به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران مسعود مشایخی در شهر بردسیر استان کرمان گفت: بااجرای این طرح هر ایرانی یک مراقب سلامت خواهد داشت که برای مراقبتهای سلامت به او مراجعه میکند، حتی اگر فرد مراجعه نکند، مراقب سلامت پیگیر خواهدبود.
وی تاکید کرد: مردم پزشک خانواده شان را انتخاب میکنند و به این ترتیب هر نفر از جمعیت ایران یک پزشک خانواده دارد.
مدیرکل سلامت خانواده و نظام ارجاع سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: پزشک خانواده پزشکی است که تمام موارد ازلحاظ سلامت فرد را بررسی میکند و معمولاً ۹۰تا۹۵ درصد مشکلات توسط پزشک خانواده قابل حل است و پنج الی ۱۰ درصد مشکلات است که نیاز هست فرد به پزشک متخصص مراجعه کند.
مشایخی خاطرنشان کرد: در این طرح مردم سرگردان نخواهندبود، زیرا مسیر درمان آنها مشخص و همه موارد را میتوانند با پزشک خانواده خود مطرح کرده و از او مشورت بگیرند و پزشک نیز هر خدمتی بتواند برای او انجام میدهد و هزینههای درمان نیز بسیار کمتر خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان نیز در این مراسم گفت: مراقبین سلامت و ماماها در پایگاههای بهداشتی و مراکز جامع سلامت شهری تلاش میکنند بیماریابی صحیحی از جمعیت تحت پوشش خود داشته باشند.
جعفری افزود: همانطور که میدانید شهر بردسیر بین مراکز و پایگاههای بهداشتی مختلف تقسیم شده و هر خیابان دارای یک مرکز مراقبت سلامت و هر محلهای دارای یک مراقب و مامای مخصوص به خود است.
وی اظهار داشت: این مراقبین سلامت هم جمعیت شهر را بازسرشماری کرده و هم اینکه عوامل خطر و بیماری را در داخل جمعیت حوزه خود را کنترل خواهند کرد.
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان تصریح کرد: مثلا اگر کسی مبتلا به بیماریهای مانند دیابت، فشار خون، مشکلات شخصیتی و روانی، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، اضافه وزن و ... باشد، بیماری او توسط مراقبین سلامت تحت کنترل قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: برای مدیریت بیماریهای خطرناک باید به سراغ عوامل بیماریزا رفت و مراقبین سلامت از افراد سالم مراقبت میکنند تا به این بیماریها و مشکلات دچار نشوند. در واقع بیمه سلامت بابت حفظ سلامتی مردم به مراکز جامع سلامت هزینه پرداخت میکند.
جعفری بیان کرد: مراقبین سلامت پس از شناسایی افراد بیمار آنها را به پزشک خانواده ارجاع میدهند و بیمار خدمات پزشکی را در سطح اول دریافت میکند.
وی افزود: بالای ۸۰ درصد از مراجعان قادر خواهند بود بیماری خود را توسط پزشکان خانواده درمان و مدیریت کنند و چنانچه لازم شد به سطوح بالاتر و پزشک متخصص نیز ارجاع داده میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان تاکید کرد: برای اینکه مردم را ترغیب کنیم از خدمات این طرح استفاده کنند، سعی کردیم خدمات را در سطح اول رایگان کنیم. ما تلاش داریم اگر مردم برای دریافت خدمات در سطح مراقبین و پزشکان خانواده مراجعه کردند، بتوانند خدمات رایگان دریافت کنند و اگر در این مسیر و از طریق سامانه به سمت متخصص ارجاع گرفتند ویزیت آنها در نزد متخصص نیز ارزانتر از مراجعه عادی شود.
وی تاکید کرد: همه شرایط به طور دقیق و علمی و در سطوح مراکز جامع سلامت شهری و مطب پزشکان خانواده فراهم شده و ارزانتر است. یعنی هم دسترسی اقتصادی و هم دسترسی جغرافیایی و کوتاه کردن بعد مسافت برای مردم فراهم شده است.
جعفری هدف این طرح را جلوگیری از مراجعتهای غیرضروری و پرهزینه مردم به پزشکان متخصص و فوق متخصص دانست و افزود: در شرایطی که بیماری و مشکل حادی ندارند به راحتی و با پایش نزد یک مراقب بهداشتی و مشورت با یک پزشک خانواده، بیماریشان قابل درمان است.