به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا شمساحسان عضو و رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران شامگاه سهشنبه در بازدید از محلات آسیب خیز منطقه ۱۲ با بیان اینکه در ادوار پیشین مدیریت شهری در حوزه آسیبهای اجتماعی زیر ساختهای مناسبی ایجاد شد، اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت شهری با توجه به اقتضائات فعلی شهر تهران به تدبیر شهردار تهران قرارگاه اجتماعی تشکیل شد و ظرفیت زیر ساختها برای نگهداری و بازپروری معتادین متجاهر افزایش پیدا کرد؛ همچنین اقدامات مثبت دیگری در راستای نگهداری گروههایی بود که به لحاظ شرایط سالمندی، بیماریهای واگیردار، اعصاب و روان و یا کهولت سن منع پذیرش داشتند، انجام شد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه هماکنون قریب به چهار هزار و چهارصد معتاد متجاهر در ۹ مرکز یاور شهر نگهداری میشوند، گفت: این تعداد به پنج هزار نفری که شهرداری وعده ساماندهی آنها را داده بود، نزدیک است و قابل قبول است.
شمساحسان با تاکید بر اینکه باید برای دوران پس از ترک و خروج معتادین از مراکز برنامه داشته باشیم، افزود: بعضی از معتادین تنها چند روز پس از ترخیص مجدد به چرخه اعتیاد باز میگردنند، اما درصدی از این افراد ظرفیت ماندگاری در درمان دارند، ولی فرایندی برای آن ایجاد نشده است که لازم است به این مرحله در فرایند مدل ساماندهی معتادین توجه شود.
وی اضافه کرد: در این راستا انتظار میرود به سرعت موضوع مدیریت پس از ترخیص بیماران در دستور کار قرار گیرد و مراکز مهارت آموزی راهاندازی شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: انتظار میرود مدلهای اشتغال ویژه این گروهها طراحی شود و با واگذاری مسئولیت هرچه بیشتر توانمندسازی شغلی حوزه معتادان متجاهر، به معنای واقعی کلمه احیا شود و یک اکوسیستم فعال شغلی فی مابین ظرفیتهای در اختیار، منابع و اعتبارات مصوب و برنامههای حوزه کارآفرینی ایجاد شود.
وی افزود: در بودجه سال جاری ۳۵ میلیارد تومان اعتبار به منظور راهاندازی مراکز مهارت آموزی معتادان متجاهر و همچنین ۱۴.۵ میلیارد تومان نیز برای راهاندازی مرکز جامعه پذیری بهبودیافتگان در نظر گرفتهایم؛ علاوه بر این فعالیت مددسراها نیز با ظرفیت بیش از دو هزار نفر برای ساماندهی سایر افراد بی خانمان به قوت خود باقی است.