کد خبر:۱۰۸۶۱۸۷

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: طرح جامع و شبکه ترافیک مشهد باید بازنگری شود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح جامع شهری مشهد باید بازنگری شود، چرا که نیاز به یکپارچگی طرح‌های‌پدافندی داریم. استانداری، فرمانداری، شهرداری و آستان قدس نباید هر کدام یک طرح داشته‌ب اشند و با اولویت حرم باید شبکه ترافیک مشهد بازنگری شود.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار جلالی امروز در نشست هم‌اندیشی با مدیریت شهری مشهد که در سالن شهدای شهرداری برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت موثر بحران در سایه فرماندهی واحد عملیات به صورت ترکیبی با حضور فرماندار و شهردار میسر می‌شود و معتقدم در حوزه مدیریت شهری نیازمند الگویی در پدافند غیرعامل هستیم، البته یک کارگروه پدافند شهری ایجاد شده و در این زمینه نیز یک سند تهیه شده است.

وی افزود: در را راستای الگوی پدافند غیرعامل در شهرها، در سه سال این الگو و سند در همه شهر‌ها پیگیری می‌کند؛ در این سند تعاریف خاص برای حوزه شهر تعریف شده که اولین موضوع طبقه‌بندی زیرساخت‌ها و خدمات است و هدف اصلی آن حفاظت و صیانت از مردم در زمان بحران است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان این مطلب که الگوی پدافند شهری با توجه به مطالعات جهانی یک الگوی مدرن متناسب با شهر‌ها پیش‌بینی می‌شود، عنوان کرد: یک الگوی عمومی برای همه شهر‌ها و یک الگوی خاص برای هر شهر انجام شده است و در این سند فرمانده مدیریت شهری را مشخص کرده‌ایم که در زمان بحران این فرماندهی به صورت ترکیبی با حضور فرماندار و شهردار است.

جلالی سامانه مدیریت آب و برق و گاز و مرکز کنترل را مهمترین ابزار‌ها در این الگو دانست و گفت: مسئله شهرهوشمند و نگاه هوشمندانه یک مسئله اساسی است، چرا که در حال حاضر دچار جنگ ترکیبی هستیم و در حوزه شهرداری مفهوم پدافند غیرعامل بیشتر ملموس است

وی در ادامه با بیان اینکه حذف نقاط پرخطر یکی از اقدامات بسیار مهمی است که باید در شهر‌ها صورت بگیرد، بیان کرد: در هر شرایطی باید آماده خدمت رسانی به مردم باشیم و برنامه‌ریزی ما تسهیل در امور مختلف مردم باشد و هیچ خدمتی نباید قطع شود، ما در شهر‌ها ۳۷ خدمت داریم که در شرایط بحران و حادثه باید تداوم خدمت داشته باشند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: مراکز پر خطر شهری امسال باید شناسایی و محلی برای استقرار صنایع پرخطر مشخص شود که در آن زیرساخت‌های امدادی وجود داشته باشد و برنامه‌های توسعه شهری باید با فرض رعایت ملاحضات پدافند غیرعامل باشد، چرا که در هر شهر تهدیدات پایه‌ای داریم که روی هر شهر اثر می‌گذارد.

جلالی با بیان این مطلب که شهر مشهد جزو شهر‌های زلزله‌خیز است، افزود: در هر طرح خدماتی در حوزه مدیریت شهری مشهد باید طرح مقاوم‌سازی زلزله و مقاوم‌سازی ابنیه باید تعریف شده باشد.

وی با بیان این مطلب که برنامه پدافندی مشترک بین فرمانداری و شهرداری مشهد باید تا سال ۱۴۰۴ تهیه شود، بیان کرد: طرح جامع شهری مشهد باید بازنگری شود، چرا که نیاز به یکپارچگی طرح‌های پدافندی داریم و از طرفی استانداری، فرمانداری، شهرداری و آستان قدس نباید هر کدام یک طرح داشته باشند و با اولویت حرم باید شبکه ترافیک مشهد بازنگری شود.

ساختار مدیریت بحران شهرداری نیازمند ارتقا است

مهدی ناصحی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم شهرداری مشهد را، ساختار مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است، لذا درخواست داریم که حل و فصل مشکلات ساختاری را از وزارت کشور پیگیری کنید تا جایگاه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در کلانشهر‌های کشور ارتقا یابد.

وی افزود: پدافند غیرعامل باید روح حاکم بر تمامی فعالیت‌های شهرداری باشد و باور داشته باشیم که این مهم، یک موضوع مزاحم در مدیریت شهری نیست. یکی از اثرگذارترین موضوعات در مدیریت شهری که باید به عنوان روح حاکم بر تمامی فعالیت‌های شهرداری، به ویژه در پروژه‌های عمومی مدنظر قرار گیرد، پدافند غیرعامل است.

ناصحی تصریح کرد: پدافند غیرعامل یک موضوع مزاحم در مدیریت شهری نیست و الزامات این حوزه را با اختلاف اندک در رقم بودجه‌ها باید مورد توجه قرار دهیم، اگر سازه‌ای در شهر ایجاد می‌شود، با اندکی تغییر این سازه می‌تواند در زمان‌های بحران کمک شایان و ارزشمندی به تداوم ارائه خدمات ضروری داشته باشد.

عضو شورای شهر مشهد گفت: در قالب گروه «دوام ثامن» تاکنون ۱۴ هزار نفر از شهروندان مشهدی، به صورت داوطلبانه، آموزش‌های لازم را دیده‌اند تا در زمان وقوع بحران نقش‌آفرینی داشته باشند.

مدیریت شهری مشهد برای پروژه‌های اجرا شده هم مطالعات پدافند غیرعامل دارد

محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد نیز اظهار داشت: در مشهد پیش از پیاده‌سازی هر پروژه‌ای مسائل مربوط به زیرساخت‌های پدافندی آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. علاوه بر این برای آن دسته از پروژه‌هایی که پیشتر اجرا شده هم مطالعات پدافندی صورت می‌گیرد.

وی افزود: مجموعه‌های خدمات‌رسان موجود به تنهایی از پس خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران برنمی‌آیند، از همین رو اماکن و مجموعه‌های دیگری راه‌اندازی می‌شود که فعالیت همه آن‌ها با رعایت نکات ایمنی و پدافندی است، البته یکسری مجموعه‌های غیرمجاز نیز در مشهد بدون رعایت نکات ایمنی فعالیت دارند که این مسئله را باید با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط مدیریت کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار