به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ حجت الاسلام فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در رابطه با مشکلات اخیر وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: روز گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات جلسهای را هرچند دیر تشکیل دادند. این کار باید خیلی پیشتر انجام میگرفت. نگاه ما این است که علاج واقعه را قبل از وقوع بکنیم.
او ادامه داد: همانطور که اطلاع دارید ما پیش از عید، زمانی که متوجه شدیم حقوقها پرداخت نمیشود ورود کردیم تا این موضوع حل شود.
وی افزود: دیروز کمیسیون جلسهای برگزار کرد با حضور سازمان برنامه بودجه، وزارت آموزش و پرورش، مرکز تحقیقات اسلامی و اعضای کمیسیون. همانطور که در گزارش آمده بود، چهار دستگاه میتوانستند در این موضوع کاری انجام بدهند که انجام نشد.
فلاحی اذعان داشت: در آموزش و پرورش اشکلاتی وجود داشت که رتبه بندی را از حقوق جدا میکرد. سازمان برنامه و بودجه به قانون عمل کرده، ولی میتوانست انعطاف بیشتری داشته باشد که دستگاههای دیگر مشکل را حل کنند. معاون اول ریاست جمهوری هم میتوانست در این قضیه با دستوری که از رئیس جمهور داشت میتوانست همکاری کند که همانطور که این حقوق پس از عید پرداخت شد، پیش از عید پرداخت شود.
وی در ادامه افزود: در هر صورت قانونی که تصویب شد وحی منزل نبود و میتوانست انعطاف داشته باشد و با اجازه از دستگاههای نظارتی این کار انجام بگیر که متاسفانه انجام نشد.
فلاحی گفت: سازمان اداری استخدامی کشور نیز به دلیل در تاخیر آموز ارزیابان رتبه بندی در این قضیه مقصر است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: متاسفانه در این قضیه ما وزیری را قربانی کردیم که متولی یک دستگاه عریض و طویل به اسم آموزش و پرورش است که با ۱۵-۱۴ میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم قریب به ۵۰ میلیون عائله را دارد. الان وزارت خانه را بدون وزیر کردهایم درحالی که در اول دولت هم چندماه وزیر نداشت.
فلاحی اظهار کرد: همانطور که گفتم، قانون وحی منزل نیست. یک جاهایی مسئولین فرادستی (در اینجا رییس جمهور) میتواند ورود کند. رییس جمهور این دغدغه را داشت و ورود کرد. البته که این کار باید پیش از عید انجام میگرفت.
وی در ادامه گفت: در قانون نیز اشکلاتی وجود داشت. در دانشگاه یک استاد از روز اولی که وارد میشود، رتبه بندی اون شروع میشود. ما انتظار داریم آموزش و پرورش در طول سه ماه یک میلیون معلم را ارزیابی کند و رتبهها هیچ مشکلی نداشته باشد. رتبهها الان اشکال دارد و باید اصلاح شود. کار بسیار سنگینی را وزارت خانه انجام داد.
فلاحی افزود: من فکر میکنم دستگاههای مختلف مقصر هستند و ماهم باید در قانون بازنگری انجام دهیم. باید بودجهها بازنگری انجام شود. کمیسیونهای مربوطه باید ارزیابی میکردند. ما آماری با مبلغ نهایی رتبه بندی نداشتیم که گفتیم ۱۳ همت برای شش ماهه اول و ۲۵ همت برای ۱۴۰۱. درحالی که اگر مشاهده کنیم رتبهها با بودجه همخوانی ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: امیدوارم هم در شیوه نامه و هم در بودجه تجدید نظری بشود تا ما آن جایگاه واقعی معلم را به آنها برگردانیم.
فلاحی در رابطه با اصلیترین دلیل تاخیر گفت: در قانون ما مکلف کردیم این کار سه ماهه انجام شود، در حالی که سه ماهه جواد نمیداد. همچنین مبلغ که در بودجه سالانه اختصاص پیدا کرد نیز کافی نبود. پس در مقام عمل دچار مشکل شدند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: در رفت و برگشت بین وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه، معاون اول باید متولی امر میشد و کار را حل میکرد. یعنی حقوق را پیش از عید پرداخت میکردند و میتوانستند معوقات را پس از عید پرداخت کنند.
وی افزود: رتبه بندی ردیف جدایی در احکام داشت. میتوانستند بعدا آن را انجام دهند. ولی اینها را به هم گره زدند و معلم شب عید با مشکلات اقتصادی رنجیده شد.
حجت الاسلام فلاحی تاکید کرد: همانطور که در اینجا نیز تذکر دادم، باید وزارت آموزش پرورش را فراتر از یک وزارتخانه ببینیم. رئیس جمهور در کنار خود به عنوان یک معاونت خاصی آموزش و پرورش را ببیند.
وی در ادامه افزود: آموزش و پروش با تمام مشکلات مانند کمبود ۲۶۰ هزار معلم، ۵۰ هزار نیروی پشتیبان و فضای آموزشی و سرانه مدارس زیرساخت مسائل سیاسی و اجتماعی ما است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در انتها درباره افراد مد نظر دولت برای مقام وزارت آموزش و پرورش گفت: از گزینهها خبر نداریم. امیدوارم دولت با توجه به اینکه این وزارتخانه از حساسترین وزارت خانهها است تدبیر سریع تری بیاندیشد. از نظر من خود استعفای وزیر کار سنجیدهای نبود و باید وزارتخانه کارش را ادامه میداد و بعدا اگر نیروی قوی تری بود جایگزین میشد.