بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره علت اعطای یارانه انرژی گراف و ارزان به پتروشیمیهای متانولی و لزوم اصلاح این رویه گفت: ارتباط بین دولت و پتروشیمیها و مخصوصا پتروشیمیهای متانولی باید حساب شده و بر اساس اصول باشد. اما در کنار این ارتباط باید دولت به آنها کمک کند تا در عرصه بین المللی و جهانی قدرت رقابت داشته باشند.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس در ادامه بیان کرد: اگر دولت به پتروشیمیهای متانولی در حوزه خوراک و سوخت از مدل یارانهای استفاده میکنیم آنها هم باید تعهد ارزی در قبال دولت باید داشته باشند و ارز حاصل از صادرات را باید به کشور وارد کنند و به نیمایی تحویل دهند. اگر این اتفاق میافتد اتفاق خوبی است و دو طرف منتفع میشوند و در نهایت عموم مردم منفعت این کار را میبرند.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه افزود: وقتی ما خوراک ارزان به پتروشیمیهای متانولی تحویل بدهیم و آنها اقدام به خام فروشی کنند و هیچ ارزش افزودهای بر روی محصولات خود نداشته باشند قطعا سود این موضوع فقط به جیب آنها میرود، زیرا با یارانه انرؤی ارزان اقدام به تولید کرده اند و در واقع فقط اقدام به صادرات یارانه از کشور کرده اند. دولت در این شرایط با کسری بودجه مواجه میشوند و مردم بیش از همه از این مسئله آسیب میبینند.
محبی نجم آبادی در ادامه بیان کرد: دولت به عنوان نماینده مردم باید از حقوق مردم دفاع کند و شرایط به این نحو نباشد که به صورت یک طرفه سود مشخصی به حساب پتروشیمیهای متانولی واریز شود و از سوی دیگر سوخت را ارزان در اختیار آنها قرار دهیم و از سوی دیگر هم هیچ نفعی به مردم نرسد.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: اگر هم قرار باشد این سوخت حذف شود باید به پتروشیمیهای متانولی اجازه داده شود تا با ارز مبادلهای و یا قسمتی از کار را با ارز مبادلهای پرداخت کنند. در نهایت باید ارتباط تعریف شده بین دولت، وزارت خانهها و پتروشیمیهای به نحوی برقرار باشد که نه حقوق پتروشیمیها تضعع شود و نه حقوق مردم.
این نماینده مجلس در ادامه بیان کرد: یکی از راههای جلوگیری از خام فروشی متانولیها و هدر رفتن این یارانه منوط کردن اعطای یارانه انرژی به توسعه زنجیره ارزش است. در این شرایط آنها هم از خام فروشی بیرون میآیند و ارزش افزوده بیشتری به کشور وارد میشود البته این مسئله باید فی مابین حاکمیت و پتروشیمیهای متانولی حل شود.