به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در آیین اختتامیه گردهمایی مستعدان و نخبگان استان تهران در مشهد با بیان اینکه تاریخ علم به دروغ به ما معرفی شده است، تصریح کرد: به عنوان نمونه، نخستین پرواز در تاریخ بشر توسط دانشمندی مسلمان در اندلس صورت گرفته است نه برادران رایت امریکایی. همچنین کاشف قوانینی همچون جاذبه زمین، گرد بودن زمین، چرخش زمین به دور خورشید و. دانشمندان مسلمان بوده اند و اولین نقشه کامل کره زمین توسط دانشمندان جوان مسلمان ارائه شده شده است.
وی خطاب به نخبگان جوان ادامه داد: عقبه شما این بوده و رهبر معظم انقلاب مبتنی بر چنین عقبه ای، اکنون از تمدنسازی و گام دوم انقلاب سخن گفته و میفرمایند کاری کنید که در ۵۰ سال آینده، غیرایرانیها برای یادگیری علوم جدید، ناگزیر از یادگیری زبان فارسی باشند.
* آنها که ادعای دفاع از حقوق زن دارند هیچ شان و جایگاهی برایش قائل نیستند/ تنها وقتی ذلیل میشویم که ظلم و ذلت را بپذیریم
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب میگفتند اگر انقلاب شود و حکومت، اسلامی اولا علم از بین میرود، دوما زنان منزوی و تحقیر میشوند در حالی که انقلاب اسلامی نه تنها مخالف علم نیست بلکه سبب رشد پرشتاب آن شده است و به عکس، همانها که اسلام را مرتجع میدانستند، امروز خودشان مانع رشد علمی ما میشوند. در حوزه زنان نیز خودشان اعتراف میکنند که ایران اسلامی رتبه نخست رشد و تحصیل زنان در جهان را دارد. آنها که جنسیت را بر انسانیت مقدم میدارند، شما را نه زن میدانند و نه اهل علم چراکه متدین هستید و نمیخواهید طعمه نگاه جنسیتی قرار بگیرید.
رحیمپورازغدی یادآور شد: پیش از انقلاب در حقارت و خودکم بینی به جایی رسیده بودیم که به لباس امریکاییها تبرک میجستیم و افتخار میکردیم؛ اما امام خمینی ما را به داشتهها و توانمندیهای خود آگاه کرد و گفت شما بیشتر از اینها هستید کافیست خودتان را پیدا کنید، تنها وقتی ذلیل میشوید که تن به ظلم و ذلت دهید. آنچه دهها سال است در فلسطین شاهد هستیم نیز همین تلاش برای تن ندادن به ظلم است.
* برخلاف ادعاهای موجود، علم متعهد است، اما به منافع مستکبران نه بشریت
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه ادعای علم برای علم یا هنر برای هنر، پوچ و بی معناست، افزود: اینها صرفا ادعا و شعار است وگرنه در واقع میبینیم که علم وهنر و. متعهد هستند، اما به منافع مستکبران و نه مردم و مستضعفان جهان. به عنوان مثال مگر دانشمندان ما مسلح و نظامی هستند که ترور میشوند؟ پاسخ این است که خیر بلکه، چون به نفع مظلومین و بشریت فعالیت میکنند و این ضد منافع مستکبرین است، برایشان قابل تحمل نیست و ترور میکنند؛ هر کدامتان که دانشمند شدید حواستان باشد اگر واقعا فرد مفیدی باشید، مستکبران و زورگویان درصدد ترور شما خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه نخستین جرقههای صنایع جدید و تکنولوژی در دانشگاههای اسلامی جهان اسلام رخ داده است، اظهار کرد: درست و واقعیت این است که بگوییم علم نافع و غیرنافع و متعهد و غیرمتعهد داریم؛ زیرا علم که خودش تصمیم گیرنده نیست، این دانشمند است که جهت و کاربرد آن را تعیین میکند مانند شهید دکتر چمران که با اینکه نابغه جهانی فیزیک و برخوردار از کرسی تدریس بهترین دانشگاههای امریکا بود، وقتی متوجه شد مسلمانان در لبنان تحت ظلم و فشار هستند، گفت نمیخواهم زندگی حیوانی داشته باشم. به همین خاطر همه چیز را رها کرد، به لبنان رفت و چریک شد.
* از خودگذشتن، نقطه شروع انسانیت/ علم واقعی همراه شعور و شرف است
رحیمپور ازغدی، ایثار و فداکاری را نقطه شروع انسانیت دانست و گفت: وقتی انسان شروع به فداکاری میکند و حتی از انچه مال خودش است، میگذرد، حرکتش به سمت انسانیت آغاز میشود. در عین حال تعداد کسانی که بین منافع و عقاید و تعهدهایشان، از منافعشان بگذرند، کم است و اغلب یا در جبهه باطل و فساد و مزدوری دشمن هستند یا بی طرف (نه شجاعت ایمان دارند نه صراحت کفر).
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید براینکه عالم دینی به معنای درست کلمه، نه فقط دینیتر بلکه عالمتر نیز هست چرا که همه جوانب علم را میبیند، افزود: علم اگر میخواهیم در ظلمت زندگی نکنیم و به قدرت و آرامش برسیم، باید علم داشته باشیم، اما در کنار علم، شعور و شرف هم لازم است تا در خط دشمن قرار نگیریم.
* علم بدون عمل از انسان کاریکاتور میسازد
به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مفهوم و تفاوت علم متعهد و غیرمتعهد در این حدیث از امام رضا (ع) خلاصه شده است که میفرمایند صادقترین دوست هر فرد، عقل او و دشمن واقعی اش نیز جهل اوست؛ اما باید توجه داشت که علم بدون عمل فقط ذهن را چاق میکند و از انسان کاریکاتوری میسازد که به سرنوشت خوارج و تکفیریها دچار میشود در حالی که انسان اسلام، تک بعدی نیست بلکه متعادل و رشدیافته در همه ساحتها است؛ اینکه اسلام در مواردی، حتی خواب، کار، نگاه یا نفس را هم عبادت میداند بدان معناست که در این موارد، خواب یا نگاه یا نفس، در رشد انسان موثر است.
* وقتی آزمایشگاه، مسجد میشود
وی تاکید کرد: از بالاترین مراتب عبادت در اسلام، تفکر در طبیعت و ماوراء طبیعت است؛ اصولا عبادت بدون اگاهی و تفکر معنا ندارد به همین دلیل عبادات تاحدی که با تفکر همراه است، به درد خود انسان و دیگران میخورد و عبادت علمی و اگاهانه است که عبادت عملی میآورد یعنی همه کارهای انسان در خدمت خدا و خلق خواهد بود و حتی آزمایشگاه هم برایش حکم مسجد پیدا میکند چراکه هدفش از علم و کار، خدمت به خدا و خلق است. /ز. ش