به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی سازمان اورژانس کشور دکتر حسن نوری ساری ضمن اعلام خبر صاعقه زدگی ۱۳ تن از هموطنان از ابتدای سال جاری تا کنون، گفت بر اساس آمارهای ثبت شده همه ساله در اردیبهشت ماه شاهد بالا رفتن موارد آسیب دیدگی به دلیل برخورد صاعقه هستیم.
وی افزود صاعقه یک پدیده طبیعی است که در ارتفاعات، مناطق کوهستانی و در فصول پرباران سال مثل بهار و پاییز بیشتر رخ میدهد، اما به دلیل سرمای هوا در پاییز کمتر شاهد حضور مردم دراین مناطق هستیم.
در حالیکه در فصل بهار، هوای مفرح و زیباییهای طبیعت جمع کثیری از هموطنان را به دامان طبیعت میکشاند. ضمن اینکه کوچ هموطنان عشایر به مناطق مرتفع نیز نقش مهمی در افزایش آمار صاعقه زدگی دراردیبهشت ماه دارد.
دکتر نوری در توضیح آثار مرگبار قرار گرفتن در معرض صاعقه با یادآوری اینکه ولتاژ برق خانگی ۲۲۰ ولت است اضافه کرد صاعقه یک جرقه الکتریکی با چند صد میلیون ولتاژ است که حرارتی نزدیک به ۲۷۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید میکند و بدیهی است که برخورد با چنین جریان عظیمی از انرژِی چه خطراتی را برای موجودات زنده به همراه خواهد داشت.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور مرگ ناگهانی، اختلال در عملکرد ارگانهای حساس بدن از جمله مغز، قلب، کلیه ها، فلج گسترده عضلانی و سوختگیهای شدید را از عوارض صاعقه زدگی برشمرد.
وی همچنین با اشاره به اقبال عمومی هموطنان به ویژه جوانان به طبیعتگردی از این عزیزان تقاضا کرد در صورت مواجهه با آب و هوای ابری و بارانی از حضور در دشتهای باز و مناطق مرتفع کوهستانی پرهیز نمایند.
دکتر نوری یادآور شد قرار گرفتن در زیر درختان، خطر برخورد با صاعقه را افزایش میدهد و در چنین شرایطی ماندن در مکانهای سرپوشیده، حتی درون کمپ یا اتومبیل، موجب کاهش احتمال صاعقه زدگی خواهد شد.
همچنین نباید فراموش کرد در این مواقع آنتن خودرو را از ماشین جدا کنیم.
این پزشک متخصص فوریتهای پزشکی در پایان به هموطنان توصیه کرد در صورت مواجهه با مصدوم صاعقه زده، فورا با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند تا علاوه بر درخواست اعزام آمبولانس، با مشاوره تلفنی و از طریق راهنمایی پرستاران واحد ارتباطات اورژانس برای امدادرسانی سریع و احیای مصدوم اقدام نمایند.