به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، پنج شنبه اعلام کرد که در مسکو اطمینان دارند که جمهوری آفریقای جنوبی در جریان اجلاس سران بریکس در ماه آگوست، "مصونیت قضایی" برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را فراهم خواهد کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «ما حکم بدخواهانه دادگاه کیفری بینالمللی [برای دستگیری رئیسجمهوری روسیه]را از لحاظ حقوقی باطل، تحریکآمیز و قاطعانه غیرقابل قبول میدانیم.»
ریابکوف افزود: «ما از این واقعیت پیش میرویم که طرف آفریقای جنوبی بهعنوان کشور میزبان اجلاس سران بریکس، مطمئناً با این درک واقع بینانه هدایت میشود که مقامات عالی رتبه کشورها مصونیت قضایی مطلق در برابر چنین پیگردهایی با انگیزه سیاسی برخوردار هستند. ما سیگنالهای مناسبی را به طرف آفریقای جنوبی ارسال کردهایم و بر اساس این فرض پیش میرویم که همه مسائل مربوط به اجلاس سران و مشارکت آتی رهبری روسیه در این رویداد جمعی به درستی و مطابق با روح حاکم بر روابط دو کشور سازماندهی میشود.»
نشست سران بعدی کشورهای عضو گروه بریکس در تاریخ ۲۲ الی ۲۴ ماه آگوست (اواخر شهریور ماه) به ریاست آفریقای جنوبی در ژوهانسبورگ برگزار خواهد شد.
همانطور که روز گذشته مزووکیلی ماکیتوکا، سفیر آفریقای جنوبی در مسکو تایید کرد، دولت آفریقای جنوبی دعوتنامه شرکت در نشست سران گروه بریکس را برای رئیس جمهوری روسیه ارسال کرده و ولادیمیر پوتین نیز آن را پذیرفته است.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین در گفتگو با خبرگزاری تاس یادآور شد که تعداد کشورهایی که مایل به پیوستن به گروه بریکس "BRICS" (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) هستند، همچنان در حال افزایش است و در حال حاضر تقریباً به ۲۰ کشور رسیده است.
ریابکوف گفت: «فهرست متقاضیان پیوستن به بریکس روز به روز همچنان در حال افزایش است و به ۲۰ کشور نزدیک میشود. این بازتابی از نقش رو به رشد و در حال حاضر بسیار چشمگیر این اتحاد در عرصه بین المللی به عنوان گروهی از کشورهای همفکر است و من میخواهم دقیقاً بر این موضوع تاکید کنم.»
پیش از این، روز چهارشنبه، مشخص شد که مصر برای پیوستن به بریکس درخواست رسمی داده است. بعد از آن، گئورگی بوریسینکو، سفیر روسیه در قاهره، اعلام کرد که مقامات مسکو از درخواست مصر برای پیوستن به گروه بریکس حمایت میکنند.
وی تاکید کرد که پیوستن به بریکس "فرصتهای سیاسی و اقتصادی گستردهای را برای مصریها باز خواهد کرد. " سفیر همچنین یادآور شد که در سال ۲۰۲۱ مصر به عنوان سهامدار بانک توسعه جدید که بخشی از ساختار بریکس است، پذیرفته شد.
در اواخر ماه مه نیز نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، پس از دیدار با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل، گفت که کشورش مایل است بخشی از جامعه بریکس باشد. به گفته وی، کشورهای این گروه در حال ایجاد نظم نوین جهانی هستند و هژمونی آمریکا را در هم شکسته اند.