کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولین ایران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: اقدامات شهرداری تهران درباره مناسب سازی معابر در سطح شهر تهران اقدام بسیار خوبی است.
وی افزود: یکی از مشکلات مطرح در مبحث مناسبسازی این است که متاسفانه اجرای طرحها و برنامهها استمرار ندارد و به عنوان مثال در طول چند سال گذشته اقدام خاصی انجام نشده است.
مدیرعامل جامعه معلولین ایران عنوان کرد: تهران یک کلانشهر است و شرایط مناسب و خوب از نظر فرد معلول این است که وقتی از خانه بیرون میآید بتواند با کمترین مشکل به محل کار، خرید یا هر نقطه دیگری برود، اما اینطور نیست.
عاروان اضافه کرد: بخشی مناسبسازی انجام شده حالت پراکنده دارد و بهم وصل نیست و بیشتر با مناسب سازی نقطهای مواجه هستیم و باید در نظر داشته باشیم که مناسبسازی صرفا برای معابر نیست و باید به وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی، اتوبوس، مترو و ... وصل شده و مناسبسازی شود.
وی تاکید کرد: ما منکر این نیستیم که در خصوص مناسبسازی اقداماتی انجام شده است، اما موضوع وصل بودن نقاط مختلف از نظر مناسبسازی هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرعامل جامعه معلولین ایران خاطرنشان کرد: عملکرد شهرداری درباره مناسبسازی و پرداختن به آن را مثبت ارزیابی میکنم و شهرداری به همراه راهنمایی و رانندگی کلی فضای پارکینگ برای افراد معلول تهیه دیدهاند، اما از طرفی هنوز بخشی از مردم و فرهنگ جامعه برای در اختیار قرار دادن امکانات ویژهای که برای معلولان در نظر گرفته شده تا حدودی ضعیف است.
عاروان گفت: مناسبسازی در برخی نقاط شهر تهران ۴۰ تا ۵۰ درصد انجام شده، اما یک بحث این است که چه نوع مناسبسازی و با چه وضعیتی انجام شده است و باید دید که آیا مناسبسازی انجام شده برای معلولان به درستی اجرا شده و برای آنها قابلیت استفاده دارد.
مدیر عامل جامعه معلولین ایران خاطرنشان کرد: شهرداریها باید مناسب سازی را بر اساس قوانین و مصوبات وزارت مسکن انجام دهند و از سر رفع تکلیف و بزن برویی نباشد و کار مناسب سازی را به پیمانکاران آموزش دیده که کار را به طور استاندارد اجرایی کنند، واگذار کند.
عاروان تصریح کرد: متأسفانه دستگاههای دیگر درباره مناسبسازی و دسترس پذیری شهری ترک فعلهایی دارند و شهرداری قدرت لازم برای اعمال نفوذ و صدور دستور برای اجرای مناسبسازی را ندارد و تمام ارگانها برای انجام مناسبسازی باید بودجه لازم را تعریف کرده و در نظر بگیرند.
مدیرعامل جامعه معلولین ایران تاکید کرد: مناسبسازی به معنی دسترس پذیر کردن همه امکانات شهری برای استفاده افراد دارای معلولیت است و همه دستگاهها باید در کنار شهرداری تلاش کنند.
عاروان اضافه کرد: باید توجه کنیم که در خصوص مناسبسازی بحث بیش از ۲ میلیون نفر از افراد که دارای نوعی از معلولیت هستند مطرح است و تعداد زیادی از آنها در شهر تهران حضور دارند و محرومیت آنها از امکانات به فرد معلول، کار او و شخصیتش ضربه میزند.
وی تصریح کرد: شهرداری تهران نسبت به دیگر دستگاههای مسئول در اجرای مناسبسازی عملکرد بهتری داشته است و بخشی از کارهای انجام نشده در این خصوص بخاطر عقب ماندگی قبلی در این باره است و ترک فعل و کمکاری برخی از دستگاهها و مسئولان بر عدم اجرای دسترس پذیر کردن شهر و انجام مناسبسازی تاثیر زیادی دارد.