به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در جریان این پرونده که در سال ۱۳۹۴ تشکیل شده بود، فرد قاتل، مقتوله که ۱۰ سال داشته و از بستگان او بوده را به قتل رسانده و پس از طی مراحل قضایی، حکم قصاصش را دریافت کرده بود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در این آیین، ضمن قدردانی از همه افرادی که در امر خیر و پسندیده عفو و گذشت خانواده مقتول از قصاص نقشآفرینی میکنند، گفت: بخشش خداوند متعال در سه ماه رجب، شعبان و رمضان، یک بخشش فوقالعاده و بیانتهاست و ما نیز اگر بخواهیم در این سه ماه رنگ و بوی خدایی داشته باشیم میتوانیم خود را در زمره افرادی قرار دهیم که اهل گذشت هستند.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: چنانچه ما از حق خود بگذریم، دیگران هم از ما میگذرند و چنانچه ما به دیگران رحم کنیم، دیگران و خدا هم به ما رحم میکنند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: قتل عمد یک گناه بسیار بزرگ و کبیره است که حقی را برای اولیاء دم ایجاد میکند و آنها میتوانند از این حق خود استفاده یا از آن گذشت کنند، اما خداوند متعال میفرماید بهتر آن است که اولیاء دم از حق قصاص خود بگذرند و بخشش داشته باشند.
قاضیالقضات افزود: طبیعی است زمانی که فردی به صورت عمد به قتل میرسد، افکار و احساسات اعضای خانواده مقتول جریحهدار شده و دلهای آنها تا مدتها داغدار میشود؛ به خصوص اگر فرد مقتول، جوان یا مظلوم یا دختر یا زن باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: چنانچه اولیاء دم از حق قصاص خود بگذرند و مصالحه کنند و بخشش داشته باشند، آن اجر و صبری که خداوند متعال به آنها میبخشد، بسیار بالاتر از سوز دل و آن مسئله عاطفی است که در افکار و احساسات آنها به وجود آمده است.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: از سوی دیگر یک فرد قاتل در یک لحظه و بر اساس وسوسههای شیطانی دست به قتل میزند و چنانچه خانواده مقتول رضایت ندهند و فرد قاتل را قصاص کنند، اینبار خانواده قاتل است که تا سالیان سال احساسات و افکارش جریحهدار میشود و حتی ممکن است این موضوع به یک کینه تبدیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه خطاب به اولیاء دم حاضر در جلسه گفت: قصاص حق طبیعی شما به عنوان خانواده مقتول است و هیچکس اجازه ندارد گذشت از این حق را به خانواده مقتول تحمیل کند، اما همانطور که قرآن کریم و خداوند مهربان توصیه کردهاند ما از خانواده مقتول میخواهیم که از حق خود بگذرند چرا که در بخشش برکات فراوانی وجود دارد و پاداش و جزای خیری که خداوند متعال به واسطه گذشت از قصاص به خانواده مقتول میدهد، آن داغ بزرگ از دست دادن عزیز را تشفی میدهد.
در پایان سخنان رئیس قوه قضائیه و پس از ارشادات و توصیههای وی در خصوص اهمیت و آثار و برکات عفو و گذشت، خانواده مقتول و اولیاء دم پرونده از حق قصاص خود گذشتند.
گفتنی است، مصالحهای که امروز و با حضور و وساطت رئیس قوه قضائیه انجام شد، دهمین مصالحه در پروندههای قصاص استان مرکزی طی سال جاری محسوب میشود.
همچنین در جریان سفر آذرماه سال جاری رئیس قوه قضائیه به استان زنجان نیز آیین آزادی ۲ تن از محکومان به قصاص با حضور و وساطت رئیس دستگاه قضا برگزار شده بود.