به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به دنبال شرکت نکردن 90 درصدی مردم تونس در دومین دور انتخابات پارلمانی این کشور، رئیس جمهور تونس با صدور حکمی وزیران کشاورزی و آموزش پرورش این کشور را از سمتهای خود برکنار کرد.
به اعتقاد کارشناسان ناظر بر تحولات تونس یکی از مهمترین دلائل عدم مشارکت مردمی در انتخابات پارلمانی این کشور مشکلات اقتصادی و اجتماعی است که دولتهای حاکم بر تونس تاکنون در حل و فصل مشکلات مزبور ناتوان بودهاند.
«قیس سعید» رئیس جمهور تونس با صدور حکمی «عثمان جرندی» را از سکانداری وزارت خارجه این کشور برکنار و «نبیل عمار» را به عنوان وزیر خارجه تونس تعیین کرد.
دفتر ریاست جمهوری تونس در بیانیه خود به علت برکناری عثمان جرندی هیچ اشارهای نکرده است.
به گزارش رادیو موزابیک (رادیو خصوصی تونس) نبیل عمار سفیر تونس در بروکسل است که به تازگی به سمت ریاست وزارت خارجه منصوب شده است.
جرندی در سال 2014 سمت وزیر خارجه تونس در دولت مهدی جمعه را به عهده داشت، سپس به عنوان مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور فعالیت کرد. وی در سال 2020 به عنوان وزیر خارجه در دولت هشام المشیشی انتخاب شد.
به دنبال برکناری المشیشی و انحلال دولت او، رئیس جمهور تونس خانم «نجلا بودن» را مامور تشکیل کابینه کرد و عثمان جرندی به عنوان وزیر خارجه این دولت در برابر قیس سعید مراسم تحلیف را به جای آورد.
پیش از برکناری جرندی از سکانداری وزارت خارجه تونس وی در صحفه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: پس از اینکه قیس سعید با ارسال کمک به زلزله زدگان سوریه و ترکیه موافقت کرد امروز (سه شنبه) با وزیر خارجه سوریه تماس تلفنی داشتم.
برکناری جرندی از ریاست وزارت خارجه درحالی انجام شد که این کشور در صدد دریافت وام از صندوق بینالمللی پول است. این صندوق موافقت اولیه خود را با اعطای وام به تونس اعلام کرده، اما زمان نهایی آن را مشخص نکرده است.