به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، برنامه روز گذشته دادستان با بررسی دو موضوع مسائل کارگران پارس جنوبی و آخرین وضعیت احداث پتروشیمی دهلران از تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو پخش شد.
میرغفاری: بیش از ۳۰۰۰ کارگر پارس جنوبی از طرح اقماری دو به دو مستثنی هستند!
در بخش اول این برنامه علیرضا میرغفاری، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران پارس جنوبی با اشاره به مطالبات کارگران پارس جنوبی گفت: ما یکسری مطالبات کارگری را احصا کردیم و به عنوان مطالبات اصلی کارگری در سفر اسفندماه رئیس جمهور به استان بوشهر مطرح کردیم و خیلی تلاش داشتیم که با رئیس جمهور دیداری داشته باشیم.
وی افزود: مطالبه اصلی ما طرح طبقه بندی مشاغل است که از سال ۱۳۵۲ تصویب شده است و متاسفانه طی سنوات گذشته اجرا نشده بود و در سال ۱۳۹۹ ابلاغ شد و طرح ایراداتی داشت و بزرگترین ایراد آن بحث کمیته طبقه بندی مشاغل است که از ۵ نفر عضو این کمیته ۲ نفر نماینده کارگران هستند که همه مصوبات برای اجرا باید به تایید حداقل یک نماینده کارگر برسد.
میرغفاری بیان کرد: یکی از بزرگترین ایراداتی که به طرح طبقه بندی مشاغل مطرح است این است که بازبینی شغل در محل کار صورت نگرفته است و از وزارتخانه به دستگاههای ذیربط ارجاع شده است به عنوان مشاغلی مانند ict، کالا، آزمایشگاه و... مشاغل کاملا فنی و تخصصی هستند، اما جز مشاغل عمومی دیده شدند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران پارس جنوبی عنوان کرد: مورد دیگر عدم اجرای گروه شغلی بیست گانه است که گروههای ۱۷ تا ۲۰ را حذف کردند، دلیل اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اجرای عدالت است که از بهره کشی نیروی کار جلوگیری میکند، یکی دیگر از مصوبات طرح طبقه بندی مشاغل یکسان کردن نظام نامههاست که به درستی اجرا نشده است.
وی ادامه داد: مطالبه بعدی نیز اجرای طرح اقماری دو هفته کار دو هفته استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی است و این طرح متاسفانه مدام امروز و فردا میشود و بیش از ۳۰۰۰ کارگر از این طرح مستثنی شدند.
میرغفاری اظهار کرد: مدیرکل حراست شرکت گاز در برنامه ثریا اجرای این طرح را به عنوان دستاورد سفر رئیس جمهور عنوان کردند که ما از این بحث بسیار خوشحال شدیم، اما طرح به صورت کامل اجرا نشده است و با بهانههای کمبود نیروی کار مواجه شدیم.
وی افزود: مسئله دیگر شرایط سخت آب و هوایی منطقه عسلویه است و در فصل تابستان شاهد دمای بالای ۴۸ درجه هستیم و باید به گونهای برنامه ریزی شود که آسیب به کارگران به حداقل برسد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران پارس جنوبی اضافه کرد: بحث استراحتگاهها و خوابگاهها نیز مطالبه دیگری بوده است و خوشبختانه با بازرسی پارس جنوبی بازدیدهایی از خوابگاهها داشتیم، اما به دلیل اینکه خوابگاهها در زمان ساخت پالایشگاه ساخته شده، فرسوده و مستهلک شده اند و خوابگاهها در موقعیت بدی قرار گرفته اند و یا دسترسی مناسب به محل کار وجود ندارد یا در کنار فلرهای گازی واقع شده است و در معرض آلودگیها است.
میرغفاری بیان کرد: در ارتباط با رانندگان خودروهای استیجاری و غیرمالک نیز یکسری مطالبات وجود داشت که هنوز اتفاق خاصی صورت نگرفته است.
این فعال کارگری تصریح کرد: با اینکه طرح اقماری دو به دو از صداوسیما نیز اطلاع رسانی شد، اما هنوز بیش از ۳۰۰۰ کارگر از این طرح مستثنی هستند و اجرا نشده است.
وی افزود: طرح طبقه بندی مشاغل قرار بود تا پایان خرداد نیز اجرا شود، اما تاکنون مصوبه این طرح بی نتیجه مانده است و مشخص نیست از چه زمانی اجرایی خواهد شد.
میرغفاری عنوان کرد: طرح طبقه بندی مشاغل با اینکه به تمامی پالایشگاههای استان بوشهر ابلاغ شده، اما برخی از مدیران پالایشگاهها با اجرای این طرح مخالفت کردند؛ اتفاقی که میافتد این است که اگر طرحی به نفع کارگر بخواهد اجرا شود با مقاومت سختی مواجه میشویم، اما اگر قرار بر حذف امتیاز از کارگران باشد در کسری از ثانیه تمام واحدهای ستادی به صورت یکپارچه اقدام به کنسل کردن امتیاز میکنند و این برخورد دوگانه به هیچ عنوان قابل بخشش نیست.
بخش دوم این برنامه نیز درباره آخرین وضعیت احداث پتروشیمی دهلران با حضور لطیف صادقی فرماندار ویژه دهلران، محمدحسن صیادیان معاونت جنگ اقتصادی ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام برگزار شد.
فرماندار دهلران: پتروشیمی دهلران تعطیل نخواهد شد
لطیف صادقی فرماندار دهلران در ابتدای بحث با اشاره به احداث پتروشیمی دهلران گفت: پتروشیمی دهلران با ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی در یکی از شهرستانهای مرزی و مهم استان ایلام واقع شده است و نزدیک به ۲۳۰۰ نفر جوان در این محیط اشتغال داشتند و در دو سال گذشته پیشرفت خوبی داشت؛ قبل از آن متاسفانه عدم به دلیل عدم تامین اعتبار ۱۶ درصد پیشرفت داشت.
فرماندار دهلران بیان کرد: دو شرکت پیمانکاری طرف قرارداد شرکت پیمانکاری o۱ بودند کارشان متوقف شده است و دلیل آن کمبود نقدینگی عنوان شده که برای رفع آن مکاتباتی با صندوق بازنشستگی و پتروشیمی صورت گرفته است و تقاضای تامین منابع مالی شده است و اقدامات موثری از طریق استانداری و نمایندگان مجلس استان صورت گرفته است.
وی افزود: این صحبتی که عنوان میشود پتروشیمی دهلران تعطیل شده است را چون ما رصد میکنیم (واقعیت ندارد) و کار فقط با مقداری تعدیل مواجه شده و با سرعت قبلی ادامه پیدا نمیکند به نوعی شتاب کار کمتر شده است که این بالا و پایینها تقریبا در بیشتر پروژهها وجود دارد.
فرماندار دهلران خبر داد: قولی که مسئولین دیگر به ما دادند این است که طی یکی دو ماه آینده با تامین منابع مالی تا آبان ماه مجددا شتاب قبلی را خواهد گرفت؛ تاسیس پتروشیمی دهلران یک حلقه تکمیلی در دهلران هست، ایستگاه تقویت فشار، لولههای خط انتقال، مجموعه پالایشگاه ngl و پتروشیمی دهلران به هم گره خوردند و نباید از تعطیلی پروژه پتروشیمی دهلران گذشت.
صادقی فرماندار دهلران در پایان گفت: پتروشیمی دهلران تعطیل نخواهد شد و ما در آستانه سفر رئیس جمهور به دهلران هستیم و مهمترین مصوبهای در دهلران در دستور کار قرار گرفته، مسئله پتروشیمی دهلران است و رئیس جمهوری نیز نسبت به تعطیلی صنایع حساسیت خاصی دارند و ما خودمان را در این مدت در کنار کارگران دیدیم و اشتغال جوانان برای ما بسیار مهم است.
صیادیان: پتروشیمی دهلران بارقه امیدی برای مردم است
محمدحسن صیادیان معاونت جنگ اقتصادی ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام درباره ظرفیتهای پتروشیمی دهلران گفت: بسیج دانشجویی استان ایلام هفته گذشته سفری را به دهلران داشتیم، شهرستان دهلران بزرگترین شهرستان استان ایلام و دومین شهرستان پرجمعیت استان است که درباره بحث پتروشیمی دهلران تجمعاتی از طرف کارگران مجموعه رخ داده بود و رسالت خود دانستیم که در این منطقه حاضر شویم.
وی افزود: درباره پتروشیمی دهلران ظرفیت بزرگی وجود دارد و بارقه امیدی برای مردم شهرستان دهلران هست و معیشت مردم شهرستان را نیز با خود درگیر کرده است.
صیادیان بیان کرد: با توجه به اینکه پتروشیمی دهلران هنوز به بهره برداری نرسیده است و قسمت فعال ندارد، تا زمانی که این پتروشیمی به بهره برداری برسد خوراک این پتروشیمی که ngl۳۱۰۰ هست به استان بوشهر منتفل میشود و از درآمد حاصل فروش این خوراک هزینههای ساخت پتروشیمی تامین میشود.
معاونت جنگ اقتصادی ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام بیان کرد: در پروژه پتروشیمی دهلران ۳۲۰ میلیون یورو سرمایه گذاری صورت گرفته است و ۵/۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اما نکتهای وجود دارد این است برای ساخت این پتروشیمی ۵۰۰ میلیون یورو اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی تخصیص داده شده است، اما از این میزان فقط ۵۰ میلیون یورو را توانسته است دریافت کند.
وی اضافه کرد: این پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۹۲۶ کارگر عمرانی و روزمزد داشته است که در سال ۱۴۰۱ به ۲۲۳۶ نفر رسیده است، اما به دلیل مشکلات مالی بیش از ۱۰۰۰ نفر تعدیل نیرو صورت گرفته است و تقریبا میتوان گفت پتروشیمی با یک سوم ظرفیت کار میکند.
صیادیان اظهار کرد: نکتهای بسیج دانشجویی روی آن تاکید دارد این است که علاوه بر اینکه پتروشیمی دهلران باید با سرعت ساخته شود؛ نکتهای که وجود دارد وضعیت کارگران است و شهرستان دهلران از نظر زیرساختی دچار مشکل زیادی است که باعث شده است فضای اشتغال در شهرستان رونق خوبی نداشته باشد.
معاونت جنگ اقتصادی ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام توضیح داد: اصل پیگیری مطالبه کارگران این بود که تا زمانی که پروژه اجرایی شود، بیمه بیکاری کارگران توسط اداره کار پرداخت شود، اما قسمت دیگر مطالبه ما این است که اگر این ۱۰۰ میلیون یورو به پروژه تزریق شود، تمامی کارگران مشغول کار میشوند.
محمدحسن صیادیان معاونت جنگ اقتصادی ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام در پایان گفت:، اما دغدغه اصلی این است که زمانی که پروژه به بهره برداری برسد، چون کارگران، کارگران عمرانی هستند و کارگر تخصصی نیستند با یک بحران دیگری مواجه خواهیم شد و باید برای این مسئله تدابیری را داشته باشیم و پیشنهاد ما این است که شهرک صنعتی در نزدیکی پتروشیمی دهلران تاسیس شود تا زنجیره ارزش افزوده در شهرستان تکمیل شود و کارگران در این واحدهای صنعتی مشغول به کار شوند.
فیلم کامل سی و ششمین قسمت برنامه دادستان را اینجا ببینید: