به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شیخ «علی دعموش» معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله طی سخنانی در خطبههای نماز جمعه اعلام کرد، آرزوی لبنانیها در آستانه سال جدید داشتن یک دولت واقعی و رئیس جمهوری است که با همه برای نجات کشور همکاری کند.
شیخ دعموش ادامه داد، لبنان نیاز به همکاری واقعی بین همه لبنانیها برای خروج از بحرانها دارد و نباید برای حل مشکلاتی که کشور از آن رنج میبرد روی خارجیهایی حساب باز کنیم که هیچ راه حلی برای نجات لبنان ندارند؛ بلکه برخی طرفها از خارج از طریق مداخله در امور داخلی کشور و تحریک لبنانیها علیه یکدیگر و اختلافافکنی بین آنها، راهحلها را مسدود و بحرانها را تشدید میکنند.
وی اظهار داشت، موانع موجود در مسیر انتخاب رئیس جمهور، نبود راهکارهای لازم برای حل بحرانها و هرج و مرج و صدور بخشنامههای نسنجیده توسط بانک مرکزی است که وخامت اوضاع اقتصادی و مالی و اجتماعی را در لبنان تشدید میکند.
این مسئول حزبالله تصریح کرد، برخی طرفها با اصرار بر تحمیل نامزد مورد نظر خود برای ریاستجمهوری آینده و رد گفتگو و توافق، مانع انتخاب یک گزینه شایسته میشوند و وقت را تلف میکنند. اکنون زمان آن رسیده که این طرفها به شکست خود اعتراف کرده و از تکبر و لجاجت دست بردارند.
شیخ علی دعموش گفت، هرکسی که برای انتخاب رئیس جمهور جدی باشد، گفتگو و اجماع را رد نمیکند؛ زیرا جدیت در پرونده ریاستجمهوری، در توافق بر سر شخصیتی است که لبنانیها را متحد میکند و همه مشخصات لازم متناسب با شرایط کشور و مقابله با چالشهای پیش رو را دارد.
بیشتر بخوانید
سناریوهای نفوذ آمریکا به پرونده سیاسی لبنان با کارت امنیتی-نظامی
رعد: کسانی که قدرت تشخیص دوست و دشمن را دارند، توانایی ساختن لبنان را دارند
بیشتر بخوانید
حزبالله: مداخلات خارجی موجب تعمیق بحران سیاسی لبنان میشود
وی افزود، حزبالله از ابتدا خواستار اجماع داخلی و عدم شرطبندی روی خارجیها بود؛ زیرا حساب کردن روی طرفهای خارجی منجر به هیچ راهکاری نشده و تنها امور را پیچیدهتر میکند. به ویژه اینکه آمریکا هیچ عجلهای برای حل بحرانهای لبنان ندارد و روی خستگی لبنانیها حساب باز کرده تا دیکتههای خود را به آنها تحمیل کند و رئیس جمهوری روی کار بیاورد که منافع واشنگتن را تامین میکند.
از طرف دیگر شیخ «علی خطیب» نائب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان نیز در خطبههای نماز جمعه طی سخنانی اعلام کرد، امیدواریم که نیروهای سیاسی لبنان راهکاری عاقلانه پیش گرفته و به دعوت «نبیه بری» رئیس پارلمان برای نشستن بر سر میز مذاکره و خدمت به کشور و ملتی که از مشکلات مختلف رنج میبرند، پاسخ دهند.
وی افزود، باید سیاستی در کشور دنبال شود که بار شهروندان را کاهش میدهد و بحرانها را حل میکند. لبنانیها هر اندازه هم با یکدیگر اختلاف عقیده داشته باشند باز هم یک ملت واحد هستند و سرنوشتشان یکی است و درست نیست که در سطح مذهبی یا فرقهای میان آنها تفاوت قائل شویم.
شیخ علی خطیب تصریح کرد، برخی از نیروهای داخلی در مخالفت با مقاومت در برابر دشمن و هجمههایی که ضد مقاومت انجام میدهند مرتکب اشتباه و گناه بزرگی میشوند. آنها برای رسیدن به راه حل در کشور کار نمیکنند؛ زیرا توانایی آن را ندارند و همچنین نمیتوانند امکاناتی در اختیار ارتش قرار دهند که توازن بازدارندگی با دشمن ایجاد کند.
وی افزود، سوال میکنیم که آیا برای محافظت از لبنان و حاکمیت آن، یک استراتژی دفاعی مورد نیاز است، یا اینکه برای تحقق این امر باید مقاومت را هدف قرار داد؟! درگیری با دشمنی که آرامش و ثبات و امنیت لبنانیها را به خطر میاندازد، با مقاومت در برابر این تجاوزات ادامه خواهد داشت و هرگونه سازشی در این زمینه نامشروع میباشد؛ زیرا نشاندهنده پذیرش و تسلیم شدن در برابر تجاوز است.