به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدامین توکلیزاده معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران، در پنجمین روز نخستین اجلاس منطقهای رایزنان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه اظهار داشت: دیپلماسی شهری منظم به حوزه فرهنگ جذابیتهای خاص خود را دارد و میتواند همه این ظرفیتها را در قالب الگو ارائه دهد.
وی افزود: ما در تهران ظرفیتهای زیادی در حوزه دانشگاهی داریم. بیشترین مجموعههای دانشگاهی و سینمایی و تئاتر ما اینجاست. بیش از ۲۴ هزار شهید در تهران داریم که هر یک به تنهایی یک الگو هستند. ما در محله نازیآباد دبیرستانی داریم که شاید ۱۰۰ دانشآموز شهید داشته است.
معاون شهرداری تهران اظهار داشت: شهر تهران ۱۰ هزار هیأت و ۲ هزار مسجد دارد که با یکدیگر پیوستگی فرهنگی دارند و توانستهاند جریانساز باشند. چند قرارگاه تأسیس کردیم. قرارگاه تعلیم و تربیت ۳۵۲ مسجد در محلات تهران را نشانگذاری کردیم. ما به حوزه رخدادها و جشنوارهها نیز توجه ویژهای داشتیم. رخدادهای میدانی و خیابانی نیز از دیگر مواردی بود که به آن توجه داشتیم.
وی گفت: تمامی تجربیات ما میتواند الگوی خوبی برای کشورهای همسایه باشد. در باره هفتههای فرهنگی و خواهرخواندگی هم اتفاقات خوبی افتاده است، ولی هنوز استفاده حداکثری از آن نشده و به حوزه اجرا راه نداشته است. اما سعی ما بر این بوده که این رخدادها را اجرا کنیم و آمادگی انجام این مهم را داریم تا تفاهمات و خواهر خواندگی بین تهران و شهرهای سایر کشورها از جمله کشورهای همسایه را عملیاتی کنیم.
توکلیزاده همچنین گفت: ۲ سال توانستیم عید غدیر را پس از کرونا برگزار کنیم و امروز صاحب یک الگو برای برگزاری رویداد خیابانی هستیم که صفر تا صد موضوعات سلامت مردم، امنیت و ... در نظر گرفته شده و تجربهمان را به دانش تبدیل کردهایم.
وی افزود: در برگزاری جشن ضعف داشتیم که امروز به مهارت رسیدیم و برای امام رضا علیهالسلام و حضرت رسول صلالله علیه و آله و سلم و... جشن خیابانی برگزار میکنیم و با همکاری صدا و سیما و خود گروههای مردمی چنین جشنهایی را پیش میبریم.
توکلی زاده اظهار داشت: در مورد بحث خواهرخواندگی، تفاهمنامهها در حد سند مانده و اجرایی نشده و ما میخواهیم کشورهای دیگر را هم در رویدادهایمان ببینیم و آمادگی اجرایی کردن این موضوع را داریم.
نوک تیز رسانههای ضدانقلاب عنصر زنانه است
مریم اردبیلی مشاور امور بانوان شهرداری تهران، هم در ادامه گفت: حوزه زنان در دیپلماسی فرهنگی حوزهای عمیق است؛ بسیاری از اقدامات ما به شکل مقطعی همافزایی ایجاد میکنند، ولی اگر زنان جامعه را درگیر نکنند سطحی هستند.
وی افزود: حضرت امام (ره) که میگفت صلاح و سلاح جامعه، زنان هستند، شعاری نمیگفتند و این بحث حقیقت جامعه ماست. امروز نوک تیز رسانههای ضدانقلاب عنصر زنانه است.
اردبیلی ادامه داد: جذابیت گفتمان انقلاب اسلامی برای زنان در منطقه موضوع بسیار مهم امروز است. مدل غربی گفتمان زنانه امروز برجسته است که با تعارض نسبت به خانواده و وضعیت اجتماعی ماست و گفتمان انقلاب اسلامی یک آلترناتیو جذاب در مقابل آن است که باید بر آن تمرکز کنیم چرا که گفتمان بومی و راهگشای خود ماست.
وی افزود: آنچه در شهرداری میتوانیم ملموس کنیم این است که تجارب خودمان را برای بحث منطقهای برجسته کنیم. ۹ بوستان ویژه بانوان، ۲۲ شهربانو برای زنان، ۷ شهردخت برای دختران داریم که هرکدام به لحاظ اجرایی و زیرساخت در دنیا بینظیر است.
اردبیلی اظهار داشت: ساختارهای خاصی داریم که براساس عاملیت زنانه طراحی شده و رویکرد شهرخانواده بدیل گفتگوهای دوستدار زنان کودکان و سالمندان است. مجموعه معاونتهای ما در رویکردهای جدید موظف به اجرای برنامههای خانواده محور هستند.
وی ادامه داد: مسائل امروز ما مسأله منطقه است. نوجوانان و جنسیت و مسائلی از این دست، مسائل همه کشورهای منطقه است. کارگاههای کارآفرینی که برگزار کردهایم در راستای توانمندسازی زنان بوده است. شبکههای زنانه در منطقه میتواند شکل بگیرد و شبکههای زنان کارافرین، جهادگران، خانواده محور و... نیز میتواند ایجاد شوند و نتایج مؤثری داشته باشند.