه کرد: نسل جوان نسلی است که چیزهای نو را پیش رو دارد و منطق دارد و فکر میکند و بنابراین باید به زبان خودش و خواستههای او با او صحبت کنیم و خواستههای منطقی او را بپذیریم.
وی در ادامه یادآور شد: بدانیم که اگر خواستههای منطقی جوانان را بپذیریم نتیجه میگیریم و در غیر این صورت نتیجهای به همراه نخواهد داشت و مسئولان باید دغدغه های جوانان را بپذیرند و به حرفها و وعدههای خود عمل کنند تا بتوانیم مشکلات پیش آمده را مقداری سر و سامان بدهیم.
این جامعه شناس تصریح کرد: نسل جدید نسلی است که پیشرو بوده و سریع شده است و نسل جدید نسلی است که نیاز دارد دغدغههایی که دارد برطرف بشود و درک شده و به قول جامعه شناسان جوان امروز بر اساس اندیشه و تحصیلاتی که کسب کرده حرف میزند.
قرائی مقدم خاطرنشان کرد: فقط در صورت درک جوان و شنیدن حرفهای او است که میتوان توقع داشت که جوان حرف شنوی داشته باشد و علاوه بر آن خود رهبر معظم انقلاب در یکم فروردین ماه سال ۱۳۹۷ فرمودند که فناوری فرهنگ میآورد، دانش میآورد، سبک زندگی، آرایش، پوشاک و تجملگرایی و اشرافییت میآورد.
وی اضافه کرد: حکومت تکنیک به همراه خودش تکنیک، اندیشه و رفتار میآورد و بنابراین راه این است که با زبان خود جوانان با آنها صحبت کنیم و حرفشان را بشنویم و درک کرده و عمل کنیم.