به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سلیم ذکری در نشست «بررسی ظرفیتهای باغستان سنتی قزوین برای ثبت جهانی جیاس» که عصر امروز در سالن باغستان برگزار شد، اظهار کرد: باغستان سنتی قزوین یک میراث ارزشمند برای جهانیان است که باید با کارهای مشترک بین دولت و بخشی خصوصی حفظ و صیانت شود. بر این اساس حفظ و توجه به منابع طبیعی به ویژه آب و زمین باید در اولویت باشد.
وی اضافه کرد: در کنار این موارد، باغداران و جامعه محلی باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند چرا که این افراد نقش مهمی در حفظ و نگهداری از باغات سنتی برعهده دارند.
نماینده سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تصریح کرد: باغستان سنتی اگرچه یک میراث سنتی است، اما نباید از تکنولوژی به دور باشد و باید با ابتکارات و فناوری نوین شرایط مناسبی را برای کشاورزان فراهم کرد.
ذکری اذعان کرد: پرونده طرح باغستان سنتی در جیاس وقتی در فائو مطرح شد که تمام اجزای این نظام سنتی در کنار یکدیگر، مورد تاکید و بررسی قرار گرفتند.
وی به آبی که در باغات سنتی قزوین استفاده میشود، اشاره کرد و گفت: یکی از خدمات رایگان در این باغات همین نگهداری آب در باغات سنتی قزوین است که باعث نفوذ به لایههای زیرین شده و عاملی برای آب شرب آیندگان خواهد بود.
نماینده فائو افزود: باغداران شاغل در باغستان سنتی قزوین نباید با نگاه امرار و معاش به این باغات نگاه کنند بلکه بدانند حافظ یک نظام و میراث ارزشمند هستند که متعلق به همه جهانیان است.
ذکری یادآور شد: همیشه تغییرات خوب از بالا به پایین اتفاق نمیافتد، بلکه خیلی از تغییرات از پایین به بالا صورت میگیرد که یکی از مهمترین آن همین ثبت باغستان سنتی قزوین در جیاس است.