به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با وجود آنکه از ۲۵ خرداد سال ۱۴۰۰ عملیات لایروبی کانال ۸ کیلومتری آبرسان آشور با هدف احیا خلیج گرگان در شمال شرقی این اکوسیستم ارزشمند آبی آغاز شده است، اما مشاهدات میدانی خبرنگار دانشجو حکایت از آن دارد که فرایند خشکی و پس رویه شدید آب در بخشهای شرقی و جنوبی این پهنه آبی همچنان ادامه داشته و در برخی مناطق شدیدتر شده است. بر اساس آخرین برآوردهای اعلام شده از سوی مسئولین ارشد استان گلستان حدود یک سوم خلیج گرگان به اراضی لم یزرع و بایر تبدیل شده است.
مشاهدات و بازدیدهای میدانی از کرانههای ساحلی خلیج گرگان بیانگر آن است که، تبعات تغییر اقلیم و به زبان ساده تر" قدرت طبیعت" بسیار بیشتر از تلاش مسئولین برای احیای خلیج گرگان است.
برای نجات خلیج گرگان ۲۴ راهکار در کمیته ملی تالابها در نظر گرفته شد که یکی از آنها لایروبی کانال آشور است؛ که بسیاری از این راهکارها صرفاً بر روی کاغذ ارائه شده و هیچ اعتبار و منابع مالی برای اجرای آن پیش بینی نشده است
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان اخیر در گفتگو با خبرنگاران از پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی لایروبی کانال آشوراده در خلیج گرگان خبر داد. نورالله عباسی گفت: یک میلیون و یکصد هزار متر مکعب لایروبی در کانال آشوراده خلیج گرگان طی ۱۵ ماه گذشته انجام شده است.
وی افزود: با افزایش سرعت لایروبی در کانال آشوراده خلیج گرگان پیش بینی میشود کار لایروبی تا اواخر شهریور به پایان برسد.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است. این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی که حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت منطقه تحت تاثیر مستقیم خلیج گرگان هستند، اثرگذاری مستقیم دارد.