به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین معارفه اسماعیل چمنی به عنوان رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و تکریم عزیز حبیبی رئیس پیشین این دانشگاه، گفت: امروز ارزش علم و دانش برای هیچکس در دنیا پوشیده نیست و اخیرا هم به وضوح مشاهده کردیم که اگر علم، دانش و فناوری نبود و واکسن کرونا ساخته نمیشد معلوم نبود سرنوشت جهان به چه سمتی میرفت.
وی با بیان اینکه استکبار جهانی با تحریمهای ظالمانه واکسن کرونا را حاضر نشد در اختیار کشور ما قرار دهد، افزود: این دانشمندان ما بودند که با علم بالای خود موفق به ساخت واکسن ایرانی شدند و بار دیگر سطح علمی ایران را به جهانیان نشان دادند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب به نخبگان و دانشگاهیان، عنوان کرد: دشمنان به خوبی نقطه قوت کشور ما را که دانشگاه است متوجه شدهاند و آنرا مورد هدف قرار داده اند، اما بصیرت بالای جامعه دانشگاهیان سبب یاس و ناامیدی دشمنان شده است.
زلفیگل ادامه داد: اکنون ما رتبه اول علمی منطقه را داریم؛ بطوریکه در سال ۲۰۲۲ پژوهشگران، ۷۸ هزار سند علمی را در سطح بینالمللی منتشر کردهاند و درحال حاضر محققان دانشگاههای دنیا حاضرند با ما همکاری علمی داشته باشند.
وی ادامه داد: این موارد نشان میدهد که بهترین محل برای سرمایهگذاری علم و فناوری و نوآوری بوده که مبدا آن دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نیاز است بازنشستگان هیئت علمی، یاوران علمی و سایر کارمندان در دانشگاهها مورد تکریم قرار گیرند و این موضوع باید برای دانشجویان نیز تبیین و فرهنگسازی شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با قرار گرفتن پروژههای عمرانی دانشگاه محقق اردبیلی در ماده ۲۳ و بهره مندی از سفرهای استانی ریاست جمهوری، گامهای موثری در راستای اتمام پروژههای عمرانی برداشته شود.
زلفیگل تصریح کرد: تعامل سازنده با هر سه رکن دانشگاه یعنی اعضای هیئت علمی، یاوران علمی و دانشجویان راه را برای توسعه دانشگاهها هموار خواهد کرد.
سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: در حال حاضر ۴۰ هزار دانشجو و یک هزار عضو هیئت علمی فعال در استان اردبیل هستند، ولی پتانسیل علمی و پژوهشی استان اردبیل به مراتب بالاتر از وضعیت فعلی است که برای رسیدن به جایگاه واقعی علمی استان باید توجه ویژه وزارت علوم به استان اردبیل در دستور کار باشد.
وی افزود: دانشگاه محقق اردبیلی یکی از ستونهای اصلی و تاثیرگذار علمی استان و منطقه محسوب میشود که در دوره روسای قبلی اقدامات قابل توجهی در حوزه افزایش کیفیت و سطح علمی بین المللی دانشگاه انجام شده است و از رئیس جدید دانشگاه محقق اردبیلی انتظار میرود که شاخصهای علمی و پژوهشی داخلی و بین المللی را چشمگیرتر از دورههای قبل افزایش دهد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: جامعه دانشگاهی پتانسیل کاهش و رفع مشکلات کشور و استانها در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دارد و باید به شکل درست از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وی عنوان کرد: دانشگاههای سطح کشور در حوزه علوم انسانی کاستیهای قابل توجهی دارند و انتظار داریم که به شکل تخصصی و دقیق کاستیهای فوق را بررسی و در راستای رفع نیازهای علمی اقدامات لازم در دستور کار باشد؛ چراکه توجه به رشته علوم انسانی در سطح جامعه بازتاب و تاثیرگذاری بسیار چشمگیری دارد