آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۰۱۰۲
با حضور رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران؛

پیش نویس لایحه فرونشست بررسی شد

نشست بررسی پیش نویس لایحه فرونشست به ریاست سیدمحمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران و با حضور دبیر و اعضای کمیته عمران و زیرساخت و نمایندگانی از وزارت نیرو، اداره کل محیط زیست، سازمان مشاور، فاوا، زمین شناسی و مدرسین دانشگاه در سالن شیبانی شورای شهر برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی پیش نویس لایحه فرونشست صبح امروز دوشنبه (۲۸آذرماه) به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران و با حضور دبیر و اعضای کمیته عمران و زیرساخت و نمایندگانی از وزارت نیرو، اداره کل محیط زیست، سازمان مشاور، فاوا، زمین شناسی و مدرسین دانشگاه در سالن شیبانی شورای شهر برگزار شد.

در این نشست که در ادامه سلسله جلسات کمیته عمران و زیرساخت به منظور بررسی پیش نویش لایحه فرونشست تشکیل شد، نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه بهر برداری بیش از اندازه از آب‌های زیرزمینی منجر به آسیب‌های جبران ناپذیری شده است، افزود: در شورا به صورت تخصصی به موضوع مهم فرونشست با مشارکت سازمان ها، مناطق و مراکز علمی و پژوهشی پرداخته ایم تا با تهیه یک لایحه و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی برای همیشه متولی واحدی برای این معضل کشوری مشخص شود.

او افزود: به خدمت درآوردن منابع آب سطحی و زیرزمینی در مسیر توسعه و تولید و تغییر اقلیم در کنار مصرف بی‌محابای منابع آبی از سوی مصرف کنندگان خرد و کلان، در نهایت به شکل یک تهدید برای حیات آب و به عبارتی کم آبی نمایان شده است و از آنجاییکه کم آبی، برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی را به همراه دارد، پدیده خطرناک دیگری به نام فرونشست زمین رقم خواهد خورد؛ زیرا با خشک شدن تدریجی سفره‌های آب زیرزمینی خاک اطراف این سفره‌ها سست شده و فرو می‌نشیند، تهدیدی که بی توجهی به آن، عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

آقامیری با بیان اینکه پدیده فرونشست در تهران و سایر کلانشهر‌ها جدی است، تصریح کرد: این در نتیجه برداشت زیاد آب‌های زیرزمینی و عدم بازچرخانی آب است و متأسفانه قانون محکم و مشخصی در موضوع مقابله با پدیده فرونشست زمین و متولی خاصی برای نحوه برخورد با این پدیده وجود ندارد که این لایحه می‌تواند کمک شایانی به رفع این مشکل کند.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کمتر سازمان و مسئولی به فکر فرونشست زمین است، افزود: لازم است همه متخصصان، سازمان‌ها و اساتید پای کار بیایند تا یک مجمع خردورزی تشکیل شود و خروجی آن مصوباتی باشد که تمام ارگان‌ها و شهرداری‌ها به صورت واحد به آن عمل کنند.

او در عین حال از یافتن منابع جایگزین برای تامین آب، بهبود کارایی استفاده از آب‌های زیرزمینی و تزریق آب به آبخوان‌ها به عنوان دیگر تدابیر کاهش و جلوگیری از فرونشست یاد کرد و یادآور شد: پیاده‌سازی اثربخش راهکار‌ها مستلزم اصلاحات نهادی مناسب و فراهم‌آوردن ظرفیت حکمرانی آب زیرزمینی در سطح کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار