به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، گزارش سالیانه الزویر در سال ۲۰۲۲ که بهتازگی منتشر شده است؛ براساس شاخصهای استنادی پایگاه دادهای، بیشاز صدهزار دانشمند برتر ایجاد کرده است. این اطلاعات استانداردشده درخصوص استنادها، h-index، استناد به مقالات و یک شاخص ترکیبی در دو جدول ارائه میشود. دادههای جداگانه برای دوره شغلی در جدول ۱ و همچنین یک ساله در جدول ۲ برای هر دانشمند نشان داده شده است. معیارهای با و بدون خوداستنادی و نسبت استناد به مقالات استناد داده شده است.
براساس این گزارش، دانشمندان در ۲۲ حوزهی علمی و ۱۷۶ زیرشاخه طبقهبندی میشوند. صدکهای مربوط به حوزه و زیررشته نیز برای همه دانشمندانی که حداقل ۵ مقاله منتشر کردهاند ارائه شده است. دادههای شغلی تا پایان سال ۲۰۲۲ بهروز میشوند. انتخاب براساس صدهزارنفر برتر با نمرهی ترکیبی با و بدون خوداستنادی یا رتبهی صدک ۲ ٪ یا بالاتر است.
براساس شاخصهای استنادی الزویر در سال ۲۰۲۲، ۴۱ عضو هیأتعلمی دانشگاه شیراز (به شرح جدول ۲) در شمار دانشمندان ۲درصد برتر دنیا قرار گرفتهاند، ۲۷ نفر از استادان دانشگاه شیراز (به شرح جدول ۱) نیز براساس وضعیت استنادات در طول حیات علمی ایشان، بهعنوان دانشمندان دودرصد پراستناد دنیا معرفی شدهاند.
براساس این گزارش «احمد عریان» از اساتید برجسته دانشگاه شیراز درحوزهی دامپزشکی و رشتهی تخصصی خود رتبه پنجم و «حمیدرضا پورقاسمی»، از اساتید برجسته دانشگاه شیراز درحوزهی کشاورزی و رشتهی تخصصی خود، رتبه سیوسوم در میان پژوهشگران پراستناد دنیا را به خود اختصاص دادهاند.