گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته زمانی برای بازگشت جنب و جوش به فضای فرهنگی و مطالبه گری در دانشگاهها بود. روز دانشجو هرساله بهانهای بوده برای حضور مسئولان و مدیران در دانشگاهها و پاسخگویی به سوالات دانشجویان. این روزها تشکلهای دانشجویی فعالیت بیشتری برای ارتباط با مسئولان دارند و تلاش میکنند که اثرگذاری خود را در فضای جامعه بیشتر کنند. شرایط این روزهای کشور که تحت تأثیر آشوبهای کور شده، وظیفه تشکلهای دانشجویی برای کنش گری و ایجاد فضای گفتگو از یک سو و تبیین فضای سیاسی اجتماعی کشور از سوی دیگر، بیشتر از قبل شده بود.
برنامههای دانشجویان در هفته گذشته اگرچه متمرکز بر دعوت از مسئولان و برگزاری جشنهای گرامیداشت روز دانشجو بود، اما باتوجه به فضای کشور، مسئولان حرفهای جدیدتری برای دانشجویان داشتند. از همه مهمتر اینکه حجت الاسلام حسین طائب، رئیس سابق اطلاعات سپاه برای اولین بار پس از اتمام مسئولیت در سازمان اطلاعات سپاه، در فضای عمومی قصد سخنرانی داشت. او در دانشگاههای همدان، زنجان و علوم پزشکی مشهد سخنرانی کرد و به سوالات دانشجویان نیز پاسخ داد.
بیشتر بخوانید:
فرمانده سپاه استان یزد به جمع دانشجویان فنی و حرفهای این دانشگاه رفت و با دانشجویان درباره ضرورت ارتباط آنان با صنایع و تولیدکنندگان صحبت کرد. در قزوین استاندار به دانشگاه رفته بود و دانشجویان آذربایجان شرقی هم از استاندار خود میزبانی کرده بودند. با این حال در خراسان شمالی تشکلهای دانشجویی برنامه حضور استاندار در دانشگاه را تحریم کردند و این برنامه بی رونق بود، چون مسئولان دانشگاه اجازه ندادند تشکلهای دانشجویی برنامه را برگزار کنند.
بیشتر بخوانید:
در هفتهای که گذشت یک رویداد دیگر هم در فضای پژوهشی و دانشگاهی کشور اثرگذار بود. در این هفته نمایشگاههای دستاوردهای پژوهشی و فناوری در استانهای مختلف کشور افتتاح شد. هفته پژوهش فرصتی است تا فناوران و ایده پردازان، دستاوردهای خود را در معرض نمایش قرار دهند و به دیگران معرفی کنند.
نمایشگاههای هفته پژوهش به میزبانی پارک علم و فناوری هر استان یا دانشگاه مادر استان برپا میشوند و همه فناوران و نوآوران فرصت دارند تا از فضای ایجاد شده برای آشنایی با ایدههای دیگران و معرفی ایدههای خود استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
هفته گذشته ادامه مطالبه گری از مسئولان برای حل مشکلات مردم ادامه داشت. مساله آبخیزداری که یکی از برنامههای اولویت دار دولت اعلام شده، این روزها باید بیشتر از گذشته به مشارکت مردم در این موضوع توجه شود. در استان گلستان که هشدار وقوع سیل بیشتر از گذشته، اجرای طرحهای آبخیزداری ضروریتر به نظر میرسد. به اعتقاد کارشناسان اگر برنامه ریزیهای دولت همسو با تغییر اقلیم و فرهنگ مردم هر منطقه نباشد، کارآمدی خود را از دست میدهد.
در چند ماه اخیر یکی از مباحث مورد بحث در کمیسیون کشاورزان مجلس شورای اسلامی این است که برنج تولید داخل بر روی دست کشاورزان مانده و نیازمند به حمایت دولت است. به گفته نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی امسال بیش از ۶۰۰ هزار تن برنج در شالیکوبیهای این استان دپو شده و حالا برنج کاران منتظرند دولت به وعدههای خود عمل کند.
تأمین مسکن و کنترل بازار آن یکی از وعدههای رئیس دولت سیزدهم بوده و برنامههایی را هم برای عمل به این وعده خود اعلام کرده است. اما در دو سال گذشته افزایش سرسام آور نرخ اجاره بها و قیمت خانه در سراسر کشور مردم را کلافه کرده و بسیاری از خانوادهها را از متن شهرهای بزرگ به حاشیه رانده است.
خراسان شمالی که به تازگی با رشد جمعیت جزو استانهای میلیونی شده است، در زیرساختهای متعددی ضعف دارد. مشکلات و کمبود زیرساختها و امکانات باعث شده این استان مسیر توسعه را آن طور که شایسته است طی نکند و همواره در مشکلات روزمره دست و پا بزند.
در بهبهان نیز وضعیت اجرای طرح مسکن ملی آنقدرها مطلوب نیست و زمینهای دولتی را هلدینگ خصوصی خلیج فارس در اختیار گرفته است. حالا مشکلات اجرای این طرح به گفته نماینده مردم بهبهان ریشهای و عمیق شده اند و به راحتی حل نخوهند شد.
بیشتر بخوانید:
فضای اجتماعی و سیاسی کشور با مشارکت دانشجویان است که به سمت بهبود حرکت میکند. تا زمانی که فعالان علمی و پژوهشی دانشجویی از یک سو و دانشجویان مطالبه گر فعالیت خود را گسترش دهند، میتوان به آینده این کشور امیدوار بود.