به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روحالله عقیقی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت به نمود رسانهای دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: در سطح جامعه شاهد آن هستیم مقدار بسیار زیادی روایت دروغ در حال انتشار است که بخش مهمی از آن یا مستقیما مربوط به قوه قضاییه است یا اینکه قوه قضاییه میتواند از انتشار آن جلوگیری کند. روایتهای دروغی که از طرف دشمن مطرح شده و تنها دستگاه قضاست که با اشراف روی پروندهها میتواند با روشنگری و تبیین جلوی بسیاری از فتنه ها را بگیرد.
وی افزود: مثلا همین حسین رونقی! از زندان درآمد و صحیح و سالم بود! مگر قوه نمیتوانست وقتی شایعه قلم شدن پای او درامد همان موقع روشنگری بکند؟ منتظر چه بود؟ میخواستید مردم را سورپرایز کنید مگر؟ یا مثلا حدیث نجفی یا مثلا نیکا شاکرمی و خیلیهای دیگر که میتوانستید سریع روشنگری کنید و حقیقت را سریع بگویید، ولی یا نگفتید انقدر دیر گفتید که دیگر فایده نداشت.
عقیقی خطاب به رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: اصلا کلان نگاه شما به رسانه چیست؟ آیا فکر میکنید حالا که یک شایعهای مطرح شده و قدری پخش میشود و بعدهم از یادها میرود؟ و نیاز به اطلاع رسانی و روشنگری نیست؟ آقای اژه ای.
گفتمان ما مردم سالاری دینی است. آگاهی بخشی یکی از ارکان مهم مردمسالاری است. اقای محسنی اژه ای! هر عدم تبیین ما باعث تکه تکه شدن بخشی از اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی است.
وی در ادامه به مسئله برخورد با آشوبگران آشوبگران اشاره کرد و افزود: مسئله در برخود با آشوبگران عدم چهره بودن شخص رئیس قوه قضائیه است. جناب آقای محسنی اژهای اگر بیایم کمی از دورتر نگاه کنیم یا از همین عده حاضر در جلسه بپرسیم، به زبان خودمانی، علمدار برخورد با آشوبگران و اغتشاشگران فتنه اخیر کیست؟ آیا آقای اژه ایست؟ من بعید میدانم؛ اتفاقا چهره قاطع برخورد مقتدرانه با متخلفین باید شما باشید آنکه ترس میاندازد به دل مجرمین شما باید باشید. اما میبینم که شما در این زمینه از رهبری و رییس جمهور خیلی عقب ترید!
بعضا بخشهایی هم از مصاحبه اخیرتان نیز اولویت نداشتن این مطلب را میرساند.
عقیقی بر لزوم برخورد بازدارنده با آشوبگران تاکید کرد و افزود: آقای اژهای دستگاه قضا چه مقدار برخورد بازدارنده دارد؟ این برخورد بازدارنده کجاست؟ که بعد از اعمال مجرمانه دوباره مرتکب جرم نشوند بعضی موقعها بعد از دستگیریها و زندانها وقتی مجرمین بیرون میایند قهرمان میشوند! انگار دستگاه قهرمان سازی برای ضد انقلاب راه انداختیم! هرچند که از حق نگذریم در چندین مورد هم برخورد قاطع و بازدارنده دیدیم.
وی با تاکید بر اینکه قوه قضائیه باید با سراغ سرمنشا اغتشاشات برخور کند اظهار کرد: درست است که ما خود موافق برخورد قاطع هستیم، اما همانطور که در نطقهای خود قوه نیز قبلتر بوده و همگان شاهد آن بودند، میدانیم خیلی از آشوبگران فضای خیابان اینها اغلب هیجانی و احساسی شده اند و امده اند. باید سر منشا را پیدا کنی.
وی تصریح کرد: یک گوله برفی راهم که از بالای کوه بغلتانی وقتی پایین برسد حجمش قابل کنترل نیست مگر اینکه سرمنشا را بخشکانی؛ حتی اعتراف اینها به اعمالی که علیه جمهوری اسلامی انجام داده اند، اینهایی که پول گرفته اند یا هدایت شده اند در اسرع وقت تحت بعد رسانهای باید قرار بگیرد؛ البته بعضا میشنویم آقایان استدلالهایی مطرح میکنند از آبروی مومن! سوال من این است که آبروی جمهوری اسلامی مهم نیست؟ آبروی نظام مهم نیست؟
وی بیان کرد: در فضای آکامیک و دانشگاه هم غفلت صورت گرفته، شاید خیلی از اعمال مثل کف خیابان رادیکال نباشد، اما دانشگاه با توجه به اینکه اساتید و کارمندانی تهییج میکنند و خط میدهند مبدا است؛ البته این را در فضای دانشجویی عرض کنم که به جد معتقدیم دانشجو مصونیت قضایی ندارد! و اگر جرمی مرتکب شد همانند یک کارگر، کاسب، تاجر و پزشک باید با او برخورد صورت گیرد.
عقیقی در ادامه با تاکید بر اینکه برنامه قوه قضائیه برای تنبه مجرمین باید هدفمند شود، افزود: خیلی مشاهده میشود که مجرمین بعد از دستگیریها تازه از وقایع و حقایق ماجرا باخبر میشوند و جهل و عدم اطلاع داشتن از حقایق یکی از عوامل برانگیختگی شان بوده تبیین حقیقت برای عدهی زیادی از اینها باید صورت پذیرد. عدم ورود دوباره فتنه گرانی که آشوبهای قبلی هم در صحنه بودند این گزاره را ایجاب میکند که دلسوزانه برای تنبه متخلفین که خود تکلیف بزرگی است کارشود.
وی به نقش فضای مجازی در دامن زدن به اغتشاشات اخیر اشاره کرد و گفت: همانطور که در بحث سرمنشا گفتیم خیلی از تحریکها از سوی فضای مجازی است و فضای مجازی یله و رهاست. سلبریتیها را فقط بازیگران صداوسیما، سینما و تئاتر نبینیم بلاگر و ایفلوئنسرها، کسانی که مخاطبان بالا دارند روی مردم تاثیر میگذارند باید رصد شوند و درصورت ارتکاب عمل مجرمانه خواه تهییج مردم باشد و خواه کارهای منافی عفت یا مثال کوچکش کشف حجاب، باید برخورد صورت گیرد.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت گفت: ما در کف خیابان با اراذل اوباش و زورگیرها قاطعانه برخورد میکنیم چطور اراذل اوباش فضای مجازی که به آشوب دعوت میکنند رهای رها هستند؟ در این بین به نقطه قوتی هم از دستگاه عدلیه باید اشاره کرد که آنهم بحث فعال شدن دادستانیها و احضار سلبریتی هاست که قابل تقدیر است، هرچند چندین سال است که این عده هر صحبتی که میخواهند انجام میدهند، ولی برخوردی دیده نمیشد.
عقیقی بیان کرد: مدل سازی heat speechها باید صورت گیرد این صحبتهای نفرت پراکنانه اگر قابل اثبات اند باید در محکمه اثبات شوند و اگرنه محاکمه صورت پذیرد. ما میبینیم که اغلب جرمهای فضای مجازی در محمل قانونی نشر اکاذیب به قصد تشویش صورت میگیرد؛ اگر محمل قانونی دیگری نیاز است موشکافی کنید و جرم انگاری صحبت عامدانه علیه نظام اسلامی در فضای مجازی را با قاطعیت دنبال کنی.
وی افزود: برخی مطالب نیز ناظر به خود دستگاه قضاست اعم از حجم عظیم پروندهها و نارضایتی مردم ه علت اطاله دادرسی یا جذب قضات جدیدتر و استفاده از کارشناسان بیشتر و خبرهتر یا مباحث مربوط به سرپرستهای خانواده یا زنان بی سرپرست و مهریهها که بخشی از اینها را در سالهای پیش مطرح کردیم و مطالب دیگری که به علت ضیق وقت اشاره نمیکنم.