کد خبر:۱۰۶۶۰۰۱

مرحله نخست آبگیری سد چمشیر «رسما» انجام شد / وزارت نیرو همچنان علیه محیط زیست میتازد!

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران امروز (دوشنبه) در حاشیه آیین آغاز عملیات آبگیری سد چمشیر گفت: مرحله نخست آبگیری با حجم ٣۵٠ میلیون متر مکعب با موفقیت انجام شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فاضل معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران امروز (دوشنبه) در حاشیه آیین آغاز عملیات آبگیری سد چمشیر گفت: مرحله نخست آبگیری با حجم ٣۵٠ میلیون متر مکعب با موفقیت انجام شد.


محمدرضا فاضل بیان کرد: هم اکنون ۱۵ درصد از ظرفیت این سازه ابی پر شده است.


وی اظهار داشت: سد و نیروگاه چمشیر بزرگترین طرح برق و آبی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب اب و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب‌ها بر روی رودخانه زهره ساخته شد.


وی بیان کرد: همچنین این سد با هدف تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق ابی در سال احداث شد.


فاضل اظهار کرد: آورده متوسط دراز مدت رودخانه زهره بیش از یک هزارو ۷۰۰ میلیون متر مکعب است.


وی تصریح کرد: هدف از ساخت سد چمشیر ذخیره سیلاب‌ها و استفاده از آب ذخیره شده برای توسعه و بهبود فعالیت‌های کشاورزی در استان‌های بوشهر و خوزستان است.


فاضل گفت: علیات اجرایی این طرح با اخذ مجوز‌های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد و هم اکنون دارای پیشرفت فیزیکی ٩۵ درصد است.


وی تصریح کرد: مرحله اول آبگیری طرح شامل اجرای پلاک تونل انحراف، تست و بررسی دریچه‌های تخلیه‌کننده، ارزیابی و پایش کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب مخزن با موفقیت انجام شد.

وی ادامه داد: با تکمیل اخرین لیفت بتن تونل انحراف در اوایل این هفته آبگیری سد وارد مرحله بعدی خواهد شد که در این مرحله امکان ذخیره‌سازی آب تا ارتفاع نرمال سد همراه با پایش و کنترل لحظه‌ای خواهد بود.

فاضل ابراز کرد: تمهیداتی در این طرح برای کنترل کیفیت آب با ایجاد چند مجرا در تراز‌های مختلف بدنه سد پیش‌بینی شده است.

وی افزود: با وارد شدن مرحله جدید آبگیری طرح و ذخیره‌سازی مناسب آب، این نوید را به کشاورزان پایین دست به ویژه کشاورزان دشت‌های زیدون و هندیجان می‌توان داد که در تابستان و پاییز سد چمشیر آبی مناسب را از لحاظ کیفیت و کمی برای آن‌ها تنظیم خواهد شد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ٨۵هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، تولید ۴۸گیگا وات برق آبی، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید صنعت آبزیان و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه، کنترل سیلاب‌ها و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از بروز خسارات سیلاب، اشتغال زایی، کنترل شوری آب رودخانه زهره و احیاء اراضی پایین دست از مهمترین اهداف این طرح اقتصادی می‌باشد.

وی بیان کرد: این سد از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است که مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، آبگیری سد چمشیر مخالفان و موافقان زیادی را در چند ماه گذشته داشته است اما متاسفانه وزارت نیرو بدون توجه به مسائل کارشناسی و تبعات زیست محیطی آبگیری سد چمشیر را علی رغم مخالفت دستگاه‌های نظارتی انجام داد.

بیشتر بخوانید:

شروع آبگیری سد چمشیر از نظر وزارت نیرو بلامانع است+ سند

سد چمشیر آبگیری شد!

رییس سازمان محیط زیست: آبگیری چم‌شیر نیازمند راستی آزمایی است

پژمانفر: وزارت نیرو تا روشن شدن ابهامات سد چم‌شیر حق آبگیری این سد را ندارد

آبگیری سد چم‌شیر بالاخره خوب است یا بد؟ / سلاجقه: اجازه تکرار گتوند ۲ را نمی‌دهیم

سلاجقه: اجازه تکرار «گتوند ۲» را نمی‌دهیم/ فعلا هیچ گونه آبگیری در «سد چمشیر» انجام نمی‌شود

پروژه سد چم‌شیر چالش‌های فراوانی دارد / هزاران تن چشمه‌های نمک در حوزه آبگیری سد وجود دارد +فیلم

کیفیت آب مناسب نباشد؛ هدف احداث چم‌شیر محقق نمی‌شود / قبل از آبگیری امکان اصلاح مطالعات وجود دارد+فیلم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار