به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بیست و دومین مراسم سینمایی، تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) امشب شنبه هشتم مهرماه در سالن رویال هال هتل اسپیناس پالاس برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از هنرمندان همراه است از بهزاد فراهانی به پاس یک عمر فعالیت هنری تجلیل شد.
هادی حجازی فر، نوید محمودی، رضا کمالی، یکتا ناصر، ایمان صفا، دارا حیایی، مهدی مکی، سارا حاتمی، سیاوش صفاریان پور و جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون در این مراسم حضور دارند.
این مراسم که اعلام شده بود ساعت ۱۹:۳۰ برگزار میشود ساعت ۲۱ با سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
افتتاحیه مراسم با ترانهای از محسن چاوشی با ترجیع بند «ملکا ذکر تو گویم» و تصاویری از فیلمهای «محمد رسول الله» مجید مجیدی، «محمد (ص)» مصطفی عقاد و ... آغاز شد.
همچنین در ادامه نماهنگی از تصاویر و سخنان زنده یاد علی معلم که بنیانگذار این مراسم است به پخش رسید.
سپس مریم مومن بازیگر سینما و تلویزیون که با سریال «بانوی عمارت» شناخته میشود در جایگاه حاضر شد و با خوشامدگویی به مهمانان شعری از حافظ خواند.
وی در سخنانی گفت: برای من افتخاری بود چند دقیقهای روی این صحنه بودم جایی که پیشکسوتها حضور داشتند. امیدوارم دفعه بعد که روی این صحنه میآیم برای جایزه باشد.
سپس محمدرضا علیمردانی مجری و بازیگر روی صحنه رفت تا اجرای مراسم را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه چه خوشبختم که اجرای این برنامه باشکوه به عهده من است، اظهار کرد: عذرخواهی میکنم از طرف گروه برگزار کننده به خاطر تاخیری که پیش آمد. مجبور شدیم صبر کنیم تا عزیزانی که در راه یا ترافیک بودند برسند.
اجرای قطعه اول این مراسم را رضا یزدانی خواننده بر عهده داشت که شعری از حافظ را اجرا کرد.
در ادامه اولین بخش از مراسم به تجلیل از بهزاد فراهانی اختصاص داشت که در قالب یک کلیپ هنرمندانی، چون محمد رحمانیان، رضا بابک، شهرام گیل آبادی، عباس جهانگیریان درباره او سخن گفتند.
در ادامه محمد رحمانیان کارگردان تئاتر، آذر معماریان و شقایق فراهانی روی صحنه رفتند تا از این هنرمند تجلیل کنند.
رحمانیان در سخنانی روی صحنه بیان کرد: حالا که اسم او آمده، است اجازه دهید درباره این ۶۰ سال بگویم. او به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان اگر نبود بسیاری از آثار سینما از جمله «سفر سنگ» کیمیایی نبود.
وی ادامه داد: او پرویز پرستویی، مجید کربلایی نجف و … را معرفی و تربیت کرد. او اگر نبود بخشی از تاریخ ایران نبود، مگر میتوان نام فراهانی، عباس جوانمرد، آوانسیان را نبرد. ما سی سال است که با هم کار و زندگی میکنیم و الان من جای همه شاگردان او اینجا ایستاده ام.
فراهانی در سخنانی در پاسخ به تشویقهای مردم عنوان کرد: برای اولین بار به خودم حسودی ام شد.
این بازیگر در ادامه از یدالله شیراندامی یاد کرد. او همچنین از علی معلم یاد کرد و گفت: وقتی علی معلم در کلاس بود وزن کلاس تغییر میکرد.
وی اضافه کرد: علی بسیار راستگو بود. شجاع بود. او پاک بود، بسیار خلاق بود و اهل سانسور نبود و شاید به دلیل ویژگیهایی که داشت به مطبوعات کشیده شد.
در ادامه آذر معماریان به حضار خیرمقدم گفت و سپس امید معلم دبیر این رویداد در جایگاه قرار گرفت و در سخنانی بیان کرد: ما بیش از هر زمان دیگری به همدلی نیاز داریم. مهمترین رکن جامعه فرهنگ آن است و ما بدون فرهنگ و هنر زنده نیستیم و اهالی هنر از کلیت جامعه پاسداشت میکنند.
وی در بخشی دیگر از صحبت هایش در سخنانی بدون اشاره مستقیم به حواشی نبود آثار صداوسیما در میان نامزدها بیان کرد: هرآنچه در حافظ میبینید حاصل یک داوری حرفهای است. هیچ گاه با یک فیلم یا مجموعه براساس سیاست رفتار نشده است. بر این عقیده ایم اگر مجموعهای در میان نامزدها نیست اشکالاتی وجود داشته است که آن مجموعهها نیستند.
در ادامه بخش اهدای جوایز با اهدای جایزه به بهترین مستند و بهترین فیلم کوتاه آغاز شد.
جایزه بخش بهترین مستند به سیاوش صفاریان پور برای کارگردانی اثر «کاپیتان من» رسید.
وی با تقدیم جایزه به همسرش و اسماعیل میرفخرایی در سخنان کوتاهی بیان کرد: خیلی ممنونم از بهرام رادان تهیه کننده مستند که تصمیم گرفت در این راه قدم بگذارد.
جایزه بهترین فیلم کوتاه نیز به صمد علیزاده برای کارگردانی «۱۳ سالگی» رسید.
در ادامه جایزه بهترین بازیگر زن کمدی به رویا افشار رسید.
افشار در سخنانی بیان کرد: این جایزه برایم باعث افتخار است. اولین بار است که به جشن حافظ میآیم و کمی اضطراب دارم. چنین جوایزی کار ما را سخت میکند. افتخار میکنم، چون اگر این جایزه نصیبم شده است معلمان خوبی داشتم که زنان کشورم بودند.
وی درخواست کرد: با جامعه فرهنگی مهربانتر باشید جای هنرمندان بند و اسارت نیست.
جایزه بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی نیز به جمشید محمودی و رضا بهاروند برای سریال «پوست شیر» رسید.