به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نشست انعقاد تفاهمنامه دانشگاه تهران و منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند که در منطقه اروند خوزستان برگزار شد با بیان اینکه فعالیتهایی نظیر تأسیس پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در نقاط مختلف کشور که تا پایان سال ۱۴۰۲ به شش پردیس خواهد رسید گفت:سازوکارهای ارتباطی اعضای هیأت علمی با دستگاههای اجرایی و صنعت و جامعه به خوبی تعریف نشده است و پردیسهای علم و فناوری جایگاهی است که اعضای هیأت علمی متخصص میتوانند از طریق آن، به برقراری ارتباط بین دانشگاه و جامعه بپردازند. همچنین پردیسهای علم و فناوری میتواند به عنوان یک نهاد واسط، دانشجویان را به صنعت و جامعه متصل کند.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: دانشگاه نسل یک و دو عمدتاً بر روی آموزش و پژوهش متمرکز است، اما ما معتقد هستیم که دانشگاه تهران باید به سمت رویکردها و فعالیتهای کارآفرینانه برود. همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید نمودهاند دانشگاهها باید تمدنساز باشند؛ این تمدنسازی قاعدتاً با کارکرد آموزشی و پژوهشی صرف محقق نخواهد شد و دانشگاهها باید در کارکردهای اجتماعی جامعه مشارکت داشته باشند و کمک کنند؛ بنابراین فعالیت دانشگاه دارای رویکرد کارآفرین، فقط محدود به تربیت دانشجو نیست بلکه کارکردهایی فراتر از این دارد.
وی تاکید کرد: توسعه جوامع در دنیا، از دانشگاهها شروع شده است. دره سیلیکون یک منطقه محرومی بود که مشکلات اجتماعی زیادی هم داشت. دانشگاه کالیفرنیا برای ایفای مسئولیت اجتماعی خود آمد و در راستای حل مشکلات این منطقه ایجاد شد و اکنون قطب اساسی فناوری دنیا شده است. شهر کمبریج هم خیلی فقیرنشین بود و جرم و جنایت نیز در آن بالا بود، اما دانشگاه کمبریج آنجا را به یک قطب فناوری اروپا تبدیل کرد.
مقیمی با اشاره به گفتمان دولت سیزدهم در حوزه علم و فناوری که ناظر بر گفتمان «دانشگاه حل مسئله» است، گفت: آیتالله دکتر رئیسی درباره تعامل دانشگاه و جامعه تاکید دارند که دانشگاه باید با دستگاههای اجرایی و بخشهای مختلف جامعه پیوند برقرار کنند تا بتوانند گرهای از مشکلات جامعه باز کنند. این بیانات و انتظارات رئیسجمهوری از نهاد دانشگاه، بیانگر دانشگاه نسل سوم است که برای تحقق آن لازم است دانشگاه تعامل خود را در خارج از مرزهای دانشگاه و در سطوح محلی، ملی و بینالمللی توسعه دهد.