کد خبر:۱۰۴۱۷۶۵
گزارش|

ضعف زیرساخت‌ها؛ مشکل اصلی نهضت مسکن در کهگیلویه / تسهیلات بلاعوض به مالکان زمین‌های مازاد

طرح نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از طرح‌های کلان برای خانه دار شدن اقشار مختلف مردم قدمی رو به جلو بود؛ اما با فراهم نکردن زیرساخت‌های اولیه این طرح با مشکل روبرو شده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در سالیان اخیر خانه دار شدن به رویایی تبدیل شده که معدود افرادی به آن فکر می‌کنند فارغ از رویای خرید خانه ساخت مسکن هم با چالش‌های زیادی همراه است.

رویای خانه دار شدن گاهی با چاشنی حمایت‌های دولتی رنگی به خود می‌گیرد و طرح‌های ساخت مسکن هدفی برای تحقق این رویا است.

در اصل سی و یک قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دسترسی به مسکن مناسب حق هر خانواده ایرانی محسوب شده است و در بند‌های ۲۹ و ۴۲ تأمین حداقل سرپناه برای تمام شهروندان ایرانی در حوزه وظایف حاکمیت قرار داده شده است.

با توجه به ابعاد نیاز به مسکن در دوره‌های مختلف، قوانین و سیاست‌های متعددی وضع شده است، اما مقطعی بودن سیاست ها، نبود برنامه مدون و دورنمای بلندمدت از چگونگی رفع مشکل مسکن، نبود اطلاعات و آمار شفاف و دقیق و نحوه اجرای سیاست‌ها و میزان کارایی آن‌ها و موانع احتمالی بر سر اجرای آن‌ها مشکلاتی به وجود آورده است.        

سهم کهگیلویه و بویراحمد در طرح دولت سیزدهم ۴۰ هزار واحد مسکونی است یعنی هر سال ۱۰ هزار واحد احداث شود. این طرح در استان کهگیلویه و بویر احمد، مجوز ثبت نام ۳۵۰۰ نفر از مجموع ۹۱۵۰ متقاضی تایید گرفته شد.

به گفته رئیس بنیاد مسکن کهگیلویه از مجموع کسانی که تأیید شدند، ۱۴۰۰ نفر آورده اولیه را واریز و با توجه به تعهد اداره راه و شهرسازی زمین مورد نظر در اختیار آن‌ها قرار گرفته شده است.

با وجود فراهم شدن امکانات اولیه برای شروع ساخت و ساز این طرح با مشکلات عدیده‌ای همچون نبود زیرساخت‌های آب، برق و گاز همراه شده.

یکی از کارکنان نهضت ملی مسکن در گفتگویی با اشاره به عدم وجود زیرساخت‌ها برای شروع به کار گفت: به ما اعلام شد که شروع به کار کنید؛ اما هیچ گونه زیرساختی برای ما مهیا نشده بود.

وی گفت: برای شروع کار نیاز به یک سری تجهیزات اولیه داریم از جمله آب و برق در صورتی که ما مجبور هستیم برای ترکیب ماسه و سیمان از آب با بشکه و تانکر آب رسانی استفاده کنیم همچنین برای برش میلگرد‌ها با خرید کابل، از ابتدای جاده تا محل کار برق رسانی کرده‌ایم یا باید میلگرد‌ها را در مکان دیگری برش داده و با وانت به اینجا انتقال دهیم.

با وجود این کمبود‌ها توقع می‌رفت به سرعت این موانع برداشته شود، اما با گذشت زمان هیچ تغیری در روند و سرعت ساخت و ساز ایجاد نشده.

به عقیده برخی کارشناسان مشکل مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد با روند رشد مهاجرت تصاعدی روستاییان به شهر‌ها بیشتر شده و مشکل بی مسکنی، بد مسکنی و مسکن کوچک را در ابعاد گسترد‌ه ای به همراه داشته است.

خدشه دار شدن طرح نهضت ملی مسکن/ عدم وجود زیرساخت‌های اولیه در طرح نهضت مسکن

نبود زمین کافی برای ساخت مسکن

کلنگ طرح نهضت ملی مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد مدتی است بر زمین زده شده، اما مشکل نبود زمین به ویژه در مرکز استان که بیشترین جمعیت استان را در خود جای داده چالش جدی پیش‌روی این طرح است.

معاون هماهنگ امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سهمیه استان در سال اول دولت سیزدهم ۱۰ هزار واحد بوده که کار ساخت ۷ هزار واحد آغاز شده، مشکل اصلی در مرکز استان است و تاکنون ۷۰۰ واحد در مرکز استان شروع شده است.

وی بیان کرد: در این طرح زمینی به اسم منابع ملی قابلیت واگذاری ندارد و اکثرا زمین کشاورزی است، بنا شده سازمان ملی مسکن و وزارت راه شهرسازی به ما کمک کنند تا زمین‌های مورد نیاز تهیه شود، اما از زمانی که صاحبان زمین این موضوع را شنیده‌اند قیمت‌های زمین خود را افزایش داده‌اند.

معاون استانداری کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با رفع کبود زمین بیان کرد: برای رفع مشکل کمبود زمین در استان سیاست‌هایی وضع شده؛ به طور مثال اداراتی که زمین‌های مازاد خود را واگذار کنند تسهیلات بلاعوض به آن‌ها داده می‌شود.

با این حال تحقق طرح نهضت ملی مسکن از سوی حاکمیت بهترین سیاست ایجاد تعادل در بازار مسکن است که با نبود زیر ساخت و مدریت صحیح باعث ناکارآمد جلوه دادن این طرح شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار