به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین تجلیل از سورنا ستاری به پاس ۹ سال تلاش در زمینه توسعه زیست فناوری و کارآفرینی و فناوری در کشور عصر امروز ۱۴ دی ماه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و رئیس دانشگاه صنعتی شریف در سالن جابرابن حیان این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این رویداد رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: یک بار سورنا ستاری در جمعی از دانشجویان گفت بچهها حواستان باشد که به ایران خیانت نکنید. این جمله رک و مهم بود. او سبک نوینی را در زیست بوم فناوری کشور ایجاد کردند.
جلیلی تصریح کرد: ستاری کسی است که در هر صحبتش و جلوی هر دوربین تلاش میکند فرهنگی را جا بیندازد و جاانداختن این فرهنگ کار سختی است. او صحبت نمیکند مگر جایی که لازم است از فناوری دفاع جانانه کند. اگر دکتر ستاری در ۲۰ هکتار ناحیه نوآوری شریف کنار ما نبود، معلوم نبود که امروز این نتیجه را داشته باشیم. در دل محلهای قدیمی ۱۰ درصد جمعیت فناور را در ناحیه نوآوری کنار هم جمع کرده ایم. این ناحیه و این اتفاق در دنیا بی نظیر است. طرشت و شریف در دنیا یکی است و این ناحیه نیز یکی است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: این ناحیه ۶۰۰ کسب و کار دارد و مکان ماندگاری فرزندان شریف شده است. رویکرد آن نیز استفاده صرف از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه ناحیه شریف است و در این ناحیه هیچ ساختمان دولتی نداریم. دولت تسهیلاتی برای اعتماد کار آفرینان فراهم میکند و در دهه اخیر پارک علم و فناوری شریف را جلو برده است و میخواهیم کارهایی کنیم که دیگران نمیتوانند بکنند تا الگوسازی سایر دانشگاهها باشد.
وی تصریح کرد: ظرفیت فارغ التحصیلان ما بزرگ است و درست است که فارغ التحصیلان شریف در سطح بین المللی هم نگین آموزش عالی را درخشندهتر میکنند، اما آن بخشی که مانده اند تا بسازند و از فناوری ثروت بیافرینند برای ما بسیار موثر هستند. ما بسیار به سرقفلی ناحیه نوآوری شریف امیدواریم برای اینکه این سرقفلی به کسانی که میتوانند این ناحیه را آباد کنند نمونههایی از این توانایی را به نمایش میگذارد و هر از چندگاهی تور راه میاندازیم و تور دیگری هم برای روسای دانشگاهها خواهیم داشت.
جلیلی افزود: نهادی را تا پایان سال راه میاندازیم که در توسعه و عمران ناحیه نوآوری شریف پیشدستی کنیم و سال ۱۴۱۱ ناحیه خیلی آبادی خواهیم داشت. من خودم را مسئول ۲۰ هکتار ناحیه نوآوری و پارک علم و فناوری شریف میدانم. یکی از اصلیترین مشکلاتی که ۶۰۰ شرکت ناحیه نوآوری ما دارند بازار است. باید تلاش کنیم بازار را بیش از پیش برای فناوران مستقر باز کنیم و مسئولیت بازاریابی برای شرکتهای مستقر در ناحیه نیز از وظایف من است.
وی ادامه کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان امکانی را در اختیار میگذارد که سرمایه گذاران و علاقهمندان مالیاتهایشان را در دانشگاه خرج کنند پس سعی کنید از اولینها باشید. ما اولین قرارداد را به هدایت و کمک دکتر ستاری باهای وب بستهایم و ۴۰ هزار متر فضای کار در همین ناحیه ظرف دو تا سه سال آینده ساخته خواهد شد.