به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همزمان با اولین روز از هفته ناشنوایان (۲ تا ۸ مهرماه) جمعی از نمایندگان تشکلهای ناشنوایان با رئیس سازمان بهزیستی کشور دیدار و گفتگو کردند.
علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور در این دیدار گفت: باید ارتباط کارشناسی تشکلهای مردم نهاد با بدنه و حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی برقرار شود که نتیجه این تلاشها و رسمی سازی روابط دو طرف تفاهم نامه ها، پیگیریها و مطالبه گری برای حقوق افراد دارای معلولیت از سازمانها و دستگاهها خواهد بود.
وی در خصوص زبان اشاره ایرانی گفت:در این مورد اختلاف سلیقههایی در جامعه ناشنوایان وجود دارد که حوزههای توانبخشی و حقوقی سازمان بهزیستی با برگزاری جلساتی که منجر به رضایت و نگاه حداکثری جامعه ناشنوایان شود، تلاش خواهند کرد با دعوت از نمایندگان مختلف حوزه ناشنوایان وفاق در زمینه زبان اشاره شکل گیرد.
قادری با اشاره به مشکلات جذب افراد ناشنوا در آزمونهای استخدامی گفت: در برخی دستگاهها مثل آموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد که در این خصوص مکاتباتی صورت گرفته و پیگیر حقوق افراد دارای معلولیت هستیم که پیشنهاد میکنیم برای بررسی این موضوع جلسهای با حضور سازمان امور استخدامی، آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و افراد دارای معلولیت برگزار شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ۸۷ هزار تسهیلگری اشتغال در سال گذشته افزود: بررسی لازم در خصوص افراد آماده به کار در حوزه ناشنوایان صورت خواهد گرفت که در صورت نیاز در حوزه توانمندسازی مشوقها و طرح جدیدی در زمینه اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه وظیفه ما امید آفرینی و رفع مشکلات خانوادههای افراد ناشنوا و کم شنوا است، گفت: برخی خدمات در سازمان بهزیستی ارائه میشود، ولی خدمات دیگری هستند که مربوط به سازمانهای دیگر و مدیریت شهری است مثل مناسب سازی که باید پیگیری و مطالبه گری شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: شبکه ملی ناشنوایان پیشنهادات خلاقانه خود را در حوزه اشتغال، تحصیل و ... را با نگاه و برنامه بلند مدت و کوتاه مدت ارائه کند.
قادری در خصوص انعکاس اشتباه خبری توسط یک رسانه با موضوع رتبه سوم ایران در ارائه خدمات به ناشنوایان گفت: در جلسهای در خصوص سومی تیم پارالمپیک ناشنوایان ایران صحبت شد که این موضوع به اشتباه توسط خبرنگار منعکس شده است.
نمایندگان تشکلهای ناشنوایان نیز در این دیدار در خصوص به رسمیت شناختن زبان اشاره ایرانی، شیوه نامه اعزام مترجم، حمایت ارز ترجیحی برای تجهیزات توانبخشی مثل سمعک و باتری، اشتغال جوانان ناشنوا و آزمون استخدامی مواردی را مطرح کردند.
در این دیدار معاون توسعه مدیریت و منابع، معاون توانبخشی، سرپرست دفتر توانبخشی آموزشی، حرفهای و توانپزشکی و مشاور فرابخشی و ارتباطات رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز حضور داشتند.