به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ روز هشتم خرداد ماه ۱۴۰۲، دانشجویان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در فضای باز دانشکدگان و رو به روی ستونهای مسجد نیمهکارهی این پردیس، نماز جماعت برگزار کردند. برادران و خواهران دانشجو تصمیم گرفتند برای نشان دادن همدلی خود با مسئولان دانشکده و به عنوان نمادی برای مطالبهی ساخت مسجد، نماز جماعت ظهر و عصر را رو به روی این ستونها برگزار کنند.
علی ابراهیم، دبیر کارگروه دانشجویی پیگیری ساخت مسجد فنی، در سخنانی بین نماز ظهر و عصر، درباره لزوم ایجاد همدلی و هماهنگی بین دانشجویان و مسئولان و همچنین ضرورت وجود مسجد در دانشکدگان فنی پرداخت و بیان کرد: انجام و تداوم چنین حرکتهایی، به گفتمان سازی لزوم ساخت مسجد فنی در فضای دانشکدگان کمک خواهد کرد.
چرا این مسجد مهمترین ساختمان دانشگاه تهران است؟
وی گفت: وجود مسجد به عنوان یک مرکز مذهبی، قلب تپندهی معنویت در دانشکدگان فنی است. این مسجد، مهمترین مکان برای تجمعات مذهبی دانشجویان و برگزاری مراسمات مختلف خواهد بود، چیزی که فقدان آن به خصوص در چند مدت اخیر به شدت حس میشد و یکی از بزرگترین پردیسهای دانشگاه تهران با جمعیتی بالغ بر هشت هزار نفر، از این نعمت محروم مانده بود؛ همچنین، ساخت مسجد در دانشکده، به عنوان یک علامت تعلق به هویت و فرهنگ اسلامی، به تقویت ارتباط دانشجویان با فرهنگ و میراث اسلامی کمک میکند.
فرهنگی که متعلق به تمام اقشار دانشکدگان است و با شکل گرفتن کانونهایی ذیل این مسجد (از جمله هیئت دانشجویی، خیریه، کانون خدمت رسانی و...) تمام دانشجویان و سایر مردم میتوانند از خدمات آن بهرهمند گردند.
اما چرا این مسجد هنوز ساخته نشده است؟
سال ۱۳۸۰ با درخواست اساتید، انباری در دانشکده برق، جهت برپایی نماز در دانشکدگان فنی تخصیص یافت به شرطی که درصورت عدم استفاده تعداد قابل توجهی از دانشجویان از این نمازخانه، محیط ذکر شده به دانشکده برق بازگردد؛ اما بعد از استقبال دانشجویان از این نمازخانه، اواسط سال ۱۳۸۵ با پر شدن ظرفیت آن، یک ساختمان پایلوت شیمی با یکی دیگر از ساختمانهای دانشگاه معاوضه میشود و سازه کنار سلف دانشجویی به جهت برگزاری نماز اختصاص مییابد.
در سال ۱۳۹۰ با نظر رئیس وقت دانشکدگان تصمیم گیری جهت بهبود نمازخانه جدید گرفته میشود و فرآیند اداری کار شروع میشود.
بعد از حدود ۵ سال و در سال ۱۳۹۵ با پیگیریها و دغدغه یکی از اساتید دانشگاه، مسجد دانشکدگان فنی طراحی و پروژه ساخت آن بعد از مدتی و با مشقت بسیار شروع شد؛ اما بعد از گذشت چند ماه، عملیات ساخت مسجد از سوی دانشگاه و شهرداری وقت شهر تهران، متوقف شد.
از جمله دلایل ذکر شده از سوی مسئولین وقت دانشگاه برای این قضیه، ساده بودن طرح و عدم تناسب آن با شان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و ایمن نبودن سازه میباشد. سرانجام در تابستان سال ۱۳۹۹ همان سازهی تکمیل نشدهی مسجد هم برداشته شد تا جایی که فقط چند ستون از آن سازه به یادگار ماند.
حدودا یک سال پیش، دانشجویان دانشکدگان فنی که دغدغهی وجود مسجد به عنوان یک پایگاه معنوی را درک کرده بودند، با تشکیل یک کارگروه دانشجویی، پویش پیگیری برای ساخت مسجد فنی را راهاندازی کردند که افراد این پویش، با برگزاری جلسات متعدد با مسئولان ذیربط، در صدد برقراری یک پل ارتباطی موثر بین دانشجویان و مسئولان مربوطه بودند که با تاکید کردن مجدد اهمیت ساخت مسجد، پروژه بازسازی آن را جلو بیندازند؛ علاوه بر آن، اعضای این پویش با کمک و همدلی دیگر دانشجویان، با تجهیز نمازخانهی فعلی دانشکدگان فنی همواره سعی داشتند تا روح معنویت را در فضای دانشکدگان زنده نگهدارند.
به تازگی و در دورهی جدید، جلساتی از سوی رئیس دانشکدگان فنی با آقای دکتر مقیمی، رئیس دانشگاه تهران برگزار شد که در آن جلسه مقرر شد آقای دکتر قاسمیه، رئیس دانشکدگان فنی به عنوان مسئول اصلی ساخت مسجد با طرح جدیدی که ارائه شده است و به تایید شورای عالی معماری و فنی دانشگاه رسید، پروژه ساخت مسجد را شروع کند.
همچنین جلسهی دیگری با نماینده امور مساجد شهرداری برگزار شده است که در آن جلسه تفاهم نامه همکاری برای ساخت مسجد با شهرداری تهران امضا شد.
هم اکنون دانشجویان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران بر خود واجب میدانند تا زمانی که پروژه ساخت مسجد فنی تکمیل نشود و به سرانجام خود نرسد، پیگیری دانشجویی خود را از مسئولین دانشگاه تهران از جمله ریاست دانشگاه تهران، ریاست دانشکدگان فنی، ریاست نهاد رهبری دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی دانشکدگان فنی ادامه دهند.
همچنین کارگروه دانشجویی پیگیری ساخت مسجد فنی، اعلام آمادگی میکند تا در زمینههای لازم با مسئولین دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در موضوع ساخت مسجد فنی، تعامل و همکاری لازم را داشته باشد.
ایفا کردن نقش در امور مالی با صحبت با خیرین مسجد ساز و همچنین در امور فرهنگی از جمله برگزاری همین نماز جماعت و امور اجرایی مثل برگزاری اردوی جهادی در تابستان و... کارهایی هستند که دانشجویان را شانه به شانهی مسئولین در فرآیند ساخت مسجد فنی پیش میبرند تا با همدلی بین دانشجویان، اساتید و مسئولین دانشگاه شاهد این باشیم که ورودیهای جدید دانشکدگان به جای نمازخانه محقر فعلی، نماز خود را در مسجد فنی اقامه کنند.