کد خبر:۱۰۳۷۲۲۳

چاپ مقاله دانشگاه علم و صنعت در مجله معتبر دنیا

دو عضو هیئت علمی دانشکده شیمی با همکاری چندین تن از پژوهشگران داخلی موفق به انتشار و چاپ مقاله‌ای در سال ۲۰۲۲ با عنوان «کاربرد نانومواد رسانای بر پایه کربن» در ژورنال بین‌المللی Chemical Engineering Journal شده‌اند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهرزاد جوانشیر و علی ملکی عضو هیئت علمی دانشکده شیمی با همکاری چندین تن از پژوهشگران داخلی موفق به انتشار و چاپ مقاله‌ای در سال ۲۰۲۲ با عنوان «کاربرد نانومواد رسانای بر پایه کربن» در ژورنال بین‌المللی Chemical Engineering Journal شده‌اند.این مقاله با عنوان «Applications of carbon-based conductive nanomaterials in biosensors» در مجله Chemical Engineering Journal با ضریب تاثیر ۱۶.۷۴ منتشر شده است.

این مجله که توسط انتشارات الزویر (Elsevier) منتشر می‌شود، بر پنج جنبه مهندسی شیمی تمرکز دارد: کاتالیز، مهندسی واکنش شیمیایی، مهندسی شیمی محیطی، علم و مهندسی سبز و پایدار، و مواد جدید.

با توجه به ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و زیستی نانومواد بر پایه کربن و مشتقات فراوان آنها، این مواد بهترین و اولین انتخاب دانشمندان و صنایع می‌باشند. یکی از حوزه‌های قابل توجه که نانومواد بر پایه کربن کاربرد‌های زیادی در آن‌ها دارند، دانش شناسایی و اندازه گیری است که بیوسنسور نامیده می‌شود.

بعضی از ویژگی‌های خاص مثل نسبت سطح به حجم بزرگ، رسانایی الکتریکی بالا، پایداری شیمیایی، استحکام مکانیکی قوی، عامل دار شدن آسان، زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری، استفاده از این نانو مواد را در مبدل‌های بیوسنسور‌ها برای بهبود پردازش سیگنال مناسب می‌کند. اخیرا، این بیوسنسور‌ها در نشان دادن رشد بیماری، شناسایی آلودگی محیطی، کنترل مواد غذایی و کشف دارو به صورت گسترده استفاده شده‌اند.

با توجه به این ویژگی‌های اساسی، بکارگیری نانومواد بر پایه کربن، منجر به حساسیت بالاتر و حد تشخیص کمتر، تشخیص محدوده خطی گسترده، استفاده از سنسور‌های قابل استفاده مجدد نسبت به سنسور‌های معمولی شده است. این مقاله، مروری بر آخرین پیشرفت‌ها در زمینه توسعه بیوسنسور‌ها بر پایه طیف گسترده‌ای از نانومواد از جمله گرافن، گرافن اکسید، گرافن اکسید کاهش یافته، نانوتیوب‌های کربنی، کربن دات ها، نانو کربن بلک و کامپوزیت‌های آن‌ها می‌باشد. علاوه بر ساختار بیوسنسور، چندین آنالیت مانند گلوکز، آنتی بادی‌ها، دوپامین، پروتئین ها، نوکلئیک اسید (DNA, RNA) و دارو‌ها که توسط بیوسنسور‌ها شناسایی و اندازه‌گیری شده اند، مورد بررسی قرار گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار