به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، تور فناوری ویژه روسای پارکهای علم و فناوری ایران به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. در این نشست، نقشه راه اصفهان در توسعه اقتصاد دانشبنیان برای پارکهای علم و فناوری سایر استانها در راستای تقویت اقتصاد دانشبنیان و تحقق شعار سال تشریح شد.
علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه این شهرک نماد فناوری کشور است، اظهار کرد: یکی از اهداف برگزاری نشست حاضر انتقال تجربه میان روسای پارکهای علم و فناوری کشور است. از آنجا که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تجارب خوبی در این زمینه دارد، این نشست میتواند تجربیات مفید را به پارکهای علم و فناوری سراسر کشور منتقل کند.
خیرالدین همچنین از برنامهریزی برای برگزاری تور فناوری بینالمللی در کشور چین خبر داد و گفت: به زودی این نشست در دفتر همکاریهای ایران و چین برگزار خواهد شد.
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز به معرفی اجمالی شهرک پرداخت و اظهار کرد: توجه ویژه به قدرتآفرینی از طریق کسب علم و دانش همواره در رفتار مقام معظم رهبری وجود داشته و این نشان از اهمیت بسیار زیاد این موضوع دارد.
مصلحی افزود: از دهه ۹۰ به بعد توسعه مبتنی بر دانش مورد توجه قرار گرفت که پیشرانهای آن شامل نوآوری، نیروی انسانی کارآفرین و واحدهای تحقیق و توسعه و شرکتهای کوچک و متوسط است. البته مأموریت اصلی پارک، ایجاد اشتغال نیست.
رئیس شهرک علمی و فناوری اصفهان با اشاره به بخش فنآوری صنعتساز در شهرک، گفت: فناوری که در شهرک به دست آمده، پس از رسیدن به مرحله تولید انبوه میتواند باعث ایجاد صنایع جدید در سایر مکانها مثل شهرکهای صنعتی شود که این مسئله در ایجاد مشاغل جدید تأثیرات مثبت دارد. وی خاطرنشان کرد: تعامل مثبت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با دانشگاهها، یکی از الزامات تحقق اقتصاد دانشبنیان به شمار میرود، به همین دلیل همواره مورد توجه مدیریت شهرک قرار داشته است.
وی با اشاره به زیرساختهای ایجاد شده در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این شهرک همواره تعاملات سازندهای با مدیریت ارشد استان داشته و موفق شده در برنامههای مهم استانی نقشهای کلیدی ایفا کند، اما این شهرک امروز در تلاش است تا علاوه بر سیستم مدیریت دولتی، جایگاه واقعی خود در اذهان عمومی را نیز پیدا کند.
مصلحی صدور مجوز فناوری را یکی از اقدامات قابل توجه شهرک دانست و افزود: پاسداری از این حمایتهای قانونی برای حفظ اعتبار شهرک بسیار اهمیت دارد. این حمایتها در کنار قرار گرفتن شرکتها در اتمسفر نوآوری و فناوری به رشد آنها کمک شایان میکند.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۸ هزار اشتغال در شهرک ایجاد شده است، گفت: ۵۵۰ نفر از آنها مدرک دکتری دارند و نکته قابل توجه دیگر تعداد بانوان در این مرکز است که ۳۰ درصد از شاغلان را تشکیل داده است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در خصوص جایگاه بینالمللی شهرک گفت: در اجلاس ۲۰۰۶ دکتر ماهاتیر محمد از طریق شهرک برای اولین بار دعوت شد و در اجلاس ۲۰۱۱ دکتر لیدیا بریتو از یونسکو به اصفهان سفر کردند و در کنار این اقدامات تفاهمنامههای بینالمللی مانند ایجاد مرکز آیریس و اخذ جایزه ۱۰۰ هزار دلاری بانک توسعه اسلامی در حوزه علم و فناوری و جوایز گوناگونی را در کارنامه خود دارد.
مصلحی با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مجری آمایش سرزمین و تدوین سند راهبردی استان بوده است، اظهار کرد: این مهم در کنار دستاوردهای دیگری نظیر عضویت در شورای اداری و شورای برنامهریزی و توسعه استان، نمونهای از دستاوردهای شهرک است.
وی در بخش انتهایی سخنان خود به بیان تجربیات موفق شهرک پرداخت و گفت: نیروی انسانی ما مهمترین سرمایه ماست. نیروهای توانمند بدون دید کارمندی باید جذب شوند. شرکت در دورههای آموزشی، تلاش برای ارائه خدمات ارزشافزوده، برونسپاری و واگذاری خدمات به بخش خصوصی و حمایت مالی از شرکتها بر اساس روند توسعه در مسیر پیشرفت ضرورت دارد.