به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام اشرفیان امام جمعه شهرستان نیمروز امروز در خطبههای نماز جمعه با اشاره به مسائل مردم سیستان ناشی از عدم تحقق حق آبه گفت: بر اثر طوفانهای سیستان روزانه هزاران نفر بیمار و بستری میشوند، خانههای مردم زیر خاکها دفن شده، باد و طوفان باسرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و غلظت ذرات معلق بیش از ۱۶ برابر استاندارد سازمان جهانی بهداشت رسیده، طبق گزارش وزارت بهداشت زابل آلودهترین شهر ایران در سال قبل بوده است و امسال تا این لحظه فقط ۱۱ روز از هوای خوب و پاک برخوردار بوده و به بالاترین مرحله خطر رسیده است.
وی افزود: در دیگر استانها مثل خراسان شرایط هوا به کمتر از نصف شاخص سیستان که میرسد وضعیت اضطراری اعلام میشود و کل شهر تعطیل میشود، ستاد مقابله با ریزگرد تشکیل میشود و به دنبال ریشه یابی و حل اساسی مسئله هستند برای هردستگاهی وظیفهای تعریف میشود.
اشرفیان ادامه داد: این آب شرب که مردم میخورند آب ناسالم و بدبویی است که حتی مردم نمیتوانند صورتشان را بشویند، داخل آب پر است از خود خاک وطعم و بوی شدید خاک، مردم در آرزوی یک لیوان آب سالم و گوارا هستند، کسی دیگر این آب را نمیخورد و قابل شرب نمیداند، ماه محرم است، اما کربلای امروز ایران سیستان است که پیر و جوانش زن و مردش فریاد العطش میزنند، اماکسی صدای ما را نمیشنود تابرای ماگریه کند.
امام جمعه نیمروز بیان کرد: آقایان مسئولین، نمایندگان محترم، ستاد مدیریت بحران، استاندارعزیز، سیستان را دریابید، بخداقسم دیر بجنبید چیزی از سیستان باقی نمیماند، کودکان وجوانان ما در همین سنین پیر شدند، دچار بیماریهای تنفسی و ریوی شدند، مردم دارند مهاجرت میکنند، ستاد مدیریت بحران کجای این بحران است؟ چرا اگر برنامهای برای عبور از این شرایط دارد را نمیتواند بیان کند، چون برنامهای نیست؟ عملکرد محیط زیست کجای این فاجعه زیست محیطی و فاجعه انسانی است که در سیستان دارد رقم میخورد، منابع طبیعی تا حالا چه قدمی برداشته وجودش چقدر مفید بوده است؟
وی افزود: آقای مدیریت بحران استان بجای اینکه فقط آمار بدهید که هر روز بخاطر شدت آلودگی هوا هزاران نفر از پا افتادند و بستری شدند، بجای اینکه مصوبات خودتان را از ۲ ساعت تعطیلی به یکروز تعطیلی ادارات تغییر دهید، فکر اساسی کنید، این بحران پایدار، راهکار علمی و عملی و پایدار میخواهد، کارگروه ملی احیا تالاب هامون فعال شود، مالچ پاشی زیست محیطی انجام شود، پروژهای آبی سیستان سرعت بگیرد.
حجت الاسلام اشرفیان عنوان کرد: اقای مدیرکل ابفای استان مهلت دوماههای که چند ماه پیش فرمودید به اتمام رسیده! چرا منابع آبی جدید وارد مدار نمیشود، چرا لوله آب زابل به زاهدان و زرنج افغانستان قطع نمیشود؟ ترک فعل شما این بلاها را سر مردم مظلوم سیستان آورده است؛ جان مردم برای شما ارزش دارد یا نه؟ برای این چاه ژرف ادیمی چند گروه و مسئولان ارشد آمدند و رفتند؟ اما چه دستهایی است که مردم آب گل آلود باید بخورند، ولی این چاه ژرف بعد از یکسال هنوز تماما وارد ظرفیت نشده و مردم را روزی یکی دو ساعت آب میدهد، این همه بیتالمال هزینه شد چراظرفیتش را تکمیل نمیکنید.
وی اظهار کرد: بترسید از اون روزی که مردم دیگر از تریبونهای نماز جمعه و صداوسیما خسته شوند، چرا بعضی میخواهند مردم را عصبانی کنند و وادار به مهاجرت کنند، مردم میخواهند در منطقه پدریشان بمانند و زندگی کنند، هزاران نفر در همین چند روز راهی بیمارستان شدند، خون این مردم و حق این مردم به امام حسین قسم به ذمه مسئولینی است که در حق مردمکوتاهی کرده و میکنند.
امام جمعه نیمروز عنوان کرد: آقای رئیس جمهور حرف ما با شماست که سید محرومان و امید ملت هستید: آقای رئیس جمهور ما میخواهیم زنده بمانیم، اما دیگر زندگی در سیستان مرده است، مطالبه اصلی مردم سیستان حضور هیئت دولت و شخص رئیس جمهور محترم در منطقه سیستان است تا مشکل اساسی و ریشهای حل شود، توان عزیزان استان نیست، وگرنه سیستان بزودی از نقشه ایران حذف میشود؛ اگر سیستان و سیستانی برایتان مهم است بیایید درخود منطقه تشکیل جلسه بدهید.
حجت الاسلام اشرفیان، امام جمعه شهرستان نیمروز در پایان گفت: برطبقگفته رئیس کل دادگستری استان مبنی بر ورود به ترک فعل تعدادی از مدیران فعلی و مدیران وقت و دستگاههای مختلف در حوزه اجرای قانون، باید اینجا بابت ترک فعل و قصور مسئولانی که باعث شدند این بلایا و بدبختی بر این مردم حادث شود و زندگی مردم را فلج کردند حکم صادر و برخورد شود و بعضی عزل شوند.