به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، نشست مشترک شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور به دعوت رسمی علیرضا زاکانی شهردار تهران و به میزبانی شهراصفهان برگزار شد.
مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مدافع امنیت به هفته بسیج اشاره کرد و این روز را به همه بسیجیان تبریک گفت و اظهار داشت: در این روزها شاهد بودیم که بسیجیان برای حفظ امنیت کشور، جان و مال مردم از جان خود گذشتند و به شهادت رسیدند.
وی به برگزاری این نشست که برگرفته از حضور شهرداران 31 استان و روسای شوراهای شهر کلانشهرها است اشاره کرد و گفت: این چهارمین نشستی است که بصورت مشترک بین شهرداران و روسای شوراهای اسلامی مراکز استانها از ابتدای تاریخ تاسیس شوراها برپا شده که بنده مفتخرم 3 دوره در این جلسات حاضر بودم و امیدواریم که بهره برگزاری چنین جلساتی به شهر و مردم برسد.
رییس شورای اسلامی کلانشهر تهران افزود: نشستهای مشترک برخاسته از طرح موضوعات و مسائل مشترک بین شوراها و شهرداران است واین موضوع بسیار ضروری است چرا که چنین نشستهایی میتواند زمینه بررسی عمیق مسایل و حلاجی مشکلات را فراهم کرده به تبیین راه حلها برای گشایش چالشها منجر شود.
وی در ادامه به بیانات امام خمینی (ره) در خصوص شوراها که گفته بودند بهترین کسانی که میتوانند یک شهر را اداره کنند همان مردمی هستند که به مسائل و موضوعات منطقه اشراف داشته و میشناسند اشاره کرد و گفت: شوراها از کجا بوجود آمدند؛ شوراها یعنی نمایندگان مردم برای اداره شهری که مردم زندگی میکنند، بنابراین میبینیم که شوراها با این نگرش بوجود آمدند تا بتوانند یک شهر را اداره کنند، شهردار انتخاب کنند و مسائل شهری و منطقهای خودشان را خودشان حل و فصل کنند.
چمران ادامه داد: به عقیده من تاسیس شوراها یک نعمت بزرگ برای کشور و مردم بود چرا که هم از بار دولت کاسته شد و هم مردم به میدان آمدند و بخش عمدهای از تصمیمات در خصوص محله و شهر سکونت خود توسط شهروندان همان شهر گرفته و انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه دیدیم که با تاسیس شوراها چه موفقیتهایی در طول این سالها علیرغم وجود مشکلات قانونی کسب شد تصریح کرد: متاسفانه مسائلی در قانون در خصوص شوراها همچنان مبهم است و آن گونهای که میبایست به اجرا گذاشته نشده و مورد اختلاف است، اما با تمام این شرایط میبینیم که به بهترین وجه شهرها اداره شد و به عقیده همه ما موفقتر از زمانی است که شوراها پا به عرصه وجود نگذاشته بودند؛ در شکل ساده میتوان کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز، تبریزو... را با زمانهای قبل مقایسه کرد و آنوقت دید که چه رخدادها و تصمیماتی با وجود همسویی مردم و شوراها در شهرها محسوس شده است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه موضوع امید و امید آفرینی را یکی از وظایف مهم بر دوش شوراها و شهرداریها دانست و تصریح کرد: حضور مردم در آوردگاههای تصمیم گیری و تاثیر تصمیمات آنان بر شهر نشان هویت آن است و این موضوع زمینه امید را در دل مردم روشن کرده است بطوریکه مقام معظم رهبری درسراسر فرمایشاتی که از ایشان عنوان شده موضوع امید و امید آفرینی یک جریان پیوسته است.
وی اضافه کرد: قبل از شروع جلسه در خصوص موضوع مسکن مهر گپ و گفتهایی صورت گرفت که برخیها بر این نظر بودند این کار عملی نیست مگر اینکه شهرداریها به میدان بیایند تا این اتفاق ملی منجر به رضایت عمومی شود؛ درست است که این موارد جرو وظایف اصلی آنها محسوب نمیشود، اما حضور آن در چنین موضوعاتی جزو وظایف عمومی شهرداریها و شوراها محسوب میشود چرا که بر اساس قانون اساسی در همه موارد شهر ازمسایل اقتصادی و بهداشتی گرفته تا تجاری و... مسئولند.
چمران در پایان اظهار کرد: واگذار کردن اداره شهر بر دوش مردم خود امید آفرینی در دل مردم است و این اتفاق یک موهبت بزرگ است و امیدوارم این قبیل نشستها زمینه یک انسجام و پیوستگی را بین تمامی شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استانها و شهرداریها بوجود آورد تا موجب این نشود تا مسایلی در خصوص شوراها از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی مطرح شود که مسائل و نظرات شهری در آن قوانین کمتر و یا ضعیف تردیده شود.