به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دیشب درمیان انبوه جمعیت حاضر در میدان آزادی نوجوانانی با سربندهای «حیاتنا الحسین» و پرچمهای منقش به نام سیدوسالارشهیدان خودنمایی میکردند.
نوجوانانی که اگر از یکی از آنها سوال میکردی که برای چه به این مراسم آمده اند، یکصدا پاسخ میدادند؛ «برای شرکت درآیین بدرقه اربعینیها». هرکدام از این گروههای نوجوان از یکی از مساجد شهر تهران عازم میدان آزادی شده اند... مساجدی که در طرح شهید آرمان علی وردی شرکت کرده اند و از اوایل تابستان با برنامههای فرهنگی وتربیتی این طرح همراه شدند.
با مستقر شدن نوجوانان آرمانی در جلوی جایگاه، مراسم آغاز میشود. امسال برای اولین بار است که مراسم بدرقه دانشآموزان و نوجوانانی که به پیادهروی اربعین میروند با عنوان «اجتماع اربعینیها» برگزار میشود.
بعضی از این نوجوانان لحظه شماری میکنند تا کاروانشان راهی کربلا شود و یا با پدرومادر خود در این مسیر نورانی قدم بگذارند، بعضی، اما دلتنگ هستند و آمده اند با بدرقه دوستان کربلاییشان و گفتن التماس دعایی مرهمی برای این دلتنگی پیداکنند.
این اولین بار است که میدان آزادی شاهد فضایی است که شباهتهای زیادی به بین الحرمین حسینی دارد و وجود مواکب پذیرایی در اطراف میدان این شباهت را دوچندان کرده. موکبهایی با ملیتهای مختلف از افغانستانیها و پاکستانیها گرفته تا لبنانیهای مقیم ایران...
من ایرانم و توعراقی، چه فراقی!
بعد از سخنرانی، محمدحسین پویانفر به مداحی و نوحه سرایی در رثای ابا عبدالله پرداخت. در حین مداحی هر کدام از این نوجوانان به نحوههای گوناگون ارادت خود را به ساحت امام حسین (ع) ابرازمی کردند؛ گروهی سینه میزدند، گروه دیگر اشک میریختند و نوجوانانی پرچم میچرخاندند. دهه هشتادیها و نودیهایی که حالا بیشتر از قبل مشتاق دیدن صحن و سرای قمرمنیر بنی هاشم و سیدوسالار شهیدانند.
با دعای روزی شدن زیارت کربلا در روز اربعین توسط مداح تمام جمعیت آمین میگویند نوجوانی به یکی از دوستانش میگوید خداکند که پدرومادرم اجازه دهند و زیرلب همراه با مداح زمزمه میکند من ایرانم و توعراقی، چه فراقی!
نوجوانان آرمان حسینی در بین الحرمین تهران
در ادامه مراسم حاج حسین یکتا راوی دفاع مقدس با یادآوری ۸ سال دفاع مقدس خطاب به نوجوانان گفت: امروز در میدان آزادی اول اتوبان شهید فهمیده دهه نودیهای ۱۳ ساله جمع شدهاند؛ بچههای طرح شهید آرمان...
کجا هستند نوجوانان و جوانِانی که در جنگ و جبهه پای انقلاب ایستادند تا این جمعیت بخصوص نوجوانان دهه هشتادی ونودی را ببینند؛ نوجوانانی که از اتوبوس بالا میرفتند؛ ولی، چون سن بعضیهاشان کم بود، شناسنامهشان را دستکاری میکردند، تا به جبهه بروند.
این راوی دفاع مقدس ادامه داد: آن غریبیهای شبهای عملیات و صبحهای پاتک، تانک و جنگ کجاست؟ امروز شهدا میبینند که چگونه راه کربلا باز شده است. امروزی که هر کدام از این نوجوانان آمدند تا نائبالشهیدی باشند و به کربلا اعزام شوند. یک روزی نوجوانان مدارس را رها کردند و به جبههای رفتند، که تبدیل به دانشگاه شد. آنجا ساخته و تربیت شدند؛ هر چند علی اکبرهایی که رفتند و علی اصغر برگشتند. ولی چقدر اثرگذار شدند و راه کربلا را باز کردند.
وی تعطیلی مدارس و دانشگاه هارا فرصتی مناسب برای زیارت اربعین دانست وبیان کرد: با تعطیلی مدارس و دانشگاهها توفیق شد نوجوانان و جوانان ما به همراه خانواده به کربلا بروند؛ یعنی آنجا تبدیل به دانشگاه شده است. خوش به حال کسانی که تعطیلات تابستانشان را با سفر به کربلا تمام میکنند و از این دانشگاه استفاده میکنند.
همچنین گفتنی است سوگواره آیینی محرم شهر از ١۶ مرداد تا ٣ شهریور همراه با برگزاری برنامههای مختلف مذهبی و فرهنگی در میدان آزادی، مورد استقبال کم نظیر مردم تهران بخصوص نوجوانان قرار گرفت.