به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
مدیر مرکز مدیریت خانواده و ازدواج نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: اعلام کردهایم امسال در بیستوپنجمین دوره ازدواج دانشجویی، میزبان ۱۰ هزار زوج دانشجو از سراسر کشور هستیم.
حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی، مدیر مرکز مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقاممعظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به کموکیف برنامه همسفر تا بهشت و همچنین اجرای سند ملی ازدواج دانشگاهیان، با بیان اینکه اعزام کاروانهای بیستوپنجمین دوره ازدواج دانشجویی از چهارهفته پیش آغاز شده است، گفت: اعزام کاروانهای این دوره تا پایان امسال در قالب طرح همسفر تا بهشت ادامه دارد، البته، چون با محدودیت بودجه و اسکان هتل در مشهد روبهرو هستیم، هرگاه ظرفیتهایمان در مشهد خالی شود، امکان ثبتنام برای دانشجویان فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: با ما محدودیتهای بودجهای و ظرفیت اسکان روبهرو هستیم و به همین دلیل هر هفته دو کاروان را که شامل ۲۵۰ زوج دانشجو و با نگاهی دیگر ۵۰۰ دانشجو را به مشهد اعزام میکنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: بر اساس رویکرد جدید دانشگاه کرسیهای آزاد اندیشی با توجه به دغدغههای دانشجویی برگزار میشود.
بهرامی احسان، معاون فرهنگی دانشگاه تهران ، در خصوص آخرین وضعیت برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در این دانشگاه گفت: بر اساس تدبیری که از ابتدای امسال داشتیم، رویکردمان توسعه گفتگو در دانشگاه بود که تا پایان تابستان ۸ کرسی آزاد اندیشی برگزار شد که از ابتدای آغاز سال تحصیلی یعنی در طول دو ماه حدود ۶ کرسی آراد اندیشی برگزار شده که در طول هفته شامل دو گفتگوست.
وی افزود: دانشجویان و اعضای هیات علمی در این کرسیها مشارکت خوبی دارند؛ ضمن اینکه موضوع گفتگو را برای توسعه دانشگاه ضروری میدانیم و اینکه دانشجویان باید یاد بگیرند که چگونه یک مطالبه را مطرح کنند. در جریان گفتگوها و کرسیهای برگزار شده موضوعات خوبی مطرح شد که دانشجویان با یک غنای اخلاقی توانستند رویکرد جدیدی در این برنامهها داشته باشند.
بهرامی احسان در خصوص طرح موضوع گفتگوها و کرسیهای آزاد اندیشی گفت: طرح موضوعات و مسائل اساسی کشور یکی از رویکردها و محورهای اصلی نشستها و گفتگوها در دانشگاه است و در خصوص شعاری که اخیرا داده میشود آن را تبدیل به موضوع گفتگو کردیم که جلسات متعددی برگزار شده و کارشناسان زیادی هم درباره موضوع آزادی صحبت و گفتگو شده است.
جدیدترین نسخه شیوه نامه اجرایی آیین نامه انضباطی دانشجویان کشور با امضای وزرای علوم و بهداشت برای اجرا به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.
شیوه نامه اجرایی آیین نامه انضباطی دانشجویان مصوب سیصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری رسید.
کمیته انضباطی دانشجویان، به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات دانشجویان موظف است با تاکید بر موازین شرعی، اخلاقی، قانونی و حقوقی به این تخلفات رسیدگی کند. ضرورت دارد که این برخورد، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد؛ از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را در فرد خاطی و محیط ایجاد کند.
با ضرورتی که در جهت دهی هر چه بیشتر کمیتههای انضباطی به سمت قانون گرایی وجود دارد به منظور اتقان احکام کمیتههای انضباطی، بر اساس آیین نامه انضباطی مصوب سیصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاریخ ۱۴ شهریور ۱۳۷۴ که به اختصار «آیین نامه» نامیده میشود «شیوه نامه» حاضر، باهدف تعیین و رفع ابهام از مصادیق تخلفات دانشجویی، رعایت اصل تناسب بین تخلف و تنبیه و تعیین مراجع صالح رسیدگی به تخلفات دانشجویی تدوین شده است.
مدیر کل شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان گفت: بر اساس طرح جایزه ملی سردار شهید سلیمانی، پذیرفتهشدگان کنکور سراسری در گروههای آزمایشی پنج گانه که حائز شرایط دریافت جایزه باشند، در حین تحصیل کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند.
تقی زاده، مدیر کل شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در مراسم رونمایی از پوستر جشنواره ملی سردار سلیمانی گفت: برای اولین بار برنامههایی در اداره کل شاهد و ایثارگر برای دانشجویان شاهد و ایثارگر داشتیم که این طرح ملی برای تجلیل از دانشجویان نخبه ایثارگر که بدون سهمیه وارد دانشگاه شدند که امروز تفاهم نامه امضا و به دانشگاهها ابلاغ میشوند که دانشجویان واجد شرایط معرفی شوند.
وی افزود: دانشجویان در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری شاهد و ایثارگر هستند که دانشجویان مقطع دکتری که در حال تحصیل در دانشگاههای سراسری هستند، واجد شرکت در این جایزه هستند که کمک هزینه ۶ ماهه را دریافت میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس مصوبات اخیر شورا تشکلهای دانشجویی و دانشجویانی که عضو تشکلها نیستند، اگر ۵۰ نفر باشند، میتوانند تقاضای تجمع قانونی دهند و مسئولیت آن را بپذیرند.
سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با رؤسای دانشکدهها و اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به بیانات اساتید و ارتباط با دانشگاه گفت: در حوزههای کارشناسی، دبیرخانه ارتباط خوبی با اساتید دانشگاه داشته، ولی ارتباط نظامند و نهادی ضعیف است. از وقتی که دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده گرفتم در ستاد نقشه جامع علمی کشور اعلام کردم که باید سه رئیس دانشگاه در این ستاد حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه جامعه باید بتواند اعتراض کند بیان کرد: بر اساس مصوبات اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکلهای دانشجویی و همچنین دانشجویانی که عضو تشکلها نیستند میتوانند اعتراض کنند؛ اگر ۵۰ نفر از دانشجویان اعتراض داشته باشند میتوانند تقاضای تجمع قانونی دهند و البته مسئولیت آنرا بپذیرند.
وی ادامه داد: ۱۰ مسئله در آموزش عالی مربوط به حقوق و دستمزد، تجهیزات آزمایشگاهی و همکاریهای بین المللی از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده شده که بزودی در صحن شورای عالی نهایی سازی میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: آموزش و پرورش امروز مسئله اصلی کشور است. اگر آموزش و پرورش اثرگذار داشته باشیم کلید توانمندسازی نسل جوان خواهد بود. آموزش و پرورش قدرتمند دانش آموز قدرتمند و دانش آموزان قدرتمند، آموزش عالی قدرتمند ایجاد میکنند و در واقع علم توانمند، موجب تقویت ضریب قدرت ملی میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل سیاستهای ابلاغی بزرگداشت روز دانشجو را ابلاغ کرد.
در متن ابلاغیه فرزاد جهانبین به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد آمده است: شایسته است براساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی (برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی ۱۴۰۵ -۱۴۰۰ باتوجه به بندهای ۴۵ و ۴۶ از راه کنش پنجم بسته کاری: ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی و همچنین بندهای ۱۲ و ۱۳ از راه کنش چهارم از بسته کاری: تحول در فرهنگ سازمانی برای برگزاری هرچه باشکوهتر سیاستهای کلی، واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت تشکلهای اسلامی در روزهای منتهی به ۱۶ آذر برنامههای متنوع و خلاقانه برای گرامیداشت این مناسبت را متناسب با مقتضیات بومی برنامه ریزی، تدوین و اجرا کنند.
براساس بندهای این دستورالعمل؛ لازم است با توجه به اهمیت و ضرورت حضور فعال و مشارکت موثر دانشجویان و به ویژه تشکلهای دانشجویی، برنامههای مرتبط با بزرگداشت روز دانشجو (۱۶ آذر)، با محوریت دانشجویان صورت گرفته و از برگزاری برنامههای صوری، مدیریتی و نمایشی اجتناب شود. همچنین لازم است برنامههای روز دانشجو مبتنی بر یک بنیان معرفتی و انقلابی طراحی و عملیاتی شود که به استحکام نظام فکری و تقویت مبانی نظری دانشجویان منجر شود؛ بنابراین برنامههای فاخر فرهنگی و معرفتی مورد تاکید قرار گیرد.
معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: براساس آیین نامه صندوق، دانشجویان شاغل مشمول دریافت وام دانشجویی نمیشوند؛ تنها وامی که به این دانشجویان تعلق میگیرد، وام شهریه است.
صمد حاج جباری معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: بر اساس آئین نامه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، دانشجویان غیر شاغل میتوانند از انواع وامهای صندوق بر اساس مقررات اعلام شده استفاده کنند و دانشجوهای شاغل حائز شرایط دریافت وام از صندوق وزارت علوم نیستند.
وی ادامه داد: بر اساس آئین نامه صندوق، دانشجویان شاغل فقط امکان استفاده از وام شهریه را دارند، دانشجویی که بیمه پرداز باشد از نظر صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، شاغل محسوب میشود.
معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: شرایط دریافت این وام به این صورت است که اگر منابع برای دریافت وام شهریه موجود باشد و منابع بیشتر از درخواست دانشجوهای غیر شاغل باشد پس از ارائه وام شهریه به دانشجویان غیر شاغل، منابع مازاد باقی مانده به پرداخت وام شهریه دانشجوهای شاغل اختصاص مییابد.