به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد رضا پورابراهیمی در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان گفت: مهمترین بحث در هر فعالیت اقتصادی، تجارت است و اگر تجارت رونق نگیرد، تولید نیز دچار وقفه میشود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: تولید امسال پسته کشور ۲۲۰ هزار تن برآورد میشود و ۳۰ هزار تن نیز در انبارها موجود است که در مجموع ۲۵۰ هزار تن ظرفیت صادرات پسته امسال کشور است.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان افزود: آمریکا ۶۰۰ هزار تن تولید پسته دارد لذا اگر صادرات این محصول را در کشور تسهیل نکنیم، کشور دچار چالش میشود.
نماینده کرمان و راور اظهار داشت: صادرات پسته موجب ورود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز به کشور میشود، که بر اقتصاد تاثیر گذار است.
صادرات، بعضا توسط افغانستانیها و پاکستانیها انجام میشود
او گفت: کارتهای بازرگانی متوقف شده نیز توقف فعالیت تجار و بازرگانان را به همراه داشته و صادرات بعضا توسط افغانستانیها و پاکستانیها انجام میشود؛ لذا ۶ ماه توقف فعالیت کارتهای بازرگانی لغو میشود که این امر رقابتی ایجاد میکند و اثر این تصمیمها را در قیمت پسته خواهیم دید.
رایزنی با سازمان استاندارد
وی تاکید کرد: همچنین در رایزنی با سازمان استاندارد مقرر شد در خصوص آزمایش باقی ماندن سموم، اگر کشوری به استاندارد خاصی نیاز ندارد، ما هم خودتحریمی تعریف نکنیم؛ اروپا از ما استاندارد میخواهد، اما تولید و صادرات را برای کشورهایی که استاندارد ندارند، متوقف نکنیم.
پورابراهیمی در ادامه خبر داد: اکنون تمامی صادرکنندگان میتوانند ارز را به واردات خودرو خود یا دیگران اختصاص دهند.
او گفت: دولت در کمیته ارزی تصمیمهای خیلی خوبی گرفته و زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی، صنایع دستی و دانش بنیان، خدمات فنی، مهندسی و صنایع خلاق را به نحوی فراهم کرده که دغدغه فعالان اقتصادی رفع میشود.
نماینده کرمان در پایان اظهار داشت: باید بیمه قالی بافان را از ساختار تکی به کارگاهی تبدیل کنیم و باید طرحهای سنتی ببافیم، اما مدرن بازاریابی انجام دهیم تا این صنعت مهم و سنتی رشد پیدا کند و توسعه یابد.