به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، تشدید مناقشات در خاورمیانه بیشتر مردم آلمان را نگران کرده است. اما جمعیت در ارزیابی خود از وقایع در این منطقه دچار دو دستگی شدهاند. نتایج یک بررسی توسط موسسه آلنزباخ نشان میدهد که اقلیت شهروندان بر این عقیدهاند که آلمان مسئولیت ویژهای در قبال رژیم صهیونیستی دارد.
بر این اساس جنگ در خاورمیانه برای اکثریت قریب به اتفاق شهروندان آلمانی به شدت نگران کننده است. حدود ۷۶ درصد نگران این وضعیت هستند، در حالی که نسبت بخش علاقهمند به سیاست از جمعیت حتی بالاتر از این میانگین است. در عین حال، در ارزیابی این مناقشه و واکنش اسرائیل به عملیات طوفان الاقصی جنبش مقاومت فلسطین حماس علیه رژیم صهیونیستی اتفاق نظر وجود ندارد.
بر اساس این بررسی حمایت محدودی درباره واکنش اسرائیل به عملیات حماس وجود دارد. جمعیت آلمان در این مورد اختلاف نظر دارند. بر این اساس ۳۵ درصد شهروندان این را حق اسرائیل میدانند که به نوار غزه حمله کند و اقدامات سختی را علیه حماس انجام دهد تا امنیت را به سرزمینهای اشغالی بازگرداند. از سوی دیگر، ۳۸ درصد طرفدار رویکرد محتاطانه برای جلوگیری از تلفات در میان مردم فلسطین هستند. این موقعیت عمدتاً توسط زنان و جمعیت آلمان شرقی ارائه میشود. ۳۷ درصد از آلمان غربی و ۴۵ درصد از آلمان شرقیها خواستار خویشتن داری نظامی از طرف رژیم صهیونیستی هستند.
هم زمان از هر دو نفر یک نفر این انتقاد را وارد میکند که اسرائیل درک بسیار کمی از همسایگان عرب خود دارد و به ناحق مناطقی را اشغال میکند. تقریباً از هر سه یک نفر حتی بر این عقیدهاند که اسرائیل اصلاً خواهان صلح نیست. با این حال، ۴۴ درصد انتقاد میکنند که اسرائیل تلاش بسیار کمی برای بهبود وضعیت فلسطینیها انجام میدهد.
در حالی که اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی بر این عقیدهاند که رابطه آلمان با اسرائیل خاص بوده و باید باشد، اما تنها یک اقلیت ۳۸ درصدی این امر را عامل مسئولیت ویژهای از طرف آلمان در قبال اسرائیل میدانند.
نتایج این نظرسنجی که توسط موسسه آلنزباخ انجام شده نشان میدهد که در گروه سنی بالای ۶۰ سال، ۳۳ درصد اسرائیل را رژیمی میدانند که شایسته حمایت ویژه دولت آلمان است در حالی که در گروه سنی زیر ۳۰ سال این رقم ۳۴ درصد است. طبقات اجتماعی بالاتر و بخشهای علاقهمند سیاسی جمعیت این موقعیت را بالاتر از میانگین نشان میدهند، در حالی که جمعیت آلمان شرقی آن را زیر میانگین نشان میدهند. تنها ۳۵ درصد از آلمان غربی و ۲۱ درصد از آلمان شرقی، آلمان را دارای مسئولیت ویژهای در قبال سرنوشت اسرائیل میدانند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که تنها ۳۱ درصد شهروندان موافق اظهارات صدر اعظم آلمان در جانبداری یکجانه از رژیم صهیونیستی هستند و ۴۳ درصد موافق دور ماندن از این درگیری هستند.
بر این اساس تنها ۱۸ درصد از جمعیت آلمان شرقی جایگاه آلمان را در کنار اسرائیل در شرایط کنونی میدانند، در حالی که ۵۸ درصد خواهان بی طرفی گسترده هستند. حامیان احزاب مختلف هم گاها واکنشهای متفاوتی از خود نشان میدهند.
با توجه به خواست بخش بزرگی از مردم، واکنش آلمان باید بر حمایتهای بشردوستانه و تلاشهای دیپلماتیک متمرکز شود. دو سوم جمعیت از ارائه کمکهای پزشکی و ۵۷ درصد از پیشنهاد نقش میانجی بین طرفهای درگیر حمایت میکنند. اما وقتی صحبت از ابراز همبستگی با اسرائیل به میان میآید، گرایش به عدم جانبداری و دوری از درگیری غالب است. تنها ۴۱ درصد طرفدار ابراز همبستگی هستند همچنین حمایت کمتری از درخواستها برای توقف پرداخت کمکهای توسعهای به فلسطینیها وجود دارد. فقط ۲۴ درصد فکر میکردند که این راهکار درست است.
هر نوع کمک نظامی به رژیم صهیونیستی هم کمترین حمایت را در بین شهروندان دارد. تنها ۹ درصد از تأمین مهمات و ۸ درصد از تأمین سلاح برای این رژیم حمایت میکنند و فقط ۳ درصد موافق حمایت ارتش آلمان از این رژیم هستند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد حتی آنهایی که آلمان را دارای مسئولیت ویژه در قبال سرنوشت اسرائیل میدانند، خواهان حمایت مستقیم نظامی از این رژیم نیستند.