آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۰۱۱۰

ریاض میزبان کنفرانس تجاری چین و جهان عرب

نشست تجاری بزرگ چین و کشور‌های عربی به میزبانی عربستان سعودی از امروز یکشنبه آغاز می‌شود.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، امروز یکشنبه دهمین کنفرانس تجاری چین و جهان عرب به میزبانی عربستان سعودی به مدت ۲ روز آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، این کنفرانس زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و با حضور مقامات سعودی و عربی و بیش از ۲ هزار شرکت کننده بلندپایه دولت‌ها، مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینان عربی برگزار می‌شود. این کنفرانس یکی از بزرگترین گردهمایی‌های تجار و فرصتی برای بحث در زمینه‌های همکاری و سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.

کنفرانس فعلی با شعار «همکاری برای رفاه» در مرکز کنفرانس بین‌المللی «ملک عبدالعزیز» در ریاض برگزار می‌شود.

در جلسات افتتاحیه نشست تجاری کشور‌های عربی و چین «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و «خالد بن عبدالعزیز الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «خو، چون خوا» معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین حضور خواهند داشت.

این کنفرانس همچنین طی ۸ جلسه گفت و گوی اصلی و ۱۸ کارگاه آموزشی، فرصت‌های سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی، املاک و مستغلات، مواد معدنی استراتژیک و موارد دیگر بین کشور‌های عربی و چین را بررسی خواهد کرد.

حجم مبادلات تجاری کشور‌های عربی و چین در سال گذشته ۲۰۲۲ بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار بوده است و چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۶.۱ میلیارد دلار رسیده است.

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در کنفرانس خبری مشترک با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: «چین بزرگترین شریک تجاری ما است، بنابراین طبیعتاً تعامل و اشتراکات زیادی با چین خواهیم داشت».

اخیرا نیز «خالد الفاتح» وزیر سرمایه گذاری عربستان اعلام کرد که روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشور‌های عربی و چین بیش از دو هزار سال است و به موجب این روابط محکم و دیرینه، کنفرانس تجاری اعراب و چین برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد که مبادلات تجاری بین کشور‌های عربی و چین طی دوره‌های قبل به سطوح متمایزی رسیده است و حجم مبادلات تجاری بین کشور‌های عربی و چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۳۰ میلیارد دلار برآورد شده که نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۳۱ درصدی داشته است.

چین به دنبال افزایش سهم خود در سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با کشور‌های عربی از طریق ابتکارات عظیم از جمله طرح کمربند و جاده، پروژه‌های زیرساختی فناوری، هوش صنعتی، راه‌های نوآورانه برای تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر و همچنین سرمایه گذاری در گردشگری، امنیت غذایی، کشاورزی، صنعت و معدن، لجستیک و مراقبت‌های بهداشتی است.

قابل ذکر است که عربستان سعودی در دسامبر گذشته میزبان اجلاس سران کشور‌های عربی و چینی در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به ریاض بود که طی آن بر تقویت مشارکت استراتژیک و تقویت همبستگی بین دو طرف در عرصه بین المللی توافق شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار