به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای پنجشنبه مورخ ۲۵ آذر ۱۴۰۰، همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی به استان گلستان سفر کرد و در جریان این سفر در پی سفر، رئیس قوه قضائیه دستور ویژه برای حل مشکلات سهامداران پتروشیمی گلستان صادر کرد.
طرح پتروشیمی گلستان از ۱۷ سال پیش تاکنون بر زمین مانده است و بیش از ۹۰ هزار سهامدار دارد. این پروژه در این سالها فقط ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که با دستور رئیس قوه قضائیه رسیدگی به این پرونده در دستورکار دادگستری استان قرار گرفت.
یک هفته بعد از سفر رئیس قوه قضائیه به استان گلستان، پرونده به قوه قضائیه ارسال شد و از سوی رئیس قوه قضائیه اختیارات لازم به دادگستری گلستان تفویض شد.
با کمک دادگستری استان و اقدامات قضایی بخش زیادی از مشکلات راهاندازی پتروشیمی گلستان مرتفع شده است. از جمله اقدامات انجام شده در مورد این پتروشیمی معرفی سرمایهگذار جدید و انتقال اسناد رسمی پتروشیمی گلستان به سرمایهگذار جدید است.
همچنین مجمع افزایش سرمایه پتروشیمی گلستان با حضور نمایندگان سهامداران برگزار شد.
حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری گلستان در رابطه با جزئیات مجمع پتروشیمی گلستان گفت: روز گذشته در گرگان و در پی تشکیل مجمع دوم سهامداران پتروشیمی گلستان، افزایش سرمایه و ورود هلدینگ خلیج فارس به تصویب سهامداران رسید.
آسیابی افزود: در این جلسه سرمایه شرکت از ۴۷۳ میلیارد ریال با ۹۵۷ درصد افزایش به ۵۰۰۰ میلیارد ریال رسید.
وی گفت: با این رقم حجم سرمایهگذاری خلیج فارس در پروژه به بیش از ۳۰ همت رسید.
حیدر آسیابی افزود: شرط اصلی ورود هلدینگ خلیج فارس به عنوان سرمایهگذار در طرح پتروشیمی استان، افزایش سرمایه به عنوان سرمایهگذار اصلی بود که در جلسه دوم مجمع که امروز برگزار شد، این امر هم محقق شد و به این ترتیب رسما هلیدینگ خلیج فارس وارد پتروشیمی گلستان شد.
تکاپو برای راهاندازی دوباره پتروشیمی گلستان ۲۵ آذرماه پارسال با دستور ویژه رئیس قوه قضائیه در سفر به استان گلستان آغاز شد و پس از آن در سفر رئیس جمهور به گلستان هم بر کمک به راهاندازی این طرح تاکید شد.
طبق اعلام استانداری گلستان از روزی که پتروشیمی راهاندازی شود حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به تولید ناخالص داخلی استان اضافه خواهد کرد و مهمترین مسئلهای در این خصوص موضوع صادرات است که اوره و آمونیاک دو محصولی است که هیچگاه در بازار سرمایه ارزش آن کاهش پیدا نکرده و بالغ بر یک میلیون تن اوره در سال تولید خواهد شد که عمده استانهای شمالی میتوانند از آن استفاده کنند.
استانداری گلستان اعلام کرده است پتروشیمی گلستان حدود سه هزار و ۴۰۰ شغل به صورت مستقیم ایجاد خواهد کرد و اگر صنایع پایین دستی پتروشیمی هم فعال شود عدد اشتغال به شش هزار و ۵۰۰ اشتغال خواهد رسید و ارز آوری بسیاری برای کشور خواهد داشت.