گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ با وجود کمبود پزشک متخصص در کشور به ویژه در مناطق محروم و مقاومت وزارت بهداشت در برابر اعمال افزایش ظرفیت پزشکی تخصصی، تصویب ۱۲٪ افزایش ظرفیت سالانه پزشک متخصص در بند ج ماده ۶۹ لایحه برنامه هفتم، توسط کمیسیون تلفیق، باعث انتقاد کارشناسان شده و آنها معتقدند با توجه به کمبود پزشک متخصص و افزایش جمعیت سالمندان در کشور، مقدار این درصد بایستی حداقل ۲۰ تا ۲۵٪ باشد.
محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو درباره لزوم افزایش درصد جذب پزشک از ۱۲ درصد به ۲۵ درصد در برنامه هفتم گفت: یقینا امروز در مناطق مختلف کشور مشکل کمبود پزشک را داریم. تمرکز پزشکان متخصص هم اکنون در تهران و مراکز استانها است.
وی افزود: شهرستانها از پزشک مخصوصا پزشک متخصص بیبهره هستند. ما هم در زمینه پزشک عمومی و هم در پزشک متخصص نسبت نرمال جهانی را نداریم.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: در لایحه دولت آنچه که بر اساس ظرفیت دانشگاهها برای افزایش جذب پزشک پیش بینی شده بود این ۱۲ درصد مصوب شد. ولی تا پایان برنامه باید به طور نسبی به عدد و رقمی در جذب پزشک برسیم که از جا به جاییها و نقل و انتقالهای پزشک در کشور جلوگیری کنیم تا هر کس در شهر خودش از پزشک بهرهمند شود.
وی در ادامه بیان کرد: نمایندگان پیشنهاداتی را برای اصلاح این ۱۲ درصد دارند، ولی در بحث برگشتیهای کمیسیون تلفیق پیشنهادات اصلاحی ثبت نمیشود و درباره آن رای گیری میشود و اگر رای نیاورد پیشنهادات اصلاحی آن بررسی میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم اصلاحی در جهت بهره مندی مردم محروم شهرستانها در این بند انجام شود.