به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، احمد بایبوردی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی گفت: از زمان کاشت، داشت، برداشت در کنار کشاورزان خواهیم بود و برای تحقق کشاورزی مبتنی بر دانش بنیان بایستی جوانان و دانشجویان خستگی ناپذیر، جهادی و با انگیزه وارد میدان شوند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در رابطه با نقش دانشبنیان شدن بخش کشاورزی عنوان کرد: در زمینه توسعه کشاورزی و جهش تولید، موتور پیشران کشاورزی، دانش بنیان است.
وی افزود: همکاران ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی از روز دوم نام گذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری، تمام تلاشها و فعالیتهای خود را در جهت تحقق و عملیاتی کردن این شعار متمرکز کرده اند.
بایوردی در رابطه با فعالیتهای این مرکز و ارتباطش با بخش کشاورزی گفت: این مرکز در حوزه تحقیقات زراعی و باغی، علوم دامی، فنی و مهندسی، گیاه پزشکی، آب و خاک و... فعالیت داشته که سعی بر این است در تمام این زمنیهها راهبرد به صورت دانش بنیان باشد. در نوآوری مزارع و ایجاد باغات هایتک، همکاران و فعالین این مرکز به صورت تیمی در کنار کشاورزان حضور پیدا میکنند، به عنوان مثال کشاورزی که بخواهد در مزرعهی خود گندم بکارد، همکاران مکانیزاسیون ما در ابتدای کار، از زمان تسطیح، کاشت، داشت، برداشت در کنار کشاورزان خواهند بود تا ما بتوانیم این فناوری، نوآوری و یافتههای خود را که به صورت دانش بنیان است وارد عرصه تولید بکنیم و در این راستا خواهیم توانست جهش تولید و آنچه در پیام رهبری مستتر شده است تحقق ببخشیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گفت: ما چند سال است که شعارهای اقتصادی را در بیانات رهبری میبینیم و امسال بیشترین تاکید روی کشاورزی است، ما در زمینهی دانش بنیان کردن کشاورزی خیلی عقب هستیم مخصوصا در استان آذربایجان شرقی که از ۲۷۰ شرکت دانش بنیان ثبت شده فقط ۳ شرکت هستند که در زمینههای مختلف مثل آبیاری نوین و نانوبیوتکنولوژی فعالیت میکنند که این برای استان ما خیلی رقم پایینی است.
وی تصریح کرد: امیدواری با همکاری و همیاری کلیه ارکان استان از جمله استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاههای مستقر در استان، این عدد به یک عدد قابل قبول برسد. همکاران بنده در مرکز تحقیقات در کنار فعالیتهای پژوهشی و دانش بنیان، کارهای آموزشی را هم به صورت مستمر و جدی پیگیری میکنند و این یافتهها در کلاسهای آموزشی و ترویجی در اختیار بهره برداران قرار می گیرد. همکاری تنگاتنگی بین دانشگاههای مرتبط با کشاورزی با این مرکز اعم از بازدید دانشجویان از مراکز علمی تا برگزاری کلاسهای مشترک وجود دارد که امیدواریم نتایج این همکاری منجر به تولید بیشتر، با کیفیت و خودکفایی در محصولات اساسی و تامین امنیت غذایی که مهمترین هدف و رکن ثبات و بقای جامعه است برسانیم.
بایبوردی در رابطه با مطالبات رهبری مبنی بر دانش بنیان کردن بخشهای مختلف گفت: بنده شخصاً اعتقاد خاصی به دانشجویان دارم؛ یعنی اگر قرار است کاری در این مملکت صورت بگیرد توسط دانشجویان انجام خواهد گرفت. ما به عنوان کسانی که سالیان زیادی کار عملیاتی و پژوهشی انجام دادیم که بدون نیروی محرکه دانشجو نخواهیم توانست این کارها را عملیاتی کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گفت: ما نیازمند کمک و همراهی دانشجویان با انگیزه و جهادی هستیم، برای رشد و پیشرفت باید بازنگری به انگیزههای دهه ۵۰ کشور داشته باشیم، یعنی زمانی که جهاد سازندگی به فرمان امام(ره) ایجاد شد، همان دانشجویانی بودند که آمدند در خط مقدم روستاها و تحول ساز و اثرگذار در این زمینه شدند. حال بعد از ۴۰ سال بازهم این نیاز احساس میشود؛ یعنی اگر بخواهیم شعار سال محقق شود باید به دانشجویان میدان بدهیم تا دانشجو بتواند وارد تمام عرصهها شود.