به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل ازمعاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صادرات محصول برابر با ورود ارز به کشور است و به همین دلیل نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور دارد. مسالهای که در این حوزه مطرح است، عدم ورود ارز، محصول صادر شده در سالهای اخیر است. به همین دلیل مساله رفع تعهدات ارزی یکی از مسائل مهمی است که از سال ۹۷ مطرح شده است. در همین راستا بانک مرکزی اقدام به ایجاد یک دستورالعمل جهت بازگشت ارز حاصل از صادرات کرده است.
این دستور العمل با هدف بازگشت ارز به چرخه تولید کشور تصویب شده و به موجب آن فعالیت صادرکنندگان مورد بررسی قرار میگیرد. طی این دستورالعمل آن دسته از صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را رفع نکنند، نمیتوانند از معافیتهای مالیاتی برخوردار شوند.
جهت آشنایی هرچه بیشتر صادرکنندگان با قوانین و مقررات تعهد ارزی، سازمان توسعه تجارت با همکاری باشگاه شرکتهای صادراتی دانش بنیان اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی قوانین و مقررات رفع تعهد ارزی میکنددر این کارگاه، شرکتهای دانش بنیان صادراتی با قوانین، مقررات و بخشنامههای تعهدات ارزی آشنا میشوند. همچنین روشهای بازگشت ارز، حل چالشهای تعهد ارزی و مشکلات اختصاصی شرکتها در هر حوزه از صنعت مورد بحث قرار میگیرد.
سرفصلهای اصلی این کارگاه شامل تشریح آئین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تبیین مصوبات عمومی کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات و پاسخ به پرسشهای صادرات کنندگان است.
کارگاه آموزشی قوانین و مقررات رفع تعهد ارزی، یکشنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۲ از ساعت ۹ تا ۱۲ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار میشود. متقاضیان حضور در این کارگاه میتوانند جهت ثبت نام به نشانی https://b۲n.ir/x۱۶۷۹۴ مراجعه کنند. اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن ۰۲۱-۶۳۱۰۳۳۳۴ قابل دسترسی قابل دریافت است.