به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مالک شریعتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ظهر سه شنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: آمریکا میلیاردها دلار در منطقه خاورمیانه هزینه کرد تا خاورمیانه جدید را ایجاد کند، ولی خواستههایش محقق نشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قدرت در یک کشور جنبههای مختلفی از جمله سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد و باید گفت پاشنه آشیل نظام ما موضوع اقتصاد است.
وی با اشاره به این نکته که حکومت ایران اسلامی همواره در حال فعالیت بوده و نمیتوان آن را یک دولت منفعل نامید گفت: اتفاقی که امروز در کشور تجربه میکنیم پاتک جریان مقابل است و این نشان میدهد فعالیت مداوم ما امروز مورد هدف دشمنانمان قرار گرفته است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ابراز کرد: حواس ما باید به موضوع فعال بودن باشد چرا که دشمن میخواهد ما از درون مشغول خود شویم و نگاهمان تغییر کند و اگر این اتفاق بیفتد حتماً ضربه میخوریم.
این مسئول در ادامه پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در رابطه با بیانیه مجلس و خواسته آنها در خصوص قصاص اغتشاش گران گفت: مجلس پای خود را از قانون فراتر نگذاشته و در چهارچوب قانون خواستار انجام قوانین اسلامی یعنی برخورد با محاربان به خصوص اشخاصی که امنیت زندگی مردم را مخدوش کرده اند است.
وی با اشاره به انواع اعتراضات گفت: طی ۲ سال گذشته ۲۵۰۰ اعتراض در کشور انجام شده است، در دنیا هم انواع اعتراض وجود دارد و از جمله آنها باید به اعتراضات جلیقه زردها طی یک سال و نیم گذشته اشاره کرد که هیچکدام از دو طرف کشته نداشته اند، در حالی است که کمتر از ۲۴ ساعت از مرگ خانم امینی اغتشاشات و اعتراضات در کشور به خشونت کشیده میشود و نشان دهنده این مسئله است که درگذشت ایشان بهانهای برای گروههای مختلف بوده است.
شریعتی با بیان این نکته که در قانون احزاب مشکلاتی وجود دارد عنوان کرد: باید خلاءهای قانونی در خصوص احزاب رفع شود تا آنها بتوانند اختیار پیدا کرده و در برابر تصمیمات خود نیز مسئولیت بپذیرند.
وی در پاسخ به انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی بیان کرد: شرایط مسالمت آمیز باشد قطعاً نیروی انتظامی ما نیز مانند نیروی انتظامی در کشورهای اروپایی عمل میکند، ولی در حال حاضر در کشور یک جنگ ترکیبی در جریان است که موجب میشود اقتضای آن عملکرد نیروی انتظامی نیز متفاوت شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص کمبود مسکن و عدم اجرایی شدن قانون مالیات بر مسکنهای خالی مسکن لوکس و ماشینهای لوکس پاسخ داد: انتظار میرود ۲۰ درصد تسهیلات بانکی به ساخت مسکن اختصاص یابد این در حالی است که در سال جاری تنها ۳ درصد از تسهیلات به ساخت مسکن اختصاص یافته و ما خلاءها و عدم انجام قانون در این زمینه را میپذیریم. ساخت و تأمین مسکن از سیاستهای جدی دولت سیزدهم است و ما در مجلس تلاش میکنیم با قانون کمک حال دولت در این زمینه باشیم.
یکی از سوالهای مطرح شده در این جلسه ضعف رسانههای داخلی در برابر رسانههای خارجی بود که شریعتی در این رابطه توضیح داد: در حوزه رسانههای کشور ضعفهای مختلفی داریم از جمله اینکه سرعت، نوع بیان، دسته بندی مطالب و… دستهای ما را بسته است. از طرف دیگر عدم هماهنگی ساختاری در این مسئله ما را با مشکل روبرو کرده، باید از تمرکز فضای رسانهای خارج شویم و رسانه در نقطههای مختلف فعالیت کند، سلولهای سطح جامعه باید فعال شود تا از این مرحله گذر کنیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: تعداد قابل توجهی از مشکلات مردم هم به مسئله اقتصاد برمیگردد ما اقدامات مسکنی در اقتصاد انجام میدهیم در حالی که باید تغییرات ساختاری در این زمینه اتفاق بیفتد. شرکتهای دولتی محل انجام فساد و دست و پاگیر وزارتخانهها هستند و متأسفانه تعداد قابل توجهی از وزارتخانهها درگیر بنگاهداری شده و از بحث نظارت دور شده اند.
شریعتی با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات به خدمترسانی مربوط میشود بیان کرد: متأسفانه در یک دهه گذشته عقبماندگی جدی در این زمینه داریم و در برنامه ششم توسعه باید به ظرفیت قابل توجهی از تولید انرژیهای تجدید پذیر میرسیدیم در حالی که تنها ۲۰ درصد از این پیشبینی محقق شده است.
وی ادامه داد: دولت گذشته به پالایشگاه سازی اعتقادی نداشته است در حالی که در شرایط تحریم باید پالایشگاه تأسیس شود تا محصولات تحلیل ناپذیر تولید کنیم. طبق برنامه هزینههای جاری دولت باید از طریق مالیات و هزینههای عمرانی از محل نفت تأمین شود و نیز پرداختها نیز به ذینفع نهایی انجام گیرد.
مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مسئله که تشکلهای دانشجویی میتوانند با گفتن حرفهای عالمانه صدای مردم باشند گفت: علاوه بر این مسئله باید به وضعیت دانشگاه شریف که نماد نخبگی کشور بود اشاره کرد که متأسفانه به محل مطالبات غیر منطقی و به ابتذال تبدیل شد.
وی در خصوص برنامه روند فعالیت گشت ارشاد مطرح کرد: گشت ارشاد یک ابزار است و اصالت ندارد، اما اصل حجاب موضوع پذیرفته شده و قانون است.
این مسئول با اشاره به اینکه رفع فساد را به طور جدی دنبال میکنیم و شفافیت برخورد با فساد طبق اصل ۴۹ قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار دارد گفت: آئین نامه این مسئله نیز سال ۹۹ اجرا شد و از سوی دیگر قانون باید از سوت زنان و افشا کنند گام فساد طرفداری کند.
وی در خاتمه با اشاره به طرح شفافیت قوای سه گانه یادآور شد: قانون شفافیت تصویب رسیده است و در جزئیات کوچکی منتظر نظر شورای نگهبان است، در تصمیمات جدی پیش روی مجلس در سالهای آینده مردم شفافیت آرا نمایندگان و شفافیت تصمیمهایی که در کشور اتخاذ میشود را لمس خواهند کرد.