گروه استانها خبرگزاری دانشجو؛ یکی از شاخصههای مهم توسعه ملی و ارزش افزوده صنعت چاپ است. درصورت عدم وجود رشد متوازن این صنعت با سایر صنایع، رکود و خام فروشی تولیدات در انتظار این حوزه خواهد بود.
رویداد فناورانه چاپ تک نیز، با هدف ارتقای صنعت چاپ، فناوران و صنعتگران را به میدان آورده است تا علاوه بر مطرح شدن نیازهای این حوزه، زمینه پاسخگویی به آنها بوسیله ایدههای نوآورانه فراهم شود.
مریم خوش سخن، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، درباره هدف و نحوه شکلگیری رویداد چاپ تک گفت: چالشهای فناوری، بالاترین سطح رویدادهای فناورانه است. در چالشهای فناوری مدرن، یک موضوع و نیاز به صورت عام مطرح نخواهد شد؛ بلکه این نیازها از صنعتگران حوزه مورد نظر استخراج میشود و سپس از فناورها برای ارائه راهکارهای خلاقانه در جهت پاسخگویی به این نیازها، دعوت به عمل میآید.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قم تاکید کرد: بهکارگیری شیوههای سنتی توسط چاپخانهدارها و افرادی که در صنعت چاپ مشغول به فعالیت هستند، یکی از مشکلات کنونی این حوزه است درحالیکه برای پیشرفت استان قم همانند استانهای تهران، اصفهان و تبریز در صنعت چاپ، مکانیزهشدن این صنعت براساس استانداردها و فناوریهای نوین امری واجب است.
وی عنوان کرد: بروز نبودن حوزه چاپ، عدم ارائه خدمات آموزشی مناسب با هدف توانمندسازی نیروی انسانی، عدم وجود سرمایه گذاری کافی، وجود مشکلات فنی، عدم وجود زیرساختهای اینترنتی مناسب، نبود برنامهریزی مناسب برای تاسیس پلتفرمهای کارآمد، وجود مشکلاتی در تهیه مواد اولیه چاپ و طراحیهای گرافیکی نیز از برجستهترین مشکلات صنعت چاپ است. ازین رو، رویداد چاپ تک جهت ارائه راهکار و ایدههای نوین توسط فناوران با هدف رفع مشکلات صنعتگران حوزه چاپ، شکل گرفت.
مریم خوش سخن در توضیح مراحل این رویداد بیان کرد: در ابتدای آغازبهکار این رویداد، نیازهای صنعت چاپ شناسایی و به فناوران اعلام شد. سپس از آنها خواسته شد تا نیازهایی که از توانایی ارائه راهکاری نوین برای رفع آن برخوردارند، مشخص کنند. بعد از آن با هدف شناسایی و رفع نیازهای صنعت چاپ، دو پیش رویداد نیز برگزار شد. در یکی از پیش رویدادها، از صنعتگران دعوت به عمل آمد تا به بحث و گفتگو پیرامون مشکلات صنعت چاپ بپردازند. در انتها به طور جزئی نیازهای هر یک از صنعتگرها در حوزه کاری خود، مشخص شد.
وی ضمن بیان اینکه برای جذب بیشتر فناوران، یک پیش رویداد نیز برگزار کردیم، تصریح کرد: یک پیش رویداد نیز با فناورها با هدف آشناسازی آنها با نیازهای صنعت چاپ برگزار شد. اما این پیش رویداد به تنهایی برای پیشبرد کار کافی نبود و ما سراغ یکایک فناوران نیز رفتیم، مشکلات صنعتگران در حوزه چاپ را مطرح کردیم و به آنها پیشنهاد دادیم متناسب با تخصص خود به ارائه راهکار برای پاسخگویی به مشکلات این صنعت بپردازند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قم ضمن تاکید برموثربودن برگزاری این رویدادها در جذب سرمایهگذار برای فناوران، تشریح کرد: چاپ تک، صنعتگر را ترغیب به سرمایهگذاری بر ایده فناوران، در جهت رفع مشکلات خود در حوزه چاپ میکند. فناور نیز در مقابل یک نمونه اولیه از ایده خود را به صنعتگر میدهد، در مرحله بعد در صورت تایید ایده از حیث کارآمدی توسط صنعتگر، سرمایهگذاری روی ایده انجام شده و قرارداد بین صاحب ایده و صنعتگر منعقد میگردد. از طرفی صندوقهای پژوهش و فناوری و یا خیریه، با اعطای وام و تسهیلات کمبهره به صنعتگر، از او در سرمایهگذاری بر ایدهها حمایت میکنند.
خوش سخن در پاسخ به این پرسش که آیا فناوران سایر استانها نیز امکان شرکت در این رویداد را داشتند؟ خاطرنشان کرد: هدف اصلی این رویداد، بهکارگیری ظرفیت فناوران برای ارائه ایدههایی راهگشا جهت رفع مشکلات صنعت چاپ بود و صرفا منحصر به فناوران استان قم طراحی نشده بود. در این رویداد فناوران استانهای تهران، البرز و قم امکان حضور داشتند اما بیشتر فناوران شرکتکننده، از استان قم بودند. همچنین بسیاری از این شرکتهای موجود در پارک علم و فناوری که به آنها مراجعه کردیم، فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی بودند و علاوه بر آن اساتید، فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاههای دیگر نیز حضور داشتند.